AngelikaXD Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Trafiła do schroniska jeszcze przed Nowym Rokiem. Młodziutka, słodka, łagodna zwróciła naszą uwagę. Szczerze mówiąc myślałam, że takie cudo musiało się komuś zgubić i niedługo właściciel się po nią zgłosi. Wyglądała wtedy tak: Niestety. Gdy w czwartek (21.01) dziewczyny pojechały do schroniska ona nadal tam była. Tylko, że wyglądała o wiele gorzej... Przeniesiona na boksy ogólne została pogryziona przez inne psy. NIE UMIAŁA SIĘ OBRONIĆ. Na prośbe matrioszka2 trafiła do izolatki, ale nie może tam długo zostać. Gdy przyjedzie nowy pies to zajmie jej miejsce, a ona znowu pójdzie na boksy ogólne... Takie cudo nie może się zmarnować! Szukamy DT, aby nie musiała w boksie walczyć o życie. Później będziemy prosić o pomoc finansową, bo nasze fundusze są bardzo skromne... Kontakt do evl: 698 081 774 evelu@poczta.fm I ewentualnie do mnie: 512 171 356 To mój pierwszy wątek schroniskowca, więc proszę o wszelkie sugestie ;) No i czekamy na propozycje imienia :cool3: Quote
evel Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Nazwijmy ją - należy jej się imię. Proponuję Sandy - od piasku (sand), bo ma taki niespotykany kolor... Na zdjęciach wychodzi zupełnie inaczej niż w rzeczywistości... Quote
agaga21 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 trzeba jej pomóc! może uda się zebrać na nią jakieś deklaracje Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Agaga - a jakieś miejsce w hoteliku czy DT masz może na oku, czy też szukamy? Quote
agaga21 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ladySwallow napisał(a):Agaga - a jakieś miejsce w hoteliku czy DT masz może na oku, czy też szukamy? jeszcze nie wiem Quote
agnieszka32 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Dziewczyny, ja mogę wziąć sunię do siebie na DT, tylko z transportem teraz u mnie krucho. W obecnej sytuacji, w jakiej się znalazłam, nie mogę sobie pozwolić, aby jechać dalej niż jakieś 200 - 250 km. Muszę być stale "na posterunku", nie wiadomo kiedy dostanę jakiś telefon w sprawie moich psów, bo wciąż mam nadzieję ... Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 agnieszka32 napisał(a):Dziewczyny, ja mogę wziąć sunię do siebie na DT, tylko z transportem teraz u mnie krucho. W obecnej sytuacji, w jakiej się znalazłam, nie mogę sobie pozwolić, aby jechać dalej niż jakieś 200 - 250 km. Muszę być stale "na posterunku", nie wiadomo kiedy dostanę jakiś telefon w sprawie moich psów, bo wciąż mam nadzieję, że je odnajdę ...:-( Agnieszko, a gdybyśmy znalazły transport? Powiedz coś więcej - czy DT płatny/niepłatny, jak z możliwością zrobienia sterylki, kosztami za opiekę wet i tak dalej. Quote
agaga21 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ladyswallow, jeśli agnieszka32 by ją wzięła to niunia by miała raj na ziemi! Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Agaga, ja nie pytam pod względem nieufności, bo Agnieszkę z forum znam - pytam pod względem tego, czy i jakiej potrzebowałaby pomocy finansowej :) Quote
agnieszka32 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ladySwallow napisał(a):Agaga, ja nie pytam pod względem nieufności, bo Agnieszkę z forum znam - pytam pod względem tego, czy i jakiej potrzebowałaby pomocy finansowej :) LadySwallow - absolutnie żadna pomoc finansowa nie wchodzi w grę - wszystkie koszty opieki ja pokrywam, utrzymanie, wyżywienie, wet, sterylki, leki, wszystko.... Pokryję też koszty transportu. Quote
agnieszka32 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Możemy po nią jutro nawet pojechać, po południu ok. 14 możemy wyjechać i spotkać się gdzieś w połowie drogi... Rozmawiałam z agą1234 - ona jest z Łodzi, gdyby się udało ją przywieźć do Łodzi, to ona by mi ją do Poznania podwiozła. Byłoby idealnie Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 agnieszka32 napisał(a):Możemy po nią jutro nawet pojechać, po południu ok. 14 możemy wyjechać i spotkać się gdzieś w połowie drogi... Hm, powoli, powoli, bo ja za wolno myślę ;) Jutro nie wiem, czy ktokolwiek da radę wziąć ją ze schronu, no i na pewno nikt nie zawiezie na taką odległość... Szukam obecnie transportu do Wawy i potem z Wawy do Was, jest kilka możliwości Quote
AngelikaXD Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Dzięki agnieszka :Rose: Czyli szukamy transportu.. Quote
agnieszka32 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Rozumiem, ale ja mogę wyjechać po niunię tylko w sobotę późnym popołudniem, albo w niedzielę.... Serce mi krwawi, jak widzę ją pogryzioną w tej budzie :-( Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 agnieszka32 napisał(a):Możemy po nią jutro nawet pojechać, po południu ok. 14 możemy wyjechać i spotkać się gdzieś w połowie drogi... Rozmawiałam z agą1234 - ona jest z Łodzi, gdyby się udało ją przywieźć do Łodzi, to ona by mi ją do Poznania podwiozła. Byłoby idealnie A gdyby na przykład udało się dowieźć do Włocławka/Płocka, to jak by było? Quote
mariamc Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Agata podesłała mi wątek, ale sytuacja już opanowana. Cieszę się. Quote
agnieszka32 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ladySwallow napisał(a):A gdyby na przykład udało się dowieźć do Włocławka/Płocka, to jak by było? Świetnie, dalibyśmy radę po nią pojechać choćby jutro, albo w niedzielę Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 agnieszka32 napisał(a):Świetnie, dalibyśmy radę po nią pojechać choćby jutro, albo w niedzielę Tylko teraz my musimy czegoś poszukać, a to niełatwe... Idę dalej buszować po transportowych... Edit: Angelika, zmień może tytuł na szukamy transportu Lublin-Łódź/Włocławek Quote
agnieszka32 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ladySwallow napisał(a):Tylko teraz my musimy czegoś poszukać, a to niełatwe... Idę dalej buszować po transportowych... OK, to w razie czego mój nr telefonu 600881691. Znikam teraz na chwilę robić mężusiowi kolację ;) Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 agnieszka32 napisał(a):OK, to w razie czego mój nr telefonu 600881691. Znikam teraz na chwilę robić mężusiowi kolację ;) Ok, zapisałam i szukam nadal... Quote
agaga21 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ojej, jakie tutaj tempo! mam nadzieję że znajdzie się transport w ten weekend Quote
magenka1 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 ja się wpiszę aby kibicować, mieszkam w ogóle nie na trasie przykro mi ale kibicować mogę :) Quote
ania z poznania Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ja mogę pomóc w transporcie ale w niedzielę. Wracam jutro ok.16, więc jutro raczej nie dam rady, ale w niedzielę bardzo chętnie. Quote
Recommended Posts