Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiejszy dzień mnie dobija... :shake:
Cieszę się, że mieszkam na wzgórzu, powódź mi nie grozi, a zwierzaki w schronisku bezpieczne... szkoda, że nie wszędzie tak jest :-(

Zrobiłam dzisiaj Piczce parę fotek, to wstawię - Piczka przeszła właśnie na dietę, bo ciut jej się za bardzo przytyło.:eviltong:
Poza tym, wychodzi codziennie na długie spacery, ale co ona na nich wyprawia, woła o pomstę do nieba :roll: - po pierwsze jest opancerzona jak Rudy 102 :evil_lol: - szelki od pitmana, obroża zaciskowa - smycz (tzn lonża dla konia :diabloti:) przypięta zarówno do obroży, jak i do szelek - bo skubana próbuje prowadzić i jeśli nie chcesz iść tam, gdzie ona, to momentalnie wychodzi z obroży i ze "zwykłych" szelek :mad: - na szczęście dała popis tych umiejętności przed lecznicą dla zwierząt i w gabinecie, co pozwoliło nam lepiej się zabezpieczyć na spacerach. Poza tym - zero posłuszeństwa poza domem, nie reaguje na smaczki, patyki, piłki, przywołania... na nic - biegnie przed siebie i gdyby nie linka, tyle byśmy ją widzieli :angryy:. Oj, chyba czas na szkolonko :diabloti:

Posted

Co do diety - to przede wszystkim chude wołowe mięsko (cielęcina zadnia :diabloti:) i niewielka ilość ryżu (do tej pory dostawała torebkę dziennie, teraz 1/4 torebki).
Jeśli będzie głodna, to ma cały czas suchą karmę w misce, której nawet nie rusza. Zamiast smaczków (które zjada w ogromnych ilościach, np każdego dnia pochłania metrowego penisa wołowego :evil_lol:) dostaje wielkie wołowe kości (jedna starcza jej na 3-4 dni). Niestety, warzywek ani owocków nie lubi żadnych (poza bananami, ale te raczej dietetyczne nie są), więc dostaje do karmy witaminy i preparat na sierść.
Ot i cała dieta ;)

Myślę, że przytyła, bo ma mniej ruchu przez te wiecznie padające deszcze :shake:. Całymi dniami leży na tarasie i odpoczywa :evil_lol:

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Co do diety - to przede wszystkim chude wołowe mięsko (cielęcina zadnia :diabloti:)

Agnieszko, już możemy iść z wykładami o zdrowym odżywianiu do wszystkich okolicznych Kół Gospodyń Wiejskich, tylko musimy się tak wystroić jak babcia Piotrusia :diabloti::evil_lol:. Pudelka też już mamy!!!!!!

Posted

ania z poznania napisał(a):
Agnieszko, już możemy iść z wykładami o zdrowym odżywianiu do wszystkich okolicznych Kół Gospodyń Wiejskich, tylko musimy się tak wystroić jak babcia Piotrusia :diabloti::evil_lol:. Pudelka też już mamy!!!!!!

Aniu - ja uwielbiam ten film, znam go na pamięć i oglądam średnio co 3 dni :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A co do wystrojenia - kapelutek już mam, tylko brakuje wielkiego motyla :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Witam!! Pieczarka jest śliczna kwitnie i to dzięki wam ciesze się że znalazła tak dobry domek.Śledze forum Figa wie że żyje i te jej wygibasy cudowna jest!! posdrawiam .