Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Diana S napisał(a):
Gonia jestes wspanilala ze tak pomagasz tym psiakom ktore bierzesz na tymczas....chyle glowe (az do ziemi) dla Ciebie..:p

Diana, to nie ja... To nasza Fundacja Canis et Felis je wszystkie wypatruje...Owszem, czasami zatrzymują się też u mnie... Ale mamy też system domów tymczasowych i przyjaciół... Mamy zaprzyjaźnionego weta... Zbieramy kasę gdzie się da... Poza tym prawie wszystkie ciężkie przypadki trafiły pod opiekę Emir (Sułtan, Jeżynka, Parys, Czarok i Medar, Dudi) a stamtąd niektóre do nowych domów...

Posted

Cudaka nie dało się nie zauważyć w schronie... Płakał, jęczał, skakał na kraty, klinował głowę pomiędzy sztachetami...

W końcu wyprosił wolność...Odżył i uspokoił się w dt

Posted

Cudaczek spędził w dt ponad 4 miesiące... Nikt go nie chciał... Ale opłacało się czekać, bo teraz jest w psim raju i cały czas się uśmiecha :loveu:

Posted

bosko :D uwielbiam patrzeć na zmiany jakie zachodzą w psiakach :D one nie zasługują na to co niestety często je spotyka :) na szczęście są jeszcze ludzie, którzy chcą im pomagać :)

Posted

[quote name='GoniaP']Diana, to nie ja... To nasza Fundacja Canis et Felis je wszystkie wypatruje...Owszem, czasami zatrzymują się też u mnie... Ale mamy też system domów tymczasowych i przyjaciół... Mamy zaprzyjaźnionego weta... Zbieramy kasę gdzie się da... Poza tym prawie wszystkie ciężkie przypadki trafiły pod opiekę Emir (Sułtan, Jeżynka, Parys, Czarok i Medar, Dudi) a stamtąd niektóre do nowych domów...

no to w takim bądź razie ukłon do ziemi dla WAS wszystkich...
jesteście WSPANIALI...

a to tak strasznie dużo co robicie dla tych psinek...:multi: :multi:

Posted

Ofiara przedświątecznych porządków... Zabrany przez SM z poznańskiej Cytadeli w połowie grudnia 2006. "Właściciele" szukali go i przez strażnika zostali powiadomieni o tym, że trafił do schroniska. Jednak nigdy go nie odebrali...Ceti spędził tam Święta, Sylwestra, ale w połowie stycznia uśmiechnęło się do niego szczęście. Komuś bardzo wyjątkowemu zabiło na jego widok mocniej serce... Ta skóra i kości z ciężkim zapaleniem tchawicy trafiła do psiego raju, gdzie rzeczywiście pokochano go na zabój... Teraz mieszka w Irlandii :loveu:
Jeszcze w schronisku...

Już w domu... chory i zmęczony....

już szczęśliwy i uśmiechnięty...

Posted

[quote name='GoniaP']Ofiara przedświątecznych porządków... Zabrany przez SM z poznańskiej Cytadeli w połowie grudnia 2006. "Właściciele" szukali go i przez strażnika zostali powiadomieni o tym, że trafił do schroniska. Jednak nigdy go nie odebrali...Ceti spędził tam Święta, Sylwestra, ale w połowie stycznia uśmiechnęło się do niego szczęście. Komuś bardzo wyjątkowemu zabiło na jego widok mocniej serce... Ta skóra i kości z ciężkim zapaleniem tchawicy trafiła do psiego raju, gdzie rzeczywiście pokochano go na zabój... Teraz mieszka w Irlandii :loveu:
W schronisku...
http://upload.miau.pl/3/21954.jpg
Już w domu... chory i zmęczony....
http://upload.miau.pl/3/21940.jpg
już szczęśliwy i uśmiechnięty...
http://upload.miau.pl/3/21944.jpg
http://upload.miau.pl/3/21946.jpg
http://upload.miau.pl/3/21948.jpg
http://upload.miau.pl/3/21950.jpg
http://upload.miau.pl/3/21952.jpg
Gona P nie widać fotek:shake: :-(

Posted

yewcia1 napisał(a):
Gona P nie widać fotek:shake: :-(
No tak, znów padł serwer miau... A ja nie umiem wstawiać przez nic innego... Cóż pouzupełniam później :shake: Ech, tyle wstawiania i guzik!

