Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja koteczka też miała na imię Nocka - mam sentyment ;) Bardzo kibicowałam Twojej Nocce, Malagos i bardzo się cieszę, że trafił jej się domek godny wstawienia na metamorfozy ;)

Posted

Cioteczki przeklejam z innego watku:
Dziewczyny! Szukam małego pieska przytulankę, najlepiej coś podobnego do yorka czy westa. Do domu z trójką małych dzieci. Odpowiedzialni właściciele. Mieli pieska ale niestety odszedł a dzieci nie mogą sobie poradzić z jego stratą. Jak coś będziecie miały na oku to dajcie znać.

Kontakt:agaci-x

• 2 weeks later...
Posted

Lucky , parwowiroza , liczne wyłysienia , maksymalne wychudzenie i odwodnienie , robaczyca , nikłe szanse na przeżycie strasznej choroby w takim stanie :(

zaadoptowany przez cudowną rodzinę jeszcze w momencie gdy nie było wiadomo czy przeżyje , śmiało mogę powiedzieć , że to ich determinacja , mądre , rozsądne postępowanie i troskliwa opieka sprawiły , że Lucuś się pozbierał :) Aneta i Piotr DZIĘKUJĘ !

Posted

Ogonek ma , już zarośnięty ale jeszcze włoski krótkie :)

Nadal nie mogę uwierzyć , że znalazł dom . Było bardzo źle , nie mogłam go z parwo wziąć do domu , żeby przynajmniej umarł godnie :( bo u mnie były szczeniaki bez szczepień . Gdy Aneta i Piotr przyjechali go zobaczyć w lecznicy myślałam , że się przestraszą , odpowiedzialności , kosztów , mają dzieci , które śmierć Lucusia strasznie by przeżyły .
Myślałam , ze go więcej nie zobaczę :( a oni dzwonili do mnie dwa razy dziennie , że podniósł główkę ,że już nie wymiotuje , potem , że pierszy raz zaszczekał , że kroplówki już nie są potrzebne ... :)

Posted

Patia napisał(a):

Nadal nie mogę uwierzyć , że znalazł dom . Było bardzo źle , nie mogłam go z parwo wziąć do domu , żeby przynajmniej umarł godnie :( bo u mnie były szczeniaki bez szczepień . Gdy Aneta i Piotr przyjechali go zobaczyć w lecznicy myślałam , że się przestraszą , odpowiedzialności , kosztów , mają dzieci , które śmierć Lucusia strasznie by przeżyły .
Myślałam , ze go więcej nie zobaczę :( a oni dzwonili do mnie dwa razy dziennie , że podniósł główkę ,że już nie wymiotuje , potem , że pierszy raz zaszczekał , że kroplówki już nie są potrzebne ... :)

Wielkie ukłony dla Wspaniałych Ludzi!

Posted

Nie pamiętam czy pokazywałam tu Mopika i Maksia . Przyjechały z jednego schroniska , Mopik zlepiony tak , że nie mógł się ruszać , Maksio postrzelony śrutem .

Po przywiezieniu Mopik leżał przez pewien czas tak jak go położyłyśmy , martwiłyśmy się , że to psiak wycofany i bez szans na adopcję . Po uwolnieniu ze skorupy okazał się cudownym , bezproblemowym psem .
Maksio długo nie mógł znaleźć domu , nerwowy , wrażliwy piesek . Pan Roman przyjechał po niego aż z Olsztyna , Maksio nie odstępuje go na krok .

Posted

Historia Mistera B z Gdańska w obrazkach :

Siedem-osiem lat swojego zycia spędził pod blokami,kocię,ktore dzieliło los swoich piwnicznych rodziców. Odziedziczył po nich także entoprium,czyli rzęsy zawijały mu sie do środka oka.Znacie uczucie,gdy rzęsa wpadnie do oka i nie mozna jej wyciagnąć? Ten kot miał to każdego dnia.Ogrzewał się pod samochodami,wiecznie w umorusany w smarze,podrapany przez inne koty. Wada w budowie oka pociagała za sobą zapalenia spojówek i uszu. Mister B znał ludzi i lubił ich,był zżyty z karmicielkami kotów,ktore na Dogo szukały dla kota ratunku,aby uwolnic go od wiecznego bólu.

Posted

Udało sie przeprowadzic operację,Martasekret i kaerjot pomagały w transporcie do weta (jeżeli kogos pominełam,to przepraszam ) opiekunki na czas po zabiegu przyjęły kota do siebie,ofiarowały mu ciepło,miłość i jedzonko,jakiego do tej pory nie znał . Łatwo nie było-znaczenie terenu,bojki z rezydentami...
Zaraz po operacji...

oczywiście MisterB nigdzie nie zamierzał sie ruszyc ze swojego dopiero co zdobytego raju :)

A tak ma teraz!!!

watek szczęśliwca:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/223027-Mister-B-z-Gdańska-pomoc-otrzymał-i-dom-też-ma/page12