PaulinaT Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Jejku... nie wiedziałam o Berusi.... :-( (*) Quote
black sheep Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Berusia przepiekna przemiana, sliczna, kochana, jedyna! Berusia!!!!:( Quote
oktawia6 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 irma napisał(a): co Wy cioteczki na taka przemianę - z ofiary w psią nianię to najpiękniejsza metamorfoza jaką widziałam-metamorfoza całego roku! przecudne zdjęcia z tym maluszkiem:loveu: Quote
oktawia6 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Camara napisał(a):czy Hienek był już pokazywany? jeżeli nawet tak, to nie zaszkodzi przypomnieć: Hienek w schronisku Łódź: i Hienek u Anety w Siedlcach: tu: historia Hienowatego http://www2.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23444&page=15 i Hienek niesamowity-piękny Leonberger-miś Quote
apple Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Boziu jaki tam smutny boksiu jest:-( :-( :-( Co z nim czy cos wiadomo, czy ktoś go wziął????? Quote
Imbirka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 apple tu masz wątek Argosa http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23437 pojechł do Chorzowa:lol: A teraz my się przypomnimy. W tym miesiącu mija pół roku jak jesteśmy razem, a ponieważ jedziemy na wakacjie i świętować będziemy nad morzem, więc przypominamy się teraz tak było w styczniu br. a tak jest już teraz to są tylko niektóre zdjęcia z ostatnich dni, zainteresowanych zapraszam na wątek Imbirka (w moim podpisie). Mamy oczywiście swoje problemy ale staramy się je pokonać. Imbir jest naprawdę wspaniałym pieskiem Quote
apple Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Ohh! To się bardzo ciesze że Argosek ma domek.:multi: Kamień z serca. A co do twojego cudeńka to jest piękny i jaka przemiana!!!! Coż miłość może zdziałać cuda!!!! Od razu po oczkach widać że jest szczęśliwy. :loveu: :loveu: Prawdziwe, wesołe boksiowe oczka.:loveu: :loveu: I zdjęcia też piękniutkie aż trudno wybrać które ładniesze ale miom faworytem jest zdecydowanie to: Moze dlatego że skądś to znam - hihi:evil_lol: Quote
apple Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 A i powiedz skąd on miał tyle blizn na ciele? Był bity??? Quote
Imbirka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Imbir błąkał się po lesie w najgorsze mrozy w styczniu. Okoliczni ludzie zadzwonili do schroniska z interwencją, że po okolicy błąka się piesek. Był wychudzony i prawie nie miał sierści. Okazało się, że był uczulony na pchły dzikich zwierząt i to one poczyniły takie spustoszenie na jego ciele. Jeśli chodzi o te blizny, które mu zostały to trudno stwierdzić. Wiadomo, że pies był długo w lesie i musiał sam sobie dawać radę i jakoś zdobywać pożywienie. Ja podejrzewam, że chyba polował, bo jeszcze na wiosnę potrafił zakradać się do ptaków na polach, teraz już tego nie robi. I jeszcze jedno, odjerzdzający, znajomy samochód powoduje u niego straszną panikę. Nie wiem czy go ktoś w tym lesie nie zostawił i nie odjechał samochodem. Kiedy przywiązuję go pod sklepem, to namiętnie stara się przegryźć smyczkę, nie piszczy, nie szczeka, nie szaleje, tylko z uporem maniaka stara się ją przegryć. No cóż, pies po przejściach ma swoje fobie z którymi pomału walczymy. Ogólnie jest coraz lepiej a Imbirek to wspaniały piesek:lol: Quote
oktawia6 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 ciekawe jakby ci wspaniali przyjaciele ze schroniska się teraz spotkali-czy buziaki i radość by była-Hienek i ten boksiu:eviltong: po prostu brothers in arms Quote
Shanara Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Juz to wcześniej pisałam...ale za każdym razem kiedy zagladam do tego wątku strasznie sie wzruszam...i brak mi słów,żeby wyrazic uznanie dla wszystkich osób,które przyczyniły się do tego,że "kołtuny ze schroniska" stają się pięknymi i szczęsliwymi psami. Jestem pod wrażeniem tym bardziej,że zdaję sobie sprawę,że dużo więcej pracy wkładacie często nie w zabiegi pielęgnacyjne ale w wyprostowanie psychiki tych piesiów po przejściach. Quote
bigos Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Sexyboy jest jeszcze w schronisku, ale zobaczcie co może zdziałać wizyta u fryzjera Link do wątku sexyboya http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27887 Quote
bigos Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 A ta:crazyeye::crazyeye::crazyeye: O kurka wodna, ale metamorfoza:crazyeye::crazyeye::crazyeye: link: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27539&page=19 Quote
black sheep Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 piękne piękne przepiękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
agata2216 Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Dziewczyny wy jesteście niesamowite, te przemiany normalnie brak słów :crazyeye: to tak jak z brzydkim kaczątkiem:lol: Quote
lula Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Super galeria!!!! Ponieważ my też mamy za sobą pobyt w schronisku myślę, że powinniśmy pokazać jakie zmiany zaszły u nas :)Tak było w schronisku tak zaraz po przekroczeniu paluchowej bramy i błyskawicznym wejściu do samochodu (16.01.2006) a tak jest teraz Quote
apple Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Ciapulek kochany! :loveu: Przecudne zjęcie! Zabieram go do siebie i nie przyjmuję sprzeciwu!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
lula Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 to nie ten sam piesek ;) taki przytulasek z niego :) pilnuje się bardzo -na krok mnie nie odstępuje. Jedynie mój tata może go czasem porwać na weekend na działkę :) Quote
anielica Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Lubelska Zosia (teraz Isia) W schronisku: Dzisiaj, po tygodniu od zabrania ze schroniska - w domu tymczasowym u czarok, gdzie czeka aż skończy się budować jej własny-na-zawsze dom (u ZuziM) :loveu: Dzisiaj jestem szczęśliwa! Quote
lidiya Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Boszszsz... co za watek.... z jednej strony chcialoby sie zabic ludzi ktorzy doprowadzili te cudwone psy do takiego stanu, a z drogiej strony patrzac na to jak wygladaja teraz serce skacze z radosci! I tu nie chodzi tylko o futro... te psy po metamorfozie sa przepelnione radoscia, szczesciem i miloscia!!! Maja usmiech na mordkach!!! Nic tylko usiasc i ryczec.... Sluchajcie.... a moze by tak zrobic takie wielkie plakaty (moze nawet udaloby sie to jakos zrobic profesjolanie, graficznie....?) i powywieszac w lecznicah dla zwerzat, schroniskach, sklepach zoologicznych itp? na takim plakacie moglby byc duzy napis " Co moze zdzialac milosc....?!" potem fotki przed i po, a na dole np " I ty mozesz odmienic los skrzywdzonych przez ludzi zwierzat... Odwiedz pobliskie schronisko i przygranij sierote! Nie rozmnazaj swoich zwierzat- nie pozwol by przybywalo nieszczenia na tym swiecie- kastruj psy i koty! " No... czy jakos tak - to do ustalenia. Niech wiecej ludzi zobaczy co dzieje sie tuz obok nich.... Co o tym sadzicie? Quote
eria Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Anielica - ona jest CZARNA :-o:-o:-o Niesamowita przemiana!!!:loveu: Quote
Pianka Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 :crazyeye: Niesamowite na tych pierwszych zdjęciach sierśc ma jak baran:crazyeye: Quote
Recommended Posts