Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani, rachunek za Hudisia zwalił nas z nóg... ponad 2300 PLN plus karma Intestinal - na początek puszki, potem rozmoczone suche.

Powiesiliśmy apel na stronie - zebraliśmy do tej pory 280 PLN...
Dlatego wystartowaliśmy do tego konkursu Krakvetu, naprawdę jest nam ostatnio biednie :(
Pomóżcie, proszę...

Posted

Hudini ma się nieźle, tylko ciągle jest głodny, chodzi i szuka. ;)
Wkurzają go tez spacery na smyczy, ale cóż, jeszcze ponad dwa tygodnie.

• 6 months later...
Posted

[']['][']

1 października przeszedł za tęczowy most Hudini, piękny nie bokser od którego zaczęła się moja przygoda z SOS bokserom.
Biegaj szczęśliwy....

ze strony SOS:
26 września Hudini pojechał do lecznicy na badania. Pies był osowialy, nie chciał jeść ani pić, wymiotował.
Wykonano badanie krwi oraz zdjęcie rtg, które wykazało cechy zapalenia tchawicy i zapalenia oskrzeli. Hudini dostał kroplówki oraz antybiotyki.
Po powrocie do domu jego stan sie poprawił, Hudini zaczął jeść, nie był już taki osowiały.
Niestety 01 października w nocy staruszek poczuł się gorzej, popłakiwał. Jego opiekunka Joanna czuwała przy nim cały czas, głaskała i przytulała i pies sie uspokoił. Hudini odszedł cicho, spokojnie, przytulony do Joanny.
Hudini miał piękną starość, towarzystwo innych bokserów staruszków i miłość i opiekę swojej opiekunki. Nie odszedł sam ....

Posted

Bardzo mi przykro, wydawało się, że już jest zdrowy i nagle, z dnia na dzień go nie ma...
Trudno mi się pozbierać.
Ciągle go widzę tam , gdzie lubił leżeć i jak biegnie przez ogród, i tak śmiesznie podrygują mu uszy...
Raz szukałam go wieczorem przez pół godziny z latarką. Wiedziałam, że musi być na działce, bo nie ma żadnej możliwości wyjścia.
Ale nie mogłam go znaleźć. Denerwowałam się coraz bardziej. Aż w końcu usłyszałam, że szczeka w zamkniętej piwnicy.
Wszedł tam przez okno, a mi nie przyszło do głowy, że może tam być.

Mój Dudini... :(