Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niunia się dzisiaj rozbrykała, bawiła się sznurem i próbowała killim gumowego jeżyka :evil_lol:
Widać, że nie zna zabawek, nie umie się bawić, ale powoli się otwiera i daje się wciągać w zabawę.

Uwielbia leżeć na podłodze, na samych panelach - ja latam za nią z dywanikami, podkładam jej pod dupkę :evil_lol:, a ona ostentacyjnie kładzie się na gołych panelach, między dywanikami :mad::diabloti:

Trochę fotek :lol:

Posted

Jak ryjka zaciesza :) Agnieszka cieszę się, że uśmiech zagościł na Waszych twarzach. Co prawda ich nie widzę, ale dam sobie głowę uciąć , że tak właśnie jest :)

Posted

[quote name='Delph']Booska jest, ależ Ci zazdroszczę :diabloti:[/QUOTE]

Nie oddam jej, nawet gdybyś baaardzo prosiła :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Yuki - o tak, daje nam mnóstwo radości :loveu: Po raz pierwszy chyba, od Wigilii, uśmiechamy się z mężem, i chyba po raz pierwszy od tamtego dnia, nie przepłakałam większości nocy ...

Posted

Co za leniwiec ;) nasza Frida tez wiekszosc czasu sie leni, tyle, ze ona woli jednak lozko :mad:Sznur interesuje ja jako tako, Mia zacheca ja do zabawy w przeciaganie, ale Frida nie jest tego az tak wielka fanka, czym niezmiernie rozczarowywuje Mie. Pileczki za to w ogole jej nie interesuja... tylko tulenie sie i mizianie. Mia przy niej to straszny dzikus :D

Posted

[quote name='agnieszka32']Nie oddam jej, nawet gdybyś baaardzo prosiła :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[/QUOTE]

Zaczynam żałować, że Ci jej nie podwędziłam, jak miałam okazję :evil_lol: (oczywiście żartuję, mała będzie u Ciebie miała o wiele lepiej, no i oczywiście to DS, a nie moje marne DT ;) ).

Posted

Delph - wątpię, czy mała ma u mnie lepiej, niż miałaby u Ciebie :lol:, ale jest tak urocza, że nikomu już bym jej nie oddała :eviltong::evil_lol:.

Co do jej lenistwa - ona nie jest leniwa, ale bardzo strachliwa, powolutku się otwiera, bada co jej wolno, a czego nie...
Dzisiaj wskoczyła na łóżko w sypialni, a kiedy powiedziałam NIE i kazałam zejść, to tak bardzo się wystraszyła, że zeskoczyła na ziemię i natychmiast całym ciałkiem przywarła do podłogi, kuląc uszy i czekając na.... nie wiem - lanie?:-(
Albo była bita, albo jest taka bardzo delikatna i nieśmiała. Boi się każdego innego nowego odgłosu, dzwonka telefonu, odgłosów TV... ale powolutku, w swoim tempie do wszystkiego się przyzwyczaja.

Jest u nas dopiero 2 dni, nie wie, czego może się spodziewać. My jesteśmy cierpliwi, do niczego jej nie zmuszamy, pozwalamy jej we własny sposób się dostosować.
Ale z tego co widzę, nie będzie żadnego problemu, gdyby Sara i Fiodor się odnalazły - wspaniale reaguje na psy - cieszy się na ich widok i popiskuje, nie ma w niej nawet grama agresji. I tak samo reaguje na koty - sąsiad ma kotkę, zobaczyła ją za bramą i ogonek jej cały latał :lol:.

Ona jest wspaniała, wymarzona domowa sunia.:loveu:

Tylko jest jeden problem - mąż powiedział, że UWŁACZAJĄCE dla Pieczarki jest wołanie na nią PICZKA i że mała musi mieć NORMALNE śliczne imię.:eviltong::evil_lol:

Nic zupełnie mi do głowy nie przychodzi ... może Elza - ma takie piękne oczy jak u lwicy?

Posted

[quote name='magdola']aga wpadaj jutro do mnie. Czekam od 8.30 :)[/QUOTE]

Dzięki kochana :loveu:, tylko że ja jutro jestem w pracy cały dzień, a później wizyta u weta, więc rady nie dam.
Właściwie, to jedynie w sobotę albo w niedzielę możemy się spotkać, bo reszta tygodnia wygląda tak samo - pracuję do późna :roll:, a później z Pieczarką gonię do weta, bo musi codziennie brać zastrzyki, a ja jej sama w domu nie zrobię, prędzej trupem padnę :evil_lol:.

Alicja - ja też i dlatego mi ta Elza przyszła na myśl :lol:

Posted

jak to???? dlaczego uwłaczające jest imię PICZKA??? ja się nie zgadzam absolutnie na żadne zmiany:placz:
aga, pół po,lski już zna sunię jak piczkę! i tu i na nk:cool3:

jeśli już ewentualnie mogła by się nazywać PIGGI, ponieważ ma takie słodkie-świńskie uszka:evil_lol::loveu:
ogólnie to jest rozbrajająca z tymi uszkami i cudnymi oczętami:loveu:

Posted

Ani Piggi, ani Piczka :nono: - błagam, bo mnie mąż na mróz domu wygoni...:evil_lol:

A poważnie, to faktycznie muszę jej jakieś imię wymyślić, bo nie wiem, jak mam na nią wołać - na "Piczka" nie reaguje (i dobrze:eviltong:), na Pieczarka też nie...:roll::diabloti:

:Help_2::modla::help1::huh::bigcry::evil_lol::evil_lol::evil_lol: