Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Inka i Lusia, ostatnie sunie, trafiły znów na chwilę do mnie. Cudne suczki, bardzo żywiołowe :)

Suczki pojechały na DT do Wrocławia... I nie wyjechały :) DT nie dały rady ich się pozbyć, bo w nich nie dało się zakochać ;)

Zdjęć Inki nie mam, wiem, że domek uważa, że jest idealna :) A Lusia ma się tak:

Jej Pani jest w niej rozkochana :)

Tak więc wszystkie sunie zostały bezpiecznie rozlokowane, są kochane i mają ciepłe domki... Co mnie cieszy, bo nie wyobrażam sobie ich w tych skandalicznych warunkach na zimę:(

Posted (edited)

Beza, teraz Tusia :)
do schroniska trafiła w kwietniu 2011 r, wyłapana razem z Plazą, córką?. Plaza od początku dostosowała się do warunków, jest mega przyjacielską i wesołą sunią. Natomiast Bezę przerażało wszystko, z człowiekiem na czele. Nie był to skrajny przypadek, nigdy nie wykazywała agresji, dała się dotykać, ale cały czas z wielką nieufnością i przerażeniem w oczach. Zaczęłam ją ogłaszać, bez większy nadziei na dom, dopóki jej stan będzie jaki był. Ale stał się cud- wypatrzyła ją pani Renata, zakochała się i razem z mężem postanowili ją adoptować. Początki były ciężkie, po miesiącu Tusia uciekła (wyskoczyła z samochodu rozpinając smycz), straciliśmy nadzieję, że się odnajdzie. Wróciła cudem po 3 miesiącach w okolice schroniska (Państwo mieszkają w Skawinie, więc kawał drogi przeszła). Od tej pory pod jeszcze czujniejszym okiem powoli uczy się życia w świetnym domku :) I robi coraz większe postępy
Tu Beza w schronisku:

Pierwsze dni w domku ( ze starszym 'bratem', też wziętym z naszego schroniska):

są jeszcze filmiki, niestety tylko na fb, więc nie mam ich jak wstawić. jeszcze trochę pracy nad Tuśką, ale postępy już są niesamowite :)

Edited by Avaloth
Posted

[FONT=Calibri][FONT=verdana]Już gwiazdka się zapala[/FONT]
[FONT=verdana]zaczyna świętować Ziemia -[/FONT]
[FONT=verdana]życzę Wam Świąt przecudownych[/FONT]
[FONT=verdana]bez niczyjego cierpienia.[/FONT]
[FONT=verdana]Niech wszystkim będzie dobrze[/FONT]
[FONT=verdana]w to najpiękniejsze Święto,[/FONT]
[FONT=verdana]niech pokój przyniesie ludziom,[/FONT]
[FONT=verdana]niech niesie pokój zwierzętom.[/FONT]
[FONT=verdana]Niech zdrowie, szczęście i miłość[/FONT]
[FONT=verdana]zawita u każdego -[/FONT]
[FONT=verdana]radości, słońca, pogody[/FONT]
[FONT=verdana]wszystkiego najlepszego![/FONT]

Barbara Borzymowska[/FONT]

Posted

Jara napisał(a):
Koperek tak się składa, że poznałaś na jednym ze spacerów w Parku Wschodnim ;)

Koperkowi chodziło o to, że nie poznałaby, że to ta sama sucza co w schronisku ;)

Posted

Jara napisał(a):
Koperek tak się składa, że poznałaś na jednym ze spacerów w Parku Wschodnim ;)

Pisałam o fotkach ze schronu ;) ...że się mają nijak do rzeczywistości WŁAŚNIE! ;)

Posted

Moj Frodo. Zmian jakis fizycznych strasznych nie ma, jak byl przerazliwie chudy tak dalej jest (ciut mniej ale nie duzo), ale mam go dopiero dwa tygodnie ;)

W schronisku

I juz u mnie

Posted (edited)

już pora , abym przedstawiła Wam cudowną metamorfozę moich tymczasowiczów:)

Oto dwa zagłodzone jamniki , które końcem listopada trafiły do mnie na dt.
Ich historię można poznać tutaj http://www.dogomania.pl/forum/threads/236759-Dwa-zagłodzone-jamnikowate-nieszczęścia-mają-dt-tylko-do-końca-roku

http://www.facebook.com/events/463725153686393/

więcej zdjęć tutaj https://picasaweb.google.com/109402763238656555159/Jamniki#

Najpierw Ferdek

a tak wygląda teraz:

Edited by dexterka
Posted

elinka napisał(a):
Ha, ha! To taki z mojej strony żart bo to jest ciągle jeden i ten sam pies. Marleyek wraz ze swoją przemianą przechodził metamorfozę imion. Obecnie przebywa w DT i szuka swojego już na zawsze domku. :gent:

Dla mnie to Morelek w nowej skórze:) jakoś mi to imię utkwiło bardzo, może dlatego, że moje:evil_lol:

Cudny pudliszon :loveu: