malagos Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Ale te słowa McDalenki... no nie powiem, miłe, miłe........ Quote
andegawenka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='malagos']Ale te słowa McDalenki... no nie powiem, miłe, miłe........[/QUOTE] Na głos czytałam w pracy z......przerwami na poprawę głosu;) Quote
karolkamadry Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='sleepingbyday']i jak sie człowiek w pracy popłacze ze wzruszenia na metamorfozach, to też jest nagroda, co nie :cool3: ?[/QUOTE] Zwłaszacza dla szefa, bo myśli że to przez niego, bo taki ostry jest:) Quote
Roszpunka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Przedstawię Wam Kikę :) [FONT=Arial]Sunia została znaleziona temu przez kobietę spacerującą ze swoimi psiakami. Leżała w stercie liści, prawie niewidoczna, zupełnie bez sił... Okazało się, że była skrajnie wyczerpana, zagłodzona i wychłodzona. Pani ulitowała się nad nią, zabrała sunię do mieszkania swojej zmarłej kuzynki, odkarmiła trochę, odrobaczyła. Zostałam poproszona o zrobienie zdjęć do ogłoszeń - niczego o niej nie wiedziałam. Zastałam małe, rudawe chucherko z zainfekowanymi oczkami, żebrami na wierzchu i podkulonym ogonkiem. Sądzę, że ma 2 - 3 lata, na pewno jest całkiem niedawno po szczeniakach albo kilkukrotnie rodziła.[/FONT] [FONT=Arial]Oczy są w fatalnym stanie - prawe prawie cały czas zamknięte, lewe mocno przymrużone, dodatkowo sprawę pogarsza fakt, że malutka bez przerwy trze łapkami powieki, ociera pyszczek o liście, podłogę próbując sobie ulżyć. Kiedy weszłyśmy do oświetlonego pomieszczenia, światło tak ją raziło, że przez kilka minut nie była w stanie otworzyć oczu.[/FONT] [FONT=Arial]Sierść ma w fatalnym stanie - sucha, szorstka i łamliwa, wychodzi z niej garściami. Na skórze może być stan zapalny - sypie się z niej płatami łupież. W domu tymczasowym: [/FONT] Quote
Roszpunka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 (edited) W swoim domku na zawsze :loveu: Tutaj ze wspaniałym kawalerem, który namówił rodzinkę na psiaka :loveu: Edited February 23, 2012 by Roszpunka Quote
brazowa1 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Cudowna Kikunia :) Jeszcze do Mc Dalenki :) Witamy !:) :) :) Określenie "ciche anioły",jest ostatnim, jakim można nazwac dogobabki, ale jak tak jesteśmy spotrzegane na zewnątrz to miłe,bardzo miłe. Quote
EVA2406 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 No, jak nie widziała niektórych ciotek w "awanturkowych" akcjach to moga byc anioły, ale czasem są diabełki. Czasem ludzi mocno ponosi........ale ogólnie to anioły ;) Quote
gameta Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='EVA2406']No, jak nie widziała niektórych ciotek w "awanturkowych" akcjach to moga byc anioły, ale czasem są diabełki. Czasem ludzi mocno ponosi........ale ogólnie to anioły ;) Których niby :mad: :diabloti: ? ;) Quote
EVA2406 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='gameta']Których niby :mad: :diabloti: ? ;)[/QUOTE] Oj tam, oj tam, nie bądźmy pamiętliwe, ale takie wątki się zdarzają ;) Quote
sleepingbyday Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='brazowa1']Cudowna Kikunia :) Jeszcze do Mc Dalenki :) Witamy !:) :) :) Określenie "ciche anioły",jest ostatnim, jakim można nazwac dogobabki, ale jak tak jesteśmy spotrzegane na zewnątrz to miłe,bardzo miłe.[/QUOTE] no co, ja jestem normalnie aniołek ;-) Quote
Nutusia Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='MaDi']Kilka ostatnich metamorfoz:) Nasz wspólny z Mężem 1% poleciał właśnie do Was, do LSOZ - jak to mawia młodzież - SZACUN! :) Quote
magdyska25 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='gameta']Których niby :mad: :diabloti: ? ;)[/QUOTE] uderz w stół ..... ;) nie macie ciotki jakiś metamorfoz do pokazania? tak na dobry dzień? Quote
karolkamadry Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 NO to ja dołoże jedną z moich 3 metamorfoz: To jest Łatek po 3 miesiącach błąkania się po wsi: Uploaded with ImageShack.us A tak wygląda dzisiaj: Uploaded with ImageShack.us I z resztą moich metamorfoz: Uploaded with ImageShack.us Quote
