vege* Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Co polecacie dla średniego psa 21 kg (zywkły kundelek), jaką karmę? Dodam, że Nuka jest niejadkiem i często wybrzydza. Teraz dostawała Purine dla alergików bo podejrzewano u niej alergię i royala też alergicznego, ale chyba jej się purina znudziła, a właśnie się kończy i myślę jaką mogę jej kupić teraz karmę? pomóżcie :-) Quote
egeri Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 To może acana w wersji bezbozowej, albo taka karmę jak Healthy Paws. Ta ostatnia jest holistyczna z ryżem i królikiem. Mój goldenek jadł wersję dla szczeniat i miał bardzo dobry stan skóry i sierści. Wersja dla dorosłych też nie ma jakiś wielkich granulków więc średni piesek pogryzie. W tej karmie nie ma rozróżnienia na rasy czy wielkość, tylko albo szczenię albo dorosły. Co do acany...to polecam najbardziej wersję Pacyfica ( z rybką) u mnie świetnie na sierść się sprawdzała. Możesz jeszcze spróbować Eukanubę Sensitive Skin albo ANF hoilstyczny. Ze swojej strony polecam ci także Trovet Duck & Potato także dobry dla alergików. Mnótwo tych karm jest dlatego tak ciężko dobrać coś odpowiedniego dla swojego psa. Jak juz coś wybierzesz to napisz co i jak twój pies na to zareagował :) Quote
vege* Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 dzieki za odpowiedź :-) muszę iść jutro do zoologika i zobaczyć co jeszcze mają. Nuka też jadła taką karmę 1st CHOICE (czy jakoś tak ;p) i też niezbyt jej szła :lol: Najwyżej pódę z Nuką i ona popróbuje w sklepie które jej smakują (panie w zoologu ją bardzo lubią więc pozwalają jej próbować i wybierać to co jej posmakuje :-)) Quote
Recommended Posts