supergoga Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [FONT=Arial]Precel - mały jamniczek ma około 1,5 roku. Został podrzucony na jedną z posesji w Buku i trafił do przytuliska oraz pod naszą opiekę.[/FONT] [FONT=Arial]Niestety - jest totalna tragedia - przytulisko przepełnione na maksa - nie ma miejsca w budach, w kojcach.[/FONT] [FONT=Arial]Precelek trafił do kojca z Redem, wielkim psem który wrócił z adopcji. Red nie jest towarzyski, mam nadzieję, że wpuszcza małego do budy - a może na co licze udało się zmieścić do kojca małą budke na psiaka.[/FONT] [FONT=Arial]Ale tak czy tak Precel jest potwornie wystraszony.[/FONT] [FONT=Arial]To łagodny, przyjacielski do ludzi psiak. Zgadza się z psami.[/FONT] [FONT=Arial]Boję się o niego, zupełnie nie daje rady a idą jeszcze gorsze mrozy.[/FONT] [FONT=Arial]kto pomoże - kto da chocby tymczas dla Precla.[/FONT] [FONT=Arial]Czy jest jakiś jamnikowy wątek?[/FONT] Widać jak marzna łapki Precelka. POMOCY!!! Quote
Lilmo Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Właśnie pękło mi serce!!! :-( :-( :-( On tam nie może zostać... błagam o pomoc dla tego biedaka :-( Quote
supergoga Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Moje też. On jest w najgorszej sytuacji. Zobaczcie - łapka w górze, smutne oczy. Nie wezmę do domu - póki jest moja Laguna teraz juz odpada. Lilmo - prosimy o banerek. I szarika - możesz zdjąć - ma domek!!!:razz: Quote
wanda szostek Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Mrozy już a piesio daleko. Jamnik to mały piesio, czy nikt go nie upchnie na DT. Może na Gumtre (Poznań) dać ogłoszenie? Quote
supergoga Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Mały ma ogłoszenia na: allegro alegratka kupsprzedaj cafeanimal na stronie Fundacji Animalia Biedak taki. Quote
Kasia77 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Wkleiłam Precelka na Jamniki w Potrzebie : http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-caA-ej-Polski?p=13953010#post13953010 Quote
malagos Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Boże, jamnik w te mrozy sobie nie da rady :( U mnie zajety dt i kolejka... Quote
fona Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 malagos napisał(a):Boże, jamnik w te mrozy sobie nie da rady :( U mnie zajety dt i kolejka... ja nie chce anwet myslec o tym wszytskich zamarzajacych w schronach, rowach, smietnikach psach, o tych zagluconych kotach, ktore beda powoli umieraly wszytsko jest do dupy Quote
Kasia77 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 fona napisał(a):ja nie chce anwet myslec o tym wszytskich zamarzajacych w schronach, rowach, smietnikach psach, o tych zagluconych kotach, ktore beda powoli umieraly wszytsko jest do dupy właśnie.............a do tego te wszystkie łańcuchowe biedy poupychane po wiejskich podwórkach,przypalowane na amen do kilku zgniłych desek,chociaż w większości i to nie.... Quote
E-S Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 W Nowodworze pod Lublinem też 2 jamniki .... ja nie wiem, co z tymi ludźmi, którzy akurat w zimie wywalają psy mające zerowe szanse na przeżycie, koszmar i walka z wiatrakami. Precelek, niech Ci ktoś szybko pomoże z Twojej części Polski, zapowiadają teraz - 35 - jeśli go nikt nie weźmie a duży go w budzie nie ogrzeje - to po nim ..... Ewa Quote
supergoga Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Duży go na bank nie ogrzeje, bo Red nie jest tolerancyjny. Ja się ciesze, że go nie gryzie. Normalnie ręce opadają. Quote
supergoga Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Prosimy zaciskac kciuki. Byc może jutro Precel opuści schronisko i pojedzie do rawicza do domu tymczasowego. Do domku w którym mieszka dalmatynka i jeden adoptowany od nas psiak, synek Lusi - Korek, obecnie max. Będzie miał super opieke i ze spokojem wiedząc że nie zamarza poszukamy mu domu!!! Quote
ana666 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 trzymamy :thumbs: jeszcze Jeżyk mnie tak martwi, on też taki biedny :-( Quote
supergoga Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Biedny i wycofany coraz bardziej/ Quote
Lilmo Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Trzymam mocno, mocno kciuki za domek tymczasowy :kciuki: Musi się udać, bo to szansa na przeżycie dla tego biedaka. Precel jest piękny, więc napewno znajdzie domek, ale żeby go szukać to musi być bezpieczny, więc mam nadzieję, że rzeczywiście się uda z tym DT. Quote
Asia_Rawicz Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Witam, To u mnie ma tymczasowo zamieszkać Precelek. Jestem już po rozmowie z Panem Pawłem i dzisiaj ok 17 zabiorę Precelka do domu. Quote
E-S Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Asia_Rawicz napisał(a):Witam, To u mnie ma tymczasowo zamieszkać Precelek. Jestem już po rozmowie z Panem Pawłem i dzisiaj ok 17 zabiorę Precelka do domu. Asiu _ Rawicz - JESTEŚ WIELKA i kochana, no normalnie nie wiem co napisać tak się wzruszyłam, że uda się małego uratować... Ewa Quote
supergoga Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Witaj Asiu - czekamy na wieści o Precelku. I pilnie szukamy małemu domku. Jak będzie u Ciebie daj znać, zmienię lokalizację w ogłoszeniach. Quote
supergoga Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 BYł telefon w sprawie Precla z Warszawy, ale na razie Pan tylko informacyjnie. Była też Pani z Wrześni zainteresowana, ale trzeba by przywieźć psa - a domek na razie nie sprawdzony i nie ma jak tego zrobic. Asiu - ponieważ Precel jest nowy - nie ma książeczki ani szczepień. Nie wiem czy Paweł zdążył odrobaczyć. Nie szczepimy przed przeprowadzką zwykle, bo to ryzyko. Jeśli masz weta dobrego, odrobacz go, po tygodniu zaszczep - weź fakturę na Fundacje - ja za to przeleje pieniądze. Namiary nasze sa na naszej stronie www.fdz-animalia.pl Trzymam kciuki za Precelka. Quote
Asia_Rawicz Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Jak będę na miejscu to porozmawiam z Panem Pawłem o odrobaczeniu i szczepieniu. Jeśli będzie trzeba to mamy dobrego weterynarza, więc w poniedziałek najwyżej wszystko załatwię. Czekam teraz na tatę aż wróci z pracy i sądzę że najpóźniej ok. 17 powinniśmy być w Buku. Jak tylko wrócę do domu dam znać jak minęła podróż. Quote
snuszak Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 co za szczęście że znalazł się DT, teraz maluch szybko znajdzie domek Quote
Asia_Rawicz Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Odebraliśmy Precelka nie rozumiem jak tak kochanego psa można było wyrzucić na ulice. Podróż zniósł bardzo dobrze. Pierwsza kąpiel zaliczona. Brzuszek napełniony a teraz bawi się z Maxem. Quote
Recommended Posts