Posted

Żal było patrzeć na tego psa... Choć rasopodobny, piękny i dostojny, w schronisku nikł w oczach. Stawał się coraz bardziej chudy, apatyczny, a na łapach pojawiły się okropne rany... W jego boksie znajdowaliśmy luźne odchody i wymiociny :shake:
Po ogłoszeniu go w necie, zareagowało pół Polski. FCEF, Dogomania i Bordoże Forum z poparciem Malibu wywalczyły dla niego niemałe środki na sfinansowanie godnej przyszłości. Selbulka podjął się jego adopcji i przekazał pod opiekę Fundacji Emir i specjalistów w SGGW. Za wrak psa, miłośnicy Parysa zapłacili w schronisku 500 zł :shake: Wielokrotność tej sumy zostało zebrane wśród Ludzi Dobrej Woli, by pokryć makabrycznie wysoki rachunek w klinice. Parys miał duże problemy zdrowotne... Benia z Bordożego Forum nie zważała na nie... Zaadoptowała Parysa i przechrzciła go na Timona, by w Jej "stadzie" ludzko-psio-kocim mógł zacząć nowe, szczęśliwe życie...

w SGGW...

wreszcie w nowym, kochającym domu :loveu:

http://img487.imageshack.us/img487/9193/pict0052hw6wl5.jpg

Posted

Kurcze jak patrze na te przemiany to wyje....az nie chce sie uwierzyc ze tak to wszystko swietnie sie konczy...chlip, chlip....swietnie ze psiaczki maja domki!!!!!:loveu::loveu:

Posted

Podczas dyngusowego spaceru, mój Tz i ja, a właściwie mój Bobo, przyciągnęliśmy do siebie wałęsającego się, wychudzonego psa, który na naszych oczach, o mało nie zakończył swojego młodego życia pod kołami mijających się samochodów... TZ wyplątał rzemyk z kurtki, i tym sposobem Dyzio Dyngus został otoczony opieką FCEF ;)
Do dt wzięła go najpierw Saksana, potem przypadkowo spotkani podczas poszukiwań jego domu ludzie, i tak Dyzio zmieniał siedziby co średnio 2-3 dni by tylko uniknąć schroniska. Zasiałam na Dogo alarm wśród Poznaniaków... I gdy zabrakło mi już nadziei na jakiekolwiek rozwiązanie, z odsieczą przyszła Marta i Wika, która zaoferowała długotrwały tymczas u Brata. I jak to bywa w bajkach, Brat zakochał się w Dyziu, a Dyziu zakochał się w Bracie... Dyzio stał się odtąd Czarkiem i jest przeszczęśliwym psem. Zdecydowanie mu się w życiu fuksnęło :loveu:
Przed adopcją...

Po adopcji...

Posted

Po raz kolejny powtórzę że uwielbiam ten wątek :)

To ja wkleję zdjęcia z kieleckiej adopcji, które dziś na kieleckim wątku zamieściła erka. To dzięki niej możemy podziwiać metamorfozę wiejskiego kundla w pięknego ONka.

BARY przed - zaniedbany, brudny, na łańcuchu, miał "właścicieli", którzy mieli go totalnie gdzieś...

A tu w nowym domu... Pan nie wiedział, jak Bary zareaguje na kąpiel pierwszego dnia, więc troszkę się zabezpieczył, ale okazało się to zupełnie niepotrzebne:lol:

A tu jak nowy:loveu:

erka - gratulacje :D

W tym miejscu z którego został wyrwany BARY nadal jest młody bernardyn w strasznym stanie :( Kielecki cioteczki też walczą żeby mu szybko znaleźć domek. Może ktoś ma chętnego???

Posted

Dudi był jak pies rodem z horroru... Do schroniska został przywieziony przez SM, która odwiązała go od drzewa :shake: Wypatrzyła go na kwarantannie MonikaP i zaalarmowała Dogo i inne fora. Pies przesiedział na kwarantannie więcej niż stanowią przepisy, i mimo tego, że cierpiał potwornie, nikt nie udzielił mu w schronisku pomocy...Za namową FCEF, ulitowała się nad biedakiem Emir i zabrała Dudiegoze schronu prosto na SGGW..

Posted

Dudi w klinice SGGW spędził wieki, i smutny był to widok...

Był niedożywiony (MN ważył tylko 32kg) osłabiony, z ropowicą, i do tego ze skrzywdzoną psyche...Jak on musiał cierpieć... Spójrzcie na przerośnięte pazury, które podwinęły się i wbiły w opuszki łap...
Leczenie i troska zaczęły przynosić efekty... Dudi wyszedł o własnych silach na spacer...

Jak mu się poprawiło, został przeniesiony do Fundacji Emir...

Niestety ropowica, mimo wielu miesięcy leczenia, wciąż powraca :-(

Posted

Ale jednak co by nie mówić, mimo że są nawroty choroby to DUDI wygląda super! Jest w nim życie i błysk w oku, a to najważniejsze.
Wspaniałą robotę odwalacie cioteczki!

Posted

weszka napisał(a):
Ale jednak co by nie mówić, mimo że są nawroty choroby to DUDI wygląda super! Jest w nim życie i błysk w oku, a to najważniejsze.
Wspaniałą robotę odwalacie cioteczki!
My musimy się posiłkować organizacjami z zapleczem. Jak już wspomniałam, najcięższe przypadki trafiły do Emir. Nie dość, że jest w Wawie SGGW, to jeszcze Emir ma zaplecze i ogromne doświadczenie... Poznań pod tym względem bardzo kuleje i mimo najszczerszych chęci, nie bylibyśmy w stanie zapewnić tak fachowej opieki psu w tym stanie w jakim był Dudi czy Sułtan :shake: I tak naprawde nie wiadomo, czy psyche i physis Dudiego da się wyleczyć...