Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Precel - mały jamniczek ma około 1,5 roku. Został podrzucony na jedną z posesji w Buku i trafił do przytuliska oraz pod naszą opiekę.[/FONT]
[FONT=Arial]Niestety - jest totalna tragedia - przytulisko przepełnione na maksa - nie ma miejsca w budach, w kojcach.[/FONT]
[FONT=Arial]Precelek trafił do kojca z Redem, wielkim psem który wrócił z adopcji. Red nie jest towarzyski, mam nadzieję, że wpuszcza małego do budy - a może na co licze udało się zmieścić do kojca małą budke na psiaka.[/FONT]
[FONT=Arial]Ale tak czy tak Precel jest potwornie wystraszony.[/FONT]
[FONT=Arial]To łagodny, przyjacielski do ludzi psiak. Zgadza się z psami.[/FONT]

[FONT=Arial]Boję się o niego, zupełnie nie daje rady a idą jeszcze gorsze mrozy.[/FONT]
[FONT=Arial]kto pomoże - kto da chocby tymczas dla Precla.[/FONT]

[FONT=Arial]Czy jest jakiś jamnikowy wątek?[/FONT]

Widać jak marzna łapki Precelka.

POMOCY!!!

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje też. On jest w najgorszej sytuacji. Zobaczcie - łapka w górze, smutne oczy.
Nie wezmę do domu - póki jest moja Laguna teraz juz odpada.

Lilmo - prosimy o banerek.

I szarika - możesz zdjąć - ma domek!!!:razz:

Posted

malagos napisał(a):
Boże, jamnik w te mrozy sobie nie da rady :(
U mnie zajety dt i kolejka...

ja nie chce anwet myslec o tym wszytskich zamarzajacych w schronach, rowach, smietnikach psach,
o tych zagluconych kotach, ktore beda powoli umieraly

wszytsko jest do dupy

Posted

fona napisał(a):
ja nie chce anwet myslec o tym wszytskich zamarzajacych w schronach, rowach, smietnikach psach,
o tych zagluconych kotach, ktore beda powoli umieraly

wszytsko jest do dupy

właśnie.............a do tego te wszystkie łańcuchowe biedy poupychane po wiejskich podwórkach,przypalowane na amen do kilku zgniłych desek,chociaż w większości i to nie....

Posted

W Nowodworze pod Lublinem też 2 jamniki .... ja nie wiem, co z tymi ludźmi, którzy akurat w zimie wywalają psy mające zerowe szanse na przeżycie, koszmar i walka z wiatrakami.

Precelek, niech Ci ktoś szybko pomoże z Twojej części Polski, zapowiadają teraz - 35 - jeśli go nikt nie weźmie a duży go w budzie nie ogrzeje - to po nim .....

Ewa

Posted

Prosimy zaciskac kciuki. Byc może jutro Precel opuści schronisko i pojedzie do rawicza do domu tymczasowego. Do domku w którym mieszka dalmatynka i jeden adoptowany od nas psiak, synek Lusi - Korek, obecnie max.
Będzie miał super opieke i ze spokojem wiedząc że nie zamarza poszukamy mu domu!!!

Posted

Trzymam mocno, mocno kciuki za domek tymczasowy :kciuki: Musi się udać, bo to szansa na przeżycie dla tego biedaka. Precel jest piękny, więc napewno znajdzie domek, ale żeby go szukać to musi być bezpieczny, więc mam nadzieję, że rzeczywiście się uda z tym DT.

Posted

Asia_Rawicz napisał(a):
Witam,
To u mnie ma tymczasowo zamieszkać Precelek.
Jestem już po rozmowie z Panem Pawłem i dzisiaj ok 17 zabiorę Precelka do domu.

Asiu _ Rawicz - JESTEŚ WIELKA i kochana, no normalnie nie wiem co napisać tak się wzruszyłam, że uda się małego uratować...

Ewa

Posted

BYł telefon w sprawie Precla z Warszawy, ale na razie Pan tylko informacyjnie. Była też Pani z Wrześni zainteresowana, ale trzeba by przywieźć psa - a domek na razie nie sprawdzony i nie ma jak tego zrobic.

Asiu - ponieważ Precel jest nowy - nie ma książeczki ani szczepień. Nie wiem czy Paweł zdążył odrobaczyć. Nie szczepimy przed przeprowadzką zwykle, bo to ryzyko.
Jeśli masz weta dobrego, odrobacz go, po tygodniu zaszczep - weź fakturę na Fundacje - ja za to przeleje pieniądze.
Namiary nasze sa na naszej stronie www.fdz-animalia.pl

Trzymam kciuki za Precelka.

Posted

Jak będę na miejscu to porozmawiam z Panem Pawłem o odrobaczeniu i szczepieniu.
Jeśli będzie trzeba to mamy dobrego weterynarza, więc w poniedziałek najwyżej wszystko załatwię.
Czekam teraz na tatę aż wróci z pracy i sądzę że najpóźniej ok. 17 powinniśmy być w Buku.
Jak tylko wrócę do domu dam znać jak minęła podróż.