AśkaK Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 A mi emotikony dziś nie działają, a tu taka wzruszająca historia !!! To napiszę tylko buuuuu i idę wytrzeć oczy. 4 lata...buuu. Quote
oktawia6 Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 anuleq napisał(a): W 2003r. opisalam tą historie tutaj, na dogo, ale od tego czasu mialam przerwe, konto mi skasowali, tamten topic tez wcielo. Jak sie dowiedzialam? Skonczylam ok 13 prace, kumpela przyszla i rozmowa: Monika: Maciek ma niedlugo urodziny, moze mu psa wziac ze schroniska? Ja: <neguje odpowiedzialnosc chlopaka kolezanki> M: To może pojdziemy sie psiskami zajmować? J: To jedziem! Nie chceli nas do pomocy, zaproponowali abysmy sie przeszly po schronisku bo moze "cos" sobie wypatrzymy ;) Przechodzimy, na lzy nam sie zbiera... Przechodze obok jednego boksu... zatrzymalam sie, pędem do tylu. Ja: MONIKA!!! REMIS TU JEST! ZNALAZLAM MOJEGO PSA! Ryk i krzyk na cale schronisko ze lzami w oczach gnamy niczym szalone do "administracji" i mówie że tam jest moj pies. Nie wydali mi go bo nieletnia bylam i żadnego dowodu na to, że to on nie mialam. Wrocilam do domu, telefon do rodzicow... Oni mysla że sobie z nich jaja robie, brat uwazal ze zwidy mialam po prostu. No ale tak nie do konca przekonani pojechali na drugi dzien ze mna na Paluch (ze zdjeciami Remisa jak mial 4 mies i jednym jak mial ok 2ch lat i ksiazeczka zdrowia). A na miejscu szok. Ja z "wrazenia" zapomnialam nr obrozy, jakieś B albo 8 i 5 bylo, ale go znalezlismy. Weterynarz w szoku, pani ktora z nami przed "administracja" rozmawiala tez w szoku... Szukalismy go... do 2001. On byl na Paluchu rok albo poltora (max.2). Pobyt w schronisku psychiki mu mocno nie zrujnowal, bardziej zęby (wlasciwie to ich brak), i kilka blizn... No dobra, cos sie wiekszym pieszczochem zrobil ;) :placz: :placz: :placz: :multi: :multi: :multi: :eviltong: naprawdę do gazety z taką nieprawdopodobną historią!!!! na 100% umieszczą w Moim Psie albo w Przyjacielu Psie!!! co za artykół będzie-zo za zdarzenie-pierwsze słyszę i oczom nie wierzę:crazyeye: :placz: :eviltong: :multi: Quote
aneczka0106 Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Niesamowite:crazyeye: Tak się zaczytałam, że aż fusy z porannej kawy wypiłam:morning:. Było warto! Quote
Ania-Sonia Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 To ja pokażę moje bąbelki :loveu: Sonia, zabrana z białostockiego schroniska 3 lata temu. Zdjęcie zaraz po przywiezieniu do domku i 2 z tego roku: Żabka, zabrana pod koniec września br. z sochaczewskiego "Azorka" w schronisku: Teraz: I razem :loveu: Quote
Em-ka Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Ania-Sonia: :klacz: :klacz: :klacz: również widać ogromną przemianę - szczególnie po oczach i tłuściutkim brzucholku!:multi: Quote
malawaszka Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Ania jak cudownie że wzięłaś kaleką Żabkę :multi: :loveu: Quote
Ania-Sonia Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 [quote name='malawaszka']Ania jak cudownie że wzięłaś kaleką Żabkę :multi: :loveu: Malawaszka, prawda jest taka, że to kochana dogomaniaczka mieszkająca w Szwecji - osiolek (ma już 4 sunie z "Azorka") chciała wziąć do siebie Żabkę, po zobaczeniu na dogo zdjęć biedactwa... Ja w ogóle nie planowalam wzięcia psa, chociaż Żabkę bardzo pokochałam, jak jeszcze byla w schronisku. Hm..., to był tymczas... :oops: Wszystko było załatwione - chip, paszport, szczepienia, ale po prostu ...nie potrafiłam jej oddać, osiolek to zrozumiała i planuje zabrać z Polski inną, małą sunię. Tak więc, Żabka ma dom u mnie dzięki osiolek, a ja dzięki osiolek drugiego psa w maleńkim mieszkaniu :evil_lol: I doszłam do wniosku, ze posiadanie dwóch psów powinno być obowiązkowe!!! :lol: :loveu: Quote