danusiadanusia Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='karolkamadry']NO to ja dołoże jedną z moich 3 metamorfoz: To jest Łatek po 3 miesiącach błąkania się po wsi: Uploaded with ImageShack.us A tak wygląda dzisiaj: Uploaded with ImageShack.us I z resztą moich metamorfoz: Uploaded with ImageShack.us wspaniałe 3 przemiany :):) Karolina czapka z głowy, jesteś wielka o ogromnym sercu:) dziękuję Ci zwłaszcza za naszą dziewczynkę, ściskam mocno całą rodzinkę :):) Quote
Nutusia Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Po prostu... król życia - i jego "dwór" ;) Quote
Anula Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 (edited) To ja przedstawię Kole w drodze interwencji zabranego z koszmarnych warunków.Jest w DT i szuka DS. Wyglądał tak! A teraz popatrzcie Kochani na naszego Kolinka i podziwiajcie a jest na czym oko zawiesić - naprawdę! http://www.dogomania.pl/threads/214795-Zako%C5%82tuniony-kulej%C4%85cy-bia%C5%82y-piesek-KOLA-ma-ju%C5%BC-DT-u-Koski-%29 Edited February 28, 2012 by Anula Quote
malawaszka Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 wstawiałam już tu Birmana, ale bez "efektu końcowego" :loveu: tu było http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy?p=16236735&viewfull=1#post16236735 to dzieło abero - info na plakacie już nieaktualne bo Birmanek od dawna w swoim domku i niedawno się dowiedziałam, że pełni bardzo ważną rolę - Birmankowa Rodzina jest rodziną zastępczą dla małej Zuzi i nasz chłopak spisuje się doskonale - pękam z dumy!!!! :loveu: abero :Rose: mam z tego cudna pamiątkę i Birmanek z Zuzią Quote
abero Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Ależ nie ma za co :-) Metamorfoza Birmana uświetniła Marsz Azylanta i pokazała szerszej publiczności, że nie należy oceniać zwierzaków po azylowych pozorach. Serdecznie pozdrawiam :-) Quote
malawaszka Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Puszczyk - mój wyrzut sumienia - ponad rok siedział w schronisku, skołtuniony, śmierdziuch,szczekacz... ale zawsze były pilniejsze, bliżej, a ona tak czekał... na początku w schronisku w Puszczykowie dostał łatkę agresora bo ujadał, ale dzięki kochanym wolontariuszom przestał się bać i pokazał się z lepszej strony - z zachowania bo wyglądał coraz gorzej http://www.dogomania.pl/threads/190748-Puszczyk-ma-nowy-dom!!!/page18 iii udało się!!! kawał drogi przywiozła go SkarpetKa 16.07.2011 - szybkie trymowanko, postrzyżyny nożyczkami bo dziki dzik maszynką nie dał, ale efekt - nieskromnie powiem - niezły :lol: po strzyżeniu i ogłoszeniach w nowym image :D Puszczyk znalazł dom w 2 (słownie DWA!!!!!) tygodnie - biedny a tak długo w schronisku siedział... zamieszkał z super panią i sunią w podobnym typie mix sznaucerką tylko wersja ciemna :D przypadli sobie od razu do gustu :loveu: Quote
malawaszka Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Cedarek - taki trafił do schroniska w Sosnowcu - dzieciak jeszcze, wystraszony, gryziony... i tak sobie tam był w tym schronisku i rósł sam... udało się go wziąć i taki nam się piękny chłopak zrobił: i w domku :loveu: Quote
malawaszka Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Alfa - ze schroniska w Pile - spędziła tam dwa lata... przyjechała do mnie rozsiewając w promieniu kilku metrów mega smród - po dotknięciu jej sierści ręka pozostawał lepka... ale charakter świetny! :loveu: obcinałam ją kilka dni, na raty - koszmar, w sierści były już robaki... w Alfie też były, a ona pozwalała mi na WSZYSTKO! cudowna, wspaniała, grzeczna zdjęcia ze schroniska tuż przed wyjazdem by martaipieski iii tiruriru :multi: po kapieli trzykrotnej wreszcie mozna się do misiowatej przytulić iii Alfa po 2 latach w schronisku, potem 2,5 tygodnia u mnie pojechała do nowego domu :loveu::multi: zamieszkała razem z Sorą, która Państwo adoptowali niewiele wcześniej z tego samego schroniska! Quote
Recommended Posts