jola_li Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Pięknie rozkwitła Nocka :-). Na pierwszym zdjęciu to kupka nieszczęścia :-( Quote
Nutusia Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Moja koteczka też miała na imię Nocka - mam sentyment ;) Bardzo kibicowałam Twojej Nocce, Malagos i bardzo się cieszę, że trafił jej się domek godny wstawienia na metamorfozy ;) Quote
Kocurek Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Cioteczki przeklejam z innego watku: Dziewczyny! Szukam małego pieska przytulankę, najlepiej coś podobnego do yorka czy westa. Do domu z trójką małych dzieci. Odpowiedzialni właściciele. Mieli pieska ale niestety odszedł a dzieci nie mogą sobie poradzić z jego stratą. Jak coś będziecie miały na oku to dajcie znać. Kontakt:agaci-x Quote
Tymonka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 (edited) To ja się pochwalę Czikoliną moją :) W momencie znalezienia : Po obcięciu Tak jest dzisiaj : Edited April 13, 2012 by Anja2201 Quote
annika Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 WoW! Czikolina zmieniła się z bidy w puchata księżniczkę! Super! Quote
matrioszka2 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 To dodam do kulki taki oto filmik :lol: http://www.joemonster.org/filmy/43524/Przyklad_czlowieczenstwa Quote
Patia Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Lucky , parwowiroza , liczne wyłysienia , maksymalne wychudzenie i odwodnienie , robaczyca , nikłe szanse na przeżycie strasznej choroby w takim stanie :( zaadoptowany przez cudowną rodzinę jeszcze w momencie gdy nie było wiadomo czy przeżyje , śmiało mogę powiedzieć , że to ich determinacja , mądre , rozsądne postępowanie i troskliwa opieka sprawiły , że Lucuś się pozbierał :) Aneta i Piotr DZIĘKUJĘ ! Quote
malawaszka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 boszz to są jeszcze tacy Ludzie???? wspaniali! cudowni! chciałabym, żeby wszyscy ludzie tacy byli! Quote
junoo Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 super :D Lucuś wygląda na bardzo szczęśliwego :) a on miał amputowany ogonek, czy go podwinął do zdjęcia? Quote
Patia Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Ogonek ma , już zarośnięty ale jeszcze włoski krótkie :) Nadal nie mogę uwierzyć , że znalazł dom . Było bardzo źle , nie mogłam go z parwo wziąć do domu , żeby przynajmniej umarł godnie :( bo u mnie były szczeniaki bez szczepień . Gdy Aneta i Piotr przyjechali go zobaczyć w lecznicy myślałam , że się przestraszą , odpowiedzialności , kosztów , mają dzieci , które śmierć Lucusia strasznie by przeżyły . Myślałam , ze go więcej nie zobaczę :( a oni dzwonili do mnie dwa razy dziennie , że podniósł główkę ,że już nie wymiotuje , potem , że pierszy raz zaszczekał , że kroplówki już nie są potrzebne ... :) Quote
jola_li Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Patia napisał(a): Nadal nie mogę uwierzyć , że znalazł dom . Było bardzo źle , nie mogłam go z parwo wziąć do domu , żeby przynajmniej umarł godnie :( bo u mnie były szczeniaki bez szczepień . Gdy Aneta i Piotr przyjechali go zobaczyć w lecznicy myślałam , że się przestraszą , odpowiedzialności , kosztów , mają dzieci , które śmierć Lucusia strasznie by przeżyły . Myślałam , ze go więcej nie zobaczę :( a oni dzwonili do mnie dwa razy dziennie , że podniósł główkę ,że już nie wymiotuje , potem , że pierszy raz zaszczekał , że kroplówki już nie są potrzebne ... :) Wielkie ukłony dla Wspaniałych Ludzi! Quote
Patia Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Nie pamiętam czy pokazywałam tu Mopika i Maksia . Przyjechały z jednego schroniska , Mopik zlepiony tak , że nie mógł się ruszać , Maksio postrzelony śrutem . Po przywiezieniu Mopik leżał przez pewien czas tak jak go położyłyśmy , martwiłyśmy się , że to psiak wycofany i bez szans na adopcję . Po uwolnieniu ze skorupy okazał się cudownym , bezproblemowym psem . Maksio długo nie mógł znaleźć domu , nerwowy , wrażliwy piesek . Pan Roman przyjechał po niego aż z Olsztyna , Maksio nie odstępuje go na krok . Quote
Nutusia Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 UWIELBIAM ten wątek. A Lucuś... po prostu miał dla kogo żyć i walczyć i... wygrał! Quote
from_wonderland Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Świetny pomysł z tym wątkiem. Psy, wycieńczone chorobą, zmienione w piekne zwierzęta, z oczami pełnymi życia. Najfajniejsze są te zdjęcia, jak rozwalone leżą na łóżkach jak władza :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Patia, wzruszyłam sie opowieścia o ludziach lucusia. A Maksik tak w pana wpatrzony na zdjęciu, ze więcej nie trzeba pisać :-) Quote
Lili8522 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Śliczne poduszeczki i serduszka ręcznie szyte! ZAPRASZAM!! http://www.dogomania.pl/forum/threads/225721-REAKTYWACJA-bazarku-z-poduszkami-i-serduszkami-dla-Alfa-30-04-12-Godz-22-00 Quote
brazowa1 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Historia Mistera B z Gdańska w obrazkach : Siedem-osiem lat swojego zycia spędził pod blokami,kocię,ktore dzieliło los swoich piwnicznych rodziców. Odziedziczył po nich także entoprium,czyli rzęsy zawijały mu sie do środka oka.Znacie uczucie,gdy rzęsa wpadnie do oka i nie mozna jej wyciagnąć? Ten kot miał to każdego dnia.Ogrzewał się pod samochodami,wiecznie w umorusany w smarze,podrapany przez inne koty. Wada w budowie oka pociagała za sobą zapalenia spojówek i uszu. Mister B znał ludzi i lubił ich,był zżyty z karmicielkami kotów,ktore na Dogo szukały dla kota ratunku,aby uwolnic go od wiecznego bólu. Quote
brazowa1 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Udało sie przeprowadzic operację,Martasekret i kaerjot pomagały w transporcie do weta (jeżeli kogos pominełam,to przepraszam ) opiekunki na czas po zabiegu przyjęły kota do siebie,ofiarowały mu ciepło,miłość i jedzonko,jakiego do tej pory nie znał . Łatwo nie było-znaczenie terenu,bojki z rezydentami... Zaraz po operacji... oczywiście MisterB nigdzie nie zamierzał sie ruszyc ze swojego dopiero co zdobytego raju :) A tak ma teraz!!! watek szczęśliwca: http://www.dogomania.pl/forum/threads/223027-Mister-B-z-Gdańska-pomoc-otrzymał-i-dom-też-ma/page12 Quote
EVA2406 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Ale szczęśliwy kot......:multi::lol: Tyle wycierpiał, że teraz należy mu się raj na ziemi :) Quote
Recommended Posts