Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karjo2 napisał(a):
To teraz przestaje rozumiec, nijak idzie cos madrego podpowiedziec, znajac tylko kawalek sytuacji z opisu.
Wracamy do punktu wyjscia - dobry szkoleniowiec , ktory zobaczy sytuacje. Macie takiego?

Ktoś, nie pamiętam teraz Kto, podpowiedział dorplant, uczą tam Sławomir Kawka oraz Dorota Stawicka, może tam spróbujemy, ale nie skreślałabym tej ani, która była u nas, Pani ze szkoły 4 łapy psa, dała nam mega cennych wskazówek.. Przez jakiś czas działały...

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To akurat kiepsko trafilyscie, takich "szkoleniowcow - pozytywistow" online i po seminariach, z wiedza czysto teoretyczna, mocno czastkowa, omijalabym jak najdalej.
No i pani z zupelnym brakiem pracy praktycznej z psami....
PS. Za to Dorplant podpowiadaja ludzie dosc niezli w temacie problemowych psow :). Po samym opisie instruktorow bym sie tam wybrala.

Posted

karjo2 napisał(a):
Dopisalam o Dorplancie ;).

:)
też tak pomyślałam, jak zobaczyłam opis.. Dzięki za wszystko .. Lolek już dochodzi do siebie:) Zdjęłyśmy Mu kaganiec, pięknie zawarczał.. ;)

Posted

k_ofeina napisał(a):
Nie jestem w stanie nagrać ataku, ale możemy Cię zaprosić , jeśli się nie boisz

Za daleko mieszkam ;)

Czy któryś atak miał miejsce podczas wizyty "pani od hierarchii"?

Posted

Greven napisał(a):
Za daleko mieszkam ;)

Czy któryś atak miał miejsce podczas wizyty "pani od hierarchii"?

Nie, konsultacja behawioralna jest jednorazowa, trwa około 3 godzin, wtedy Lolek nas nie wypuszczał z domu, "tylko", Pani poprosiła o prezentację, ale Lolek wtedy szczekał i nie zaprezentował ataku..

Posted

filodendron napisał(a):
Może tarczyca?
A gdyby pies chorował na boreliozę to czy to wyszłoby w podstawowych badaniach krwi?

Pytałam weta o boreliozę, powiedział, że psiak okulałby.. Jeśli chodzi o kastrację, to testosteron zniknie zupełnie w ciągu 3-6 miesięcy , wet powiedział, że testosteron jest odpowiedzialny za agresję, ale że kastracja nie jest panaceum, może pomóc ale nie musi..

Posted

To może być obawa przed zostaniem w domu . Strach często wyzwala agresje . Wtedy usuwając strach , zniknie atak . Moim zdaniem najlepszy pomysł jest z użyciem trenera . Trener ustawi to w tydzień . Zepsuty samochód naprawia mechanik , a nie właściciel . Prawda ? ;)
Z testosteronem prawda , bo są jeszcze inne czynniki , np. nawyk "zapisany w głowie" .
Trzymam kciuki .

Posted

filodendron napisał(a):
I co u Was słychać - jak przebiega rekonwalescencja?

Hej, u nas w miarę ok , zdjęcie szwów w piątek i trochę się tego boję bo drugie imię Lolka to panikarz:) Ale jestem utopijną optymistką, zatem nadzieja z kieszeni wystaje:) Bardzo dziękuję za troskę:)
Lolek spokojny, pięknie dziś pracował i za żarełko z miski i na dworze, będą z Niego "ludzie"
;-))

Posted

[quote name='Greven']A jak sytuacja u Was na froncie?[/QUOTE]

Nie chciałabym zapeszać, ale Lolek drugi dzień bez kagańca, nadal jeszcze w kołnierzu, ale jest wesoły, spokojny, posłuszny, pilnujemy się ze stosowaniem sygnałów uspakajających i naprawdę mam wrażenie, że i my i Lolek jesteśmy mniej zestresowane.. Lolek nie wchodzi do kuchni, jest tam położony taki mały , niebieski koszyczek , dziś próbował wejść, ale powiedziałam nie, zatem odsunął się i grzecznie usiadł, za co dostał pochwałę:) Po świętach skorzystamy jednak z porad specjalisty, bo to nie zaszkodzi.. Póki co naprawdę jest ok :)Pomogła nam Pewna Dobra Dusza buszująca tu na dogomanii , dała dużo cennych rad, pomaga:-)
Dzięki za troskę i za wszystkie rady oraz ciepłe i dodające otuchy słowa:)

Posted

[quote name='Merenwen']O, no to brawa :) Dla Lolka i dla Was też. Cieszymy się, że już coraz lepiej :D[/QUOTE]
Ale to nie jest takie stałe raz jest lepiej raz jest gorzej, kurde wszystko byłoby ok, gdyby nie trzeba było wychodzić z domu ;)

Posted

k_ofeina napisał(a):
Ale to nie jest takie stałe raz jest lepiej raz jest gorzej, kurde wszystko byłoby ok, gdyby nie trzeba było wychodzić z domu ;)

no tak, ale i tak wierzę, że za niedługo wyjdziecie na prostą :D

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie, długo nie dawałam znaku, ale uważam, że coś powinnam napisać, zatem piszę:) Byłyśmy z Lolkiem u Behawiorystki, tym razem prawdziwej:) U Lolka rozpoznano cechy terriera:)jak również określono , iż podłoże problemu leży przede wszystkim w nagle zmieniających sie emocjach oraz nieumiejętności radzenia sobie w obliczu problemu, mamy już plan pracy, chyba trzeba będzie kupić klatkę kennelową, choć to słowo klatka jest dla mnie jakieś masakryczne:)No ale pożyjemy zobaczymy:)Póki co przy wychodzeniu z domu Lolek jest izolowany i nie może zaatakować, po domu chodzę już normalnie w kapciach wow ; -) Lolek jest super, grzeczny, posłuszny, tylko to Jego adhd :)No ale jaki pan taki kram :)Pozdrawiam Wszystkich ciepło :)

Posted

[quote name='k_ofeina'] U Lolka rozpoznano cechy terrierajak również określono , iż podłoże problemu leży przede wszystkim w nagle zmieniających sie emocjach oraz nieumiejętności radzenia sobie w obliczu problemu,mamy już plan pracy

I jakie rokowania?Wiecie mniej wiecej za ile czasu mozna spodziewac sie jakiejs poprawy,postepujac dokladnie wg planu?

Posted

Jakie rokowania?No oczywiście, że Lolek będzie psiakiem na medal :) Co do okresu poprawy, to nie podano nam takiego, ale pewnie dlatego, że każdy psiak reaguje inaczej:) Ja jestem pełna optymizmu, czuję ogromne wsparcie ze strony Pań u których byłyśmy, w sobotę lecimy zobaczyć przykładową lekcję z psiakami, będziemy też zaproszone aby popracować z "obcym" psem, bo wtedy bez takich emocji jak z Lolkiem, zaproponowano nam rownież wspólny spacer. Jestem bardzo dobrej myśli. Lolek nie zaatakował juz bardzo długo:)Na pewno będzie dobrze:)