Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Azor odszedł za TM.

Ten pies w stanie agonalnym doczołgał się pod dom pewnej pani, która nie mogła go zostawić tak na smierć. Ta pani jakiś czas temu adoptowała psa Uszaka, który był na dogo, ale już teraz nie znajdę wątku. (Uszak ma się świetnie) i ma jeszcze sukę i koty. Azora udało się odratować, ale ma ataki padaczki czasem, gdy sie zdenerwuje. Panicznie boi się smyczy, jest uległy wobec innych psów. Nieagresywny do ludzi. Potrzebuje domu z ogrodem. Mam do Was prośbę o pomoc w określeniu, czy on jest podobny do jakiejś rasy, moze to terier? Kto się zna, niech się wypowie. Pies jest w Sulejówku. Kontakt: 602 285 885

Posted

Dzięki :) też mi się wydawał terierowaty, ma około 5 lat, tak mówi wet. A co do padaczki, to cytuję z maila od dziewczyny, która się nim zajmuje "Jest tez na lekach bo czasami ma napady padaczki jednak lekarz nie okresla tego jako typowa padaczke tylko jako przyczyne neurologiczna ktora mogla byc spowodowana przez rowniez skrajne wykonczenie organizmu. Przy lekach nic mu nie jest"

Posted

czy bierze Luminal?
Mój Leopold, starszy dziadek tez ma padaczkę i bierze Luminal, na razie miał 2 ataki od prawie roku.
Dlaczego Azor musi miec dom z ogrodem, w mieszkaniu w bloku nie bardzo go widzicie? Tak wypytuje bo do ogłoszeń to wszelkie informacje potrzebne, pewnie łatwo nie będzie....a czy on nie może zostać tam gdzie teraz jest??

Posted

Nic się nie dzieje, nadal jest u pani, która go uratowała, ma ogłoszenia, będzie w Echu Miasta, czekamy na jakis odzew, ale wiadomo, łatwo nie będzie.

Posted

To mój podopieczny Bidulek Azorek. Musi mieć domek z ogródkiem, ponieważ reaguje na smycz panicznie i histerycznie - ze strachu traci rozum.Do ogródka pięknie wychodzi za potrzebą.Odkąd bierze luminal nie ma ataków padaczki. Jednak to pies specjalnej troski. Ma traumę albo z powodu wypadku, albo był bardzo bity i trzymany na krótkim łańcuchu. Boi się też róznych dżwięków. Dziękuję Janowi 2010 za pomoc i umieszczenie mojego Azorka na tej stronie. Małgosia 2

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie, mam smutną wiadomość, Azorowi bardzo się pogorszyło i p. Małgosia wspólnie z lekarzem zdecydowali o uspieniu psiaka. Zdążyłam go zobaczyć i troszeczkę poznać, miał naprawdę dobre warunki w ciagu tych ostatnich tygodni, kiedy był kochany i zadbany. Dziękuję wszystkim, którzy interesowali się jego losem.