Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 554
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj odbyła się także w Częstochowie akcja 'Zerwijmy łańcuchy', mięliśmy spore zainteresowanie, złą wiadomością jest to, że przybłąkał się do nas piesek.. Bardzo zaniedbany, skołtuniony i wychudzony. A taki piękny kudłacz, w dodatku młodziutki. Nikt z nas nie mógł go wziąć, został odwieziony do schroniska..

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

W nocy z 2 na 3 września w miejscowości Gaj Mały pod Szamotułami zaginął pies. Ostatnio był widziany w miejscowości Obrzycko.
Raf jest psem bojącym się ludzi, lekko zdziczałym. Zupełnie nie zna okolicy, gdyż 2 tygodnie wcześniej został przywieziony z okolic Koła (około 200km do Szamotuł).
Ludzie, u których mieszkał, też byli dla niego nowymi ludźmi. Spędził u nich raptem tydzień. Aktualnie pies może być wszędzie!

Wielkość: duży, za kolano
Kolor: ognisto-rudy z białymi elementami
Znaki szczególne: wykastrowany, brak ogonka

Jeśli ktoś widział Rafa, prosimy o kontakt telefoniczny:
605 052 525 – Zbyszek
604 449 030 - Justyna
513 353 687 - Sylwia
667 096 617 - Jagoda

Posted

Dziewczyny jakbyście od czasu do czasu machnęły jakaś fotkę Admirała, byłabym wdzięczna, staram sie odświeżać jego wątek na Forum Podhalana i Fundacji BONO;)

• 2 weeks later...
Posted

2 bardzo malutkie pieski, podobne do chihuahua krótkowłosego i długowłosego - niczym bracia. Mieszkają w budynku C w boksie 26, razem z 3 innymi pieskami - również małymi.
Pieski są trochę bojaźliwe, na smyczy nie chcą chodzić - boją się ludzi, jednak jak się je zawoła wolniutko podejdą, liżą po rękach i chcą być głaskane.
Innych psów się nie obawiają

Posted

[quote name='MTD']a powiedz mi, gdybym kupiła i wysłała na Twój adres taką http://zwierzaki.kango.com.pl/wiecej.php?nazwat=771 to mogłabyś mu zakładać chociaż na spacery?
Dowiedziałam się co do tej skarpety - skarpeta jest, problem jest jedynie przy zakładaniu - Diego ma przykurczoną łapę, więc ciężko założyć, a jak się już założy, to ściąga ją w sekundę. Pokombinujemy teraz w sobotę, żeby skarpetę przymocować jakoś do szelek - nie powinien tak łatwo ściągnąć. Musimy go też przyzwyczaić do noszenia czegoś na łapie - z tym będzie gorzej, ale do zrobienia :)

Posted

gudzik napisał(a):
Dziewczyny jakbyście od czasu do czasu machnęły jakaś fotkę Admirała, byłabym wdzięczna, staram sie odświeżać jego wątek na Forum Podhalana i Fundacji BONO;)

no ogłaszajcie go bo taki fajny pies nie powinien tyle w schronie siedzieć a w środę opuszcza go koleżanka z boksu Szelka :)

Posted

olalolaa napisał(a):
Admirał to się nie zmienił, wrzucałam jego zdjęcia, nie mam możliwości zrobienia lepszych.

A ile on ma lat? Bo od dwóch lat każdy mówi ze 7;) i nie wiem ile naprawde ogłąszać;)

Posted

gudzik napisał(a):
A ile on ma lat? Bo od dwóch lat każdy mówi ze 7;) i nie wiem ile naprawde ogłąszać;)

7 miał jak trafił do schronu, teraz juz będzie około 9. Tylko nie wiem czy trzeba pisać dokładny wiek, może wystarczy coś stylu że jest dorosłym psem w wieku do 8-9 lat..? On ma zęby całkiem ładne, jest energiczny, ja bym mu dała mniej;)