Mysza2 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 ludwa napisał(a):eeee, to nie jest dobry domek....a gdzie talerzyk z kanapkami przed psim nosem? Jak się można tak znęcać na biedną psiną???!!!! Cudne zdjęcie. Uśmiałam się z rana:)))) Zgłosimy do TOZ-u:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A zdjęcia Brunka to balsam dla duszy, model nieprzeciętny, zaglądam na jego wątek dla podładowania baterii:):) Quote
MaDi Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Zapraszam:( http://www.dogomania.pl/threads/219793-Stary-i-schorowany...-Prawie-zgin%C4%85%C5%82-pod-ko%C5%82ami-TIR-a-pomo%C5%BCmy-mu! Quote
Ajula Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 żalośnie chuda kupka nieszczęścia - Archie uratowany przez Supergogę i zamieniony w pięknego kota przez KateBono i BeaBono po metamorfozie Quote
andegawenka Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Bjuta napisał(a):Rewelacja po prostu!! Nie do uwierzenia:smile: Quote
karolkamadry Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Coś niesamowitego:) Cudowna metamorfoza:) Quote
Ajula Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 KateBono i BeaBono mają więcej takich zwierzaków "na sumieniu" ;) to jeszcze jedna fotka Archiego i wątek zbiorowy kociaków u dziewczyn http://www.dogomania.pl/threads/207132-Kociaki-w-bdt-%28Pozna%C5%84%29?p=18262633#post18262633 Quote
a.piurek Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 rzepek napisał(a):Cudowna przemiana!! Nowy kot:) E tam nowy... Podmieniony :) Quote
brazowa1 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 a gdzie ten kotek był znaleziony w takim stanie? Quote
sachma Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Może to nie pies schroniskowy... ale też pokaże co nieodpowiednia pielęgnacja albo jej brak może zrobić z psa.. w wakacje dużo pracowałam i do domu wracałam żeby się przespać tylko... pies przez 2tyg pod opieką rodziców... Lenny przed tu Lenny w trakcie opieki :P a tu po dwóch tyg - jak zobaczyłam co się dzieje ze skórą i ile ma na sobie filcu to od razu wzięłam maszynkę bo bym go rozczesywała przez kolejny miesiąc - szkoda męczenia psa... łapy zeszły w całości... ogon też.. uszy to był jeden wielki kołtun, a z pleców był kubraczek... szkoda że w trakcie nie robiłam fot, ale byłam załamana tym że ścinam skołtuniony rok mojej pracy nad sierścią więc nie było mi w głowie robienie fot :P w trakcie odrastania a tu Lenny po pół roku :P Quote
karolkamadry Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 No ładnie rodzice załatwili pieska:) Quote
brazowa1