Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rita60 napisał(a):
leni nie dostałam odpowiedzi na maila:shake:
PANI JEST ZAINTERESOWANA ADOPCJA,MA CZIŁKE I TYLKO JEST PROBLEM,CZY DZIEWCZYNY SIE ZAAKCEPTUJA. ALE TO CHYBA BEDZIE MOZNA SPRAWDZIC DOPIERO JAK BEDZIE W HOTELU:roll:

Niestety nie mam telefonu do nikogo stamtąd, tylko tego maila. Rzeczywiście ciężko będzie sprawdzić, jedynie w hoteliku - u Megii jest sunia

Posted

Niestety to nie będzie tak szybko. Dziś rozmawiałam z Panią ze schroniska. Sunia przebywa tam dopiero tydzień, jest na kwarantannie. Kwarantanna kończy się jej za tydzień a potem jeszcze sterylizacja. Będę tak kombinować żeby wysterylizowali ja od razu po zakończeniu kwarantanny. Wg schroniska po 24 godzinach od sterylizacji możemy ją zabrać. I teraz najlepsze - koszt wykupienia suni ze schroniska to 200 zł. Jest to mam nadzieję cena do negocjacji ale poniżej 150 zł raczej nie zejdą. Mamy tydzień na uzbieranie tej kwoty - ja sunię już zarezerwowałam także teoretycznie nikt inny nie powinien jej zabrać.

Posted

megii1 napisał(a):
Niestety to nie będzie tak szybko. Dziś rozmawiałam z Panią ze schroniska. Sunia przebywa tam dopiero tydzień, jest na kwarantannie. Kwarantanna kończy się jej za tydzień a potem jeszcze sterylizacja. Będę tak kombinować żeby wysterylizowali ja od razu po zakończeniu kwarantanny. Wg schroniska po 24 godzinach od sterylizacji możemy ją zabrać. I teraz najlepsze - koszt wykupienia suni ze schroniska to 200 zł. Jest to mam nadzieję cena do negocjacji ale poniżej 150 zł raczej nie zejdą. Mamy tydzień na uzbieranie tej kwoty - ja sunię już zarezerwowałam także teoretycznie nikt inny nie powinien jej zabrać.

Ładnie sobie schronisko liczy za wydanie psa:(

Szkoda suni, naprawdę ładna jest.....

Posted

rita60 napisał(a):
Dziewczyny co u suni,na czym stoimy,nie mam zadnej info:shake:

Info jest na drugiej stronie:) Sunia jeszcze tydzień w schronie na kwarantannie, potem zaraz sterylka i możną ją zabierać (po 24 godzinach od sterylki). Koszt wykupienia Suni ze schroniska 200 zł - może wynegocjuje się mniej ale niewiele. Na razie jest tylko moja deklaracja i Beki także nawet nie ma za co jej wyciągać za tydzień nie mówiąc o dalszym utrzymaniu.
A dziś już do mnie dzwonił Pan w jej sprawie - miły i w ogóle ale chce mieć szczeniaki... Będzie dzwonił do schroniska. Ona jest zarezrwowana dla mnie ale różnie to bywa...Trzeba się spieszyć.

Posted

megii1 napisał(a):
Info jest na drugiej stronie:) Sunia jeszcze tydzień w schronie na kwarantannie, potem zaraz sterylka i możną ją zabierać (po 24 godzinach od sterylki). Koszt wykupienia Suni ze schroniska 200 zł - może wynegocjuje się mniej ale niewiele. Na razie jest tylko moja deklaracja i Beki także nawet nie ma za co jej wyciągać za tydzień nie mówiąc o dalszym utrzymaniu.
A dziś już do mnie dzwonił Pan w jej sprawie - miły i w ogóle ale chce mieć szczeniaki... Będzie dzwonił do schroniska. Ona jest zarezrwowana dla mnie ale różnie to bywa...Trzeba się spieszyć.

Jesli z okolic Ilawy, to ten, który chciał szybciutko adoptowac z olsztyńskiego schroniska terierkę, mimo, ze ma łapkę po złamaniu... W tych okolicach jest "słynna" pseudohodowla, maja bardzo wiele róznych "ras":(

Posted

Dziś porozsyłam wątek do ludzi, ściagnę tu jeszcze trochę osób, Megii, trzymaj rezerwację suni - dzięki Ci wielkie
Dziewczyny, jeśli możecie porozsyłajcie też do innych wątek

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Chyba tego tez znam...;), z "ritą60" mamy jego dane...

Tia,to amator psich dzieciaczkow:angryy:
Sorry,ale nie jestem w stanie dołozyc do hotelu:shake:mam za to dwa potencjalne domki chetne na mała:roll:

Posted

__Lara napisał(a):
200zł za wykupienie suni - to strasznie dużo, dlaczego taka opłata???

Schronisko się tłumaczy że nie ma dofinansowania z gminy i to jedyne ich źródło utrzymania :roll:

Posted

__Lara napisał(a):
Hmmm.... a czy gmina nie ma obowiązku odłowu psów bezdomnych? jakieś zamknięte kółko...

Nie wiem jak jest w mazowieckim :( A schron jest taki że albo tyle albo won :roll: Ciekawe czy się znajdzie właściciel suni.. wszyscy mamy taką cichą nadzieję

Posted

podrzucam Was panienki do góry...na dobrą nockę i czekam na pozytywne zakńczenie...
kasa świeci puchami - dzis cała trójca była na odrobaczaniu i pedicure!!!!120 zł poszło!!!!o zgrozo :/...bedziemy zagladac

Posted

Porozsyłałam wątek do ludzi, mam nadzieję ze ktoś pomoże z banerkiem. Trzeba opracować jakiś plan - co robimy jak właściciel się nie znajdzie?
Mamy 100 zł na hotelik, brakuje jeszcze 200 zł deklaracji i wykupienie
Rita ma domki chętne na sunię, tylko trzeba ją stamtąd zabrać