musia Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 http://www.vdhsachsen.de/1_CACIB_Dresden_2010_00.htm My już zgłoszeni. Jak zawsze w użytkach. =========================== Quote
musia Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 [FONT=Verdana]Lista sędziowska w rozwijanej tabelce [/FONT][FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]1. Tag - Samstag 10. April 2010 2, 5, 9, 10 [/FONT] [FONT=Verdana]2. Tag - Sonntag 11. April 2010 1, 3, 4, 6, 7, 8[/FONT] ======================= Quote
Lady Nona Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 musia, ja zastanawiam się nad tą wystawą-to byłby mój debiut w zdobyciu championatu niemieckiego. I mam ważne pytanie: jak to jest w klasie użytkowej, ile trzeba zdobyć CAC , na jakich wystawach i czy też w terminie 12 miesięcy między pierwszy i ostatnim CAC. Quote
musia Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 [FONT=Times]5 CAC (w tym przynajmniej trzy na wystawie międzynarodowej lub zwykłej, nie więcej niż 2 na klubówkach, CAC na wystawie VDH-Europasier-Zuchtschau and Bundessieger-Zuchtschau liczy się podwójnie, R.CAC na wystawie VDH-Europasier-Zuchtschau and Bundessieger-Zuchtschau liczy się jako 1 CAC ) od 3 sędziów, odstęp pomiedzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej 1 rok i 1 dzień[/FONT] [FONT=Times][/FONT] [FONT=Times]Użytkowość nie skraca drogi.[/FONT] [FONT=Times][/FONT] [FONT=Times]Ja wystawiałam w Niemczech raz w Championach (sama przesunałam z użytku) przez pomyłkę ( polmyliłam z Austrią). Zawsze staram się wystawiać w użytkach by pokazać , że Gończe Polskie ( w tym Opus ) to rasa pracująca.[/FONT] [FONT=Times][/FONT] [FONT=Times]Niemcy są bardzo zasadniczy i np przestrzegają tego terminu 1 rok, 1 dzień. Dlatego teraz dopiero Drezno a nie Norymberga , którą zaczynałam.[/FONT] [FONT=Times][/FONT] [FONT=Times]W wyżłach ( chodzi o cięty ogon) - np , w zależności od miejsca wystawy , życzą sobie bądź nie legitymację myśliwską (że wyżeł poluje) - tak było w Berlinie, gdzie dosyłałam legitymację myśliwską kolegi - właś. wnk.[/FONT] Quote
Lady Nona Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Dzięki,musia. Gończe Polskie chyba mają łatwiej bo nie są tak popularne. Ja mam charty afgańskie i w tym wypadku widzę,że zdobycie championatu niemieckiego to długa droga. Quote
CASIA&ttb Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 a kto w niedziele wybiera się i ma wolne miejsce dla 1 osoby plus mini psa z wrocławia lub okolic? dorzucamy się do paliwka i reszty opłat :cool3: Quote
magdaww1 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Właśnie nas zgłosiłam - będziemy w niedzielę Quote
Recommended Posts