Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki, kochane!

Niunia jest cudowna, grzeczna... bardzo ją kocham :loveu:

Fakt, wygląda coraz lepiej, ale grzybek jeszcze leczony, jesteśmy dopiero na półmetku - sierść to jej odrasta, to znów wypada... :shake: co podobno jest normalne, ale ja się martwię i zadręczam wetów :diabloti:

Boję się, że poza grzybkiem, Figunię dręczy gronkowiec - pojawiają się ropne krostki, później strupki... jutro jedziemy pobrać próbki do badania i zobaczymy, co to za dziadostwo... ale generalnie nie jest źle - miałam już do czynienia z gronkowcem u Saruni, poradziliśmy sobie to i tutaj damy radę.;)

Na kwiecień planujemy sterylkę, ale wet nie chce jej ciachać, dopóki nie sprawdzimy tego gronkowca - bo jeśli jest, to zabieg ją tylko osłabi i dziad może zaatakować z podwójną siłą.:mad:

Posted

W koncu psy to zwierzeta stadne, naladuje Piczka kurczaka, bo samotna na pewno... Probuje sie zaprzyjaznic :evil_lol: Mysle, ze istnieje tylko jeden ratunek zanim zacznie gdakac :diabloti:

Posted

[quote name='ms_arwi']W koncu psy to zwierzeta stadne, naladuje Piczka kurczaka, bo samotna na pewno... Probuje sie zaprzyjaznic :evil_lol: Mysle, ze istnieje tylko jeden ratunek zanim zacznie gdakac :diabloti:[/QUOTE]

Ty mnie kochana nie kuś...:eviltong:, na razie jedna Piczka i jej piszczący przyjaciele: pomarańczowa małpka, zielona żabka, różowa świnka, łaciata krówka i niebieski kurczak :evil_lol: wystarczą aż nadto (niestety, fioletowo-różowego pieska nie ma już wśród nas :-( - zostało po nim jedynie futerko :diabloti:) - zwłaszcza kiedy próbują się zaprzyjaźniać o 4 nad ranem :mad::evil_lol:

Posted

Tengusia napisał(a):
jak tam sie miewa Piczka ???

Bardzo dobrze, dziękuję :evil_lol:
Jedyne "ale" mam do jej wyjątkowo intensywnych skłonności do butów i ubrań - nauczyła się otwierać szafę w przedsionku, z której wyciąga wszystkie nasze buty, część zanosi do ogrodu, część do legowiska, a moje sandały na wysokich obcasach kończą niestety - w zębach Piczki :mad:Muszę pomyśleć nad solidnym ich zabezpieczeniem przed otwieraniem, ale na razie jedyny sposób ochrony butów przed Piczką do ustawianie ich na najwyższych półkach, do których nie jest w stanie doskoczyć :diabloti:
Umie też otwierać wielkie przesuwane drzwi do garderoby - zdejmuje z wieszaków ubrania i zanosi je też do legowiska i śpi na nich :evil_lol:

Dzisiaj dostała od pańci śliczną kaczkę-dziwaczkę - pluszową piszczącą zabawkę i w 5 sekund urwała kaczce łeb, minutę zajęło jej wyciągnięcie wnętrzności biednej kaczuszce oraz rozprawienie się z resztą zwierzaka :evil_lol::diabloti: - a taką miałam nadzieję, że uda się uwiecznić nową koleżankę na jutrzejszych (cosobotnich :evil_lol:) fotkach :p

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a tak na poważnie .... Aga daj jej jak wychodzisz jakiś ciuszek wami pachnący , myśle ze to pomoże w tym by nie wyciągała z szafy

Posted

Figusia dzisiaj miała odwiedziny (oczywiście przez ogrodzenie ;)) ślicznej młodej ONki - państwo byli z sunią na spacerze, spuścili ją ze smyczy i sobie pobiegały z Figą wzdłuż płotu. Nie było jakiejś szczególnej agresji ze strony Piczki, obwąchały się przez siatkę, ale (jak przystało na psa stróżującego :evil_lol:), "intruz" został odpowiednio obszczekany :diabloti:

Później Piczka próbowała przeróżnych sposobów, aby sforsować ogrodzenie :shake: - zrobić podkop, przecisnąć się pomiędzy szczeblami, na końcu wyskoczyć górą Na szczęście, nie ma żadnych szans na żadne z tych trzech Ale skubana wysoko skacze :roll:

Dzisiejsze (cosobotnie obowiązkowe :evil_lol:) fotki:

Posted

alez piekna pogoda u was a u nas zima, sniegu po kostki i sypie i sypie i sypie ... zalamac sie mozna :placz:

Piczunia piekniutka widze ze zabcie na spacerek wziela jak zawsze :grins:

Posted

Tengusia napisał(a):
alez piekna pogoda u was a u nas zima, sniegu po kostki i sypie i sypie i sypie ... zalamac sie mozna :placz:

Piczunia piekniutka widze ze zabcie na spacerek wziela jak zawsze :grins:

Słoneczko nawet dzisiaj u nas świeciło, ale jest zimno, rano też padał śnieg, wczoraj również ... Ta zima chyba nigdy się nie skończy :shake:, trawnik mam zrujnowany przez ten śnieg :angryy: (a taki był piękny :diabloti:)...

A Figusia zawsze z żabką do ogrodu idzie, uwielbia ją, pięknie aportuje, wspaniale się nią bawi - żabka ma stałe miejsce już na ogrodowym trawniczku :evil_lol:

Posted

Ciotki, a może chce któraś z Was ślicznego małego szczeniaka na DT (albo DS :cool3:).
Przebywa w hotelu w Sierakowie pod Szczecinem (tam odbywają kwarantannę psy z okolic Szczecina), później czeka go schron w Szczecinie.
Zdjęcie pochodzi z dnia, w którym trafił do Sierakowa. Koleżanka z TOZu pisze mi, że teraz pies jest nie do poznania - podobno jest strasznie wychudzony. :-(

-

jego wątek http://www.dogomania.pl/threads/181886-Szczecin-wychudzony-szczeniak-mix-ast-czy-skoA-czy-A-ywot-w-Sierakowie-szukamy-DT?p=14300244#post14300244