malawaszka Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Ania-Sonia napisał(a):Hm..., to był tymczas... :oops: :klacz: rewelacja!!!! :multi: :lol: i dzięki temu dwie sunie mają domki :razz: :loveu: Quote
Agushka Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Dwa dni czytałam ten wątek. Rzadko cokolwiek piszę, jestem raczej "czytaczo-oglądaczem" ale tutaj po prostu muszę coś powiedzieć. Trudno dobrać słowa. Macie takie wielkie serca. Wszystkie metamorfozy są niewyobrażalne. Czemu mi się trafił TZ o sercu w którym z trudem mieści się jeden pies? Quote
kurczak_wtw Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 no no, agushka, podobno serce nie sługa :razz: dlatego już na początku znajomości należy wyznać, że marzy się o niewielkim schronisku dla bid. jak się facet nie zniechęci, można przystąpić do dalszych pertraktacji :diabloti: Quote
Jagoda1 Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Ania-Sonia napisał(a): I doszłam do wniosku, ze posiadanie dwóch psów powinno być obowiązkowe!!! :lol: :loveu: Skąd ja to znam?:lol: Quote
Korenia Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 kurczak_wtw napisał(a):no no, agushka, podobno serce nie sługa :razz: dlatego już na początku znajomości należy wyznać, że marzy się o niewielkim schronisku dla bid. jak się facet nie zniechęci, można przystąpić do dalszych pertraktacji :diabloti: Może jakieś nowe foty Miśka ;> ? Quote
AśkaK Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 [quote name='Ania-Sonia']Malawaszka, prawda jest taka, że to kochana dogomaniaczka mieszkająca w Szwecji - osiolek (ma już 4 sunie z "Azorka") chciała wziąć do siebie Żabkę, po zobaczeniu na dogo zdjęć biedactwa... Ja w ogóle nie planowalam wzięcia psa, chociaż Żabkę bardzo pokochałam, jak jeszcze byla w schronisku. Hm..., to był tymczas... :oops: Wszystko było załatwione - chip, paszport, szczepienia, ale po prostu ...nie potrafiłam jej oddać, osiolek to zrozumiała i planuje zabrać z Polski inną, małą sunię. Tak więc, Żabka ma dom u mnie dzięki osiolek, a ja dzięki osiolek drugiego psa w maleńkim mieszkaniu :evil_lol: I doszłam do wniosku, ze posiadanie dwóch psów powinno być obowiązkowe!!! :lol: :loveu: Aniu, i Ty i Osiołek jesteście niesamowite!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: A co do Żabci - nie dziwię się, że nie mogłaś jej oddać!:loveu: Tak, dwa psiaki to powinna być norma!;) :p Śliczne masz te psinki, futrzatkę i kluseczkę!;) :loveu: Quote
agara Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Jesteście naprawde WIELCY!! gratuluje, obejrzałam <prawie> wszystko, supr:) Quote
Ania-Sonia Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 Agushka napisał(a):Dwa dni czytałam ten wątek. Rzadko cokolwiek piszę, jestem raczej "czytaczo-oglądaczem" ale tutaj po prostu muszę coś powiedzieć. Trudno dobrać słowa. Macie takie wielkie serca. Wszystkie metamorfozy są niewyobrażalne. Czemu mi się trafił TZ o sercu w którym z trudem mieści się jeden pies? Agushka, ale chyba większość naszych dogomaniackich TZ-tów zaczynała od łaskawej akceptacji najwyżej jednego psa, a potem jakoś się rozkręcali. Nie trać nadziei, pracuj nad swoim TZ, może też się rozwinie :lol: Quote
