jola_li Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Rumunia. 2013 A gdy się wypełniły dni i umrzeć przyszło latem, przez most tęczowy przeszły psy. Równiutko. Łapa w łapę. Od łap tysięcy dudnił most, deszcz krwawy smagał ziemię, a one szły, i szły, i szły, ból niosąc i cierpienie. Anioł zastukał w boże drzwi: „Mój Panie, już są blisko”… Popatrzył w oczy pełne łez, choć przecież znają wszystko. U zejścia z mostu stanął Bóg pobladły, wargi drżące – jak tu utulić wszystkie psy, gdy idą ich tysiące?… Jakimi słowy błagać ma Bóg psy o wybaczenie za to, że wierząc w obraz swój, dał człowiekowi Ziemię? ................................................Barbara Borzymowska Quote
doris66 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 [quote name='jola_li']Rumunia. 2013 A gdy się wypełniły dni i umrzeć przyszło latem, przez most tęczowy przeszły psy. Równiutko. Łapa w łapę. Od łap tysięcy dudnił most, deszcz krwawy smagał ziemię, a one szły, i szły, i szły, ból niosąc i cierpienie. Anioł zastukał w boże drzwi: „Mój Panie, już są blisko”… Popatrzył w oczy pełne łez, choć przecież znają wszystko. U zejścia z mostu stanął Bóg pobladły, wargi drżące – jak tu utulić wszystkie psy, gdy idą ich tysiące?… Jakimi słowy błagać ma Bóg psy o wybaczenie za to, że wierząc w obraz swój, dał człowiekowi Ziemię? ................................................Barbara Borzymowska Miejcie litość....buuuuu....ZA oknem leje od kilku dni bez przerwy i moje oczy też się zmoczyły po przeczytaniu tego wiersza. To jest najprawdziwsza prawda, a Bóg się chyba pomylił dając ludziom ziemię. Quote
sleepingbyday Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Barbara borzymowska znów wali ludzi po głowach. słucznie skądinąd.... Quote
brazowa1 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Do schronu trafiła bulwa. Pozostawiona w pustostanie. Guzy,brudna. Jeden guz wystahący z pachwiny wycięty tego dnia,którego trafiła do schronu,sprawa była bardzo pilna. Po tygodniu mały udar,po którym ją "wykrzywiło" właśnie tak: doszła biegunka,podejrzenie raka (zreszta się potwierdziło) Dom znalazła tutaj - na Dogo.U największej miłośniczki buldożków jaką Dogo nosiło :) to ten sam pies po dwóch (DWÓCH!!!) tygodniach w domu. wyprostowana,uśmiechnięta bulwa :) Quote
andegawenka Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Aż człowieka coś w środki ściska i łzy do oczu się pchają :loveu: Quote
Besti Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 To się bulwie poszczęściło. Najbardziej dziwi mnie że do schronu trafiają też tzw modne rasy: bulwy, jorki, grzywki, sharpki... Quote
anula1959 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Oj , coś nie widzę zdjęć bulwki.... Quote
andegawenka Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='anula1959']Oj , coś nie widzę zdjęć bulwki....[/QUOTE] ...może zmień przeglądarkę. Quote
Nutusia Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Ostatnio poznałam 2 bulwiczki i zakochałam się bez pamięci. Kiedyś taka "świnka" musi do mnie trafić, choćby na tymczas ;) Quote
andegawenka Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Nutusia']Ostatnio poznałam 2 bulwiczki i zakochałam się bez pamięci. Kiedyś taka "świnka" musi do mnie trafić, choćby na tymczas ;)[/QUOTE] ...a boksie nie? tez fajne świnki na długich nogach?;) Quote
Nutusia Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Boksię już mam :) Pewnie dlatego kocham wszystko, co plaskate i faflaste jest ;) Quote
brazowa1 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Besti']To się bulwie poszczęściło. Najbardziej dziwi mnie że do schronu trafiają też tzw modne rasy: bulwy, jorki, grzywki, sharpki...[/QUOTE] Z tych rzadszych ras mieliśmy skay teriera (rodowodowego),basseta (rodowodowy ze Słowacji), bullmastiffa, a w Starogardzie mają buldoga angielskiego (tatoo) Quote
Czorcik Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Główka się wyprostowała, super :D [quote name='brazowa1']Do schronu trafiła bulwa. Pozostawiona w pustostanie. Guzy,brudna. Jeden guz wystahący z pachwiny wycięty tego dnia,którego trafiła do schronu,sprawa była bardzo pilna. Po tygodniu mały udar,po którym ją "wykrzywiło" właśnie tak: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images61.fotosik.pl/184/848c08733965fe43med.jpg[/IMG][/URL] doszła biegunka,podejrzenie raka (zreszta się potwierdziło) Dom znalazła tutaj - na Dogo.U największej miłośniczki buldożków jaką Dogo nosiło :) to ten sam pies po dwóch (DWÓCH!!!) tygodniach w domu. [IMG]http://images55.fotosik.pl/42/38e71ce975e7d161med.jpg[/IMG] [IMG]http://images52.fotosik.pl/35/dade3f0e78368b9fmed.jpg[/IMG] wyprostowana,uśmiechnięta bulwa :)[/QUOTE] Quote
brazowa1 Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 [quote name='Nutusia']Ostatnio poznałam 2 bulwiczki i zakochałam się bez pamięci. Kiedyś taka "świnka" musi do mnie trafić, choćby na tymczas ;)[/QUOTE] są dwie suki rodowodowe boston terierów do oddania,młode połtora roku i trzy lata. Od takiej suuuuper hodowczyni,która doprowadziła je do stanu w którym nikt ich nie chce nawet za darmo. Quote
jola_li Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 (edited) [FONT=comic sans ms]25 września to Dzień Kundelka :smile:! Kundelki kochane, rude i łaciate, czarne, gładkowłose, bure i kudłate - życzę wam Człowieka, który serce ma tak wierne, tak czułe jak jest serce Psa![/FONT] O kurczę...... bardzo przepraszam...... coś mi się pokręciło, Dzień Kundelka jest 25 października .... Ale dwa Dni Kundelka w roku, to chyba nie za dużo ?... Edited September 25, 2013 by jola_li Quote
Jasza Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 To może nie metamorfoza, ale jakby..zmartwychwstanie... http://joemonster.org/filmy/55833/Strazak_ratujacy_kotka Quote
darunia-puma Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 [quote name='jola_li'][FONT=comic sans ms]25 września to Dzień Kundelka :smile:! Kundelki kochane, rude i łaciate, czarne, gładkowłose, bure i kudłate - życzę wam Człowieka, który serce ma tak wierne, tak czułe jak jest serce Psa![/FONT] O kurczę...... bardzo przepraszam...... coś mi się pokręciło, Dzień Kundelka jest 25 października ;-).... Ale dwa Dni Kundelka w roku, to chyba nie za dużo ;-)?... na pewno nie za dużo ;-) a dzień kundelka jest dokładnie w moje imieniny ;-) Quote
Nutusia Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 [quote name='darunia-puma']na pewno nie za dużo ;-) a dzień kundelka jest dokładnie w moje imieniny ;-)[/QUOTE] Ale masz fajnie - zazdraszczam Ci!!!!! :) Quote
Recommended Posts