Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://www.westminsterkennelclub.org/2006/video/breed/index.html
(link dzieki uprzejmosci DEJMON z zielonego foo)
..popatrzecie na prezentacje SBT ..jaka klasa i profesjonalizm..i co zwróciło moja uwagę - żaden nie jest wystawiany na KOMPLECIKU

Własnie szczegółowo oglądnełam .....
przewazały rudzielce,ale fakt - bardziej wyrównane w zachowanym typie ,wyrazie ,bardzo ciekawe głowy na ładnych szyjach ,krótkie korpusiki , żeśkie,lekko poruszajace się i super równolegle prowadzone kończynki - generalnie jest na czym oko zawiesic :multi: - fajne zwierzątka .... moj osobisty wybór :razz: pokrył się z wyborem sędziego

Ps.Niektóre nasze staffiki spokojnie mogłyby "iśc w szranki" z tą grupką zaprezentowaną na Westminster :razz:

Posted

Oj Kasia Kasia ale jesteś :evil_lol:
Świetna ta relacja wideo sama przyjemnosc ale sciska w dołku ze u nas tylu kolorowców nie ma a w Bydgoszczy była staffikowa bieda wręcz ...

Posted

U nas jest na odwrót ...tam same rudzielce i dwie ciarnoje sztuki ;) a u nas wiadomo same czarnuchy i raz na jakich czas pojawi sie kolorowy...

Jak już widzieliśmy zwycięzcę rasy w całej krasie ( zdjęciówka Staff-ki) to ja pozwolę sobie wkleić Bos-a suczka Ch Frontier Calamityjane Inkwood

Jak Wam sie podoba?:cool1:

Posted

Coż za nawał "bronzu" - jak się to mówi "kobiety lubią brąz" :cool1:
Śliczne - choć u niektórych takie pocieszne uszka były :D nie wiem czy takie odstające mają być, ale komicznie wyglądały :D
i mnie osobiście od razu ta suczka w oko wpadła :)
ale widziałyście te pudle duże za staffikami :-o niezłe :cool3:

• 3 weeks later...
Posted

Marzy mi sie tak wystawiać jak tam , każdy wie co ma robić , kiedy ma robić , jak ma robić , jak biec, jak stać , jak prezentować, tak cicho , płynnie i spokojnie !!! - po prostu BANDA PROFESJONALISTÓW ( jak sam prestiż wystawy wskazuje.
Jeden nie wadzi drugiemu!!!
A nie te przepychanki , hamowania , podbiegania przebiegania, wszystko w nerwach ,na chybcika , jeden idzie, drugi biegnie , trzeci pędzi , a czwarty hmm... na spacerek z pieskiem przyszedł ...:cool3:
Nie widzę też , żeby któryś pies stał jak wryty ( wszystko bardzo naturalnie) , nie widzę też żeby któryś był wyciągany za szyję że mu "gały " na wierzch wychodzą , albo się dławi ( bo szyja zresztą według wzorca ma być owszem - ale nie "łabędzia " , jak to sobie coponiektórzy ostatnio wymyślili i jeszcze wiele innych zresztą rzeczy także...
Niektórzy wiedzą o czy mówię:))))

No ... ale pomarzyć można - prawda? :)))