kurczak_wtw Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 [quote name='Korenia']Może jakieś nowe foty Miśka ;> ? ktoś chce oglądać Misiowe oblicze:crazyeye: ? wedle życzenia:jedno foto starsze-z wakacji.(na poprawę nieco już jesiennego nastroju) misio zasuwał w jeziorku jak rakieta (szczególnie do brzegu:evil_lol: ). oraz zeszłotygodniowe: mina misia pod tytułem "znowu przynudzasz z tym aparatem:shake: . dałabyś lepiej jakiegoś smaksa" pozdrawiamy!!! Quote
Agushka Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Ania-Sonia napisał(a):Agushka, ale chyba większość naszych dogomaniackich TZ-tów zaczynała od łaskawej akceptacji najwyżej jednego psa, a potem jakoś się rozkręcali. Nie trać nadziei, pracuj nad swoim TZ, może też się rozwinie :lol: Oj żebyście wiedzieli jak pracuję :evil_lol: jakiś kamień mi się trafił nie facet. Ale nie tracę nadziei, syn mi wyrasta na psiarza więc może niedługo stworzymy wspólny front :lol: Quote
AśkaK Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Tak, dzieciaki trzeba od małego na swoją stronę przeciągać!;) :lol: To potem tatuś nie będzie miał wyboru, jak mu synuś albo córa spojrzą rzewnie w oczy tymi swoimi dziecinnymi, wielkimi oczami i powiedzą "Taaato, no zgódź się na pieska!". W 99% przypadków to zawsze na tatusiów działa!:lol: ;) Quote
Korenia Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 [quote name='kurczak_wtw']ktoś chce oglądać Misiowe oblicze:crazyeye: ? wedle życzenia:jedno foto starsze-z wakacji.(na poprawę nieco już jesiennego nastroju) misio zasuwał w jeziorku jak rakieta (szczególnie do brzegu:evil_lol: ). oraz zeszłotygodniowe: mina misia pod tytułem "znowu przynudzasz z tym aparatem:shake: . dałabyś lepiej jakiegoś smaksa" pozdrawiamy!!! Oczywiście, że chcą !! :multi: Ja pamiętam Miśka z Psiego losu - ze stronki ;) A jak łapiszonek :> ? Quote
kurczak_wtw Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Korenia napisał(a):Oczywiście, że chcą !! :multi: Ja pamiętam Miśka z Psiego losu - ze stronki ;) A jak łapiszonek :> ? łapka jak nowa! Misio biega, skacze, zachowuje się jak szczeniak, czasami tylko trochę kuleje, ale z przyzwyczajenia, a nie z bólu. warto brać do siebie niepełnosprawne albo chore psiaki, bo we własnym domku z kochającymi ludźmi zdrowieją błyskawicznie!!! a jak się potrafią odwdzięczyć!:loveu: Quote
Korenia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 kurczak_wtw napisał(a):łapka jak nowa! Misio biega, skacze, zachowuje się jak szczeniak, czasami tylko trochę kuleje, ale z przyzwyczajenia, a nie z bólu. warto brać do siebie niepełnosprawne albo chore psiaki, bo we własnym domku z kochającymi ludźmi zdrowieją błyskawicznie!!! a jak się potrafią odwdzięczyć!:loveu: To super :multi: :multi: Wymiziaj Miśka i prosimy więcej fotek ! Quote
Rybc!a Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 [quote name='Ania-Sonia']To ja pokażę moje bąbelki :loveu: Sonia, zabrana z białostockiego schroniska 3 lata temu. Zdjęcie zaraz po przywiezieniu do domku i 2 z tego roku: Żabka, zabrana pod koniec września br. z sochaczewskiego "Azorka" w schronisku: Teraz: I razem :loveu: REWELACJA! Boże, nie mogę wyjść z podziwu- ile dla psa może zdziałać odrobina medycyny i miłość...;) Quote
AśkaK Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Zwłaszcza jeśli przewaga jest tego drugiego!;) :p Quote
anushka Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 AśkaK napisał(a):Zwłaszcza jeśli przewaga jest tego drugiego!;) :p :lol: :lol: Quote
Recommended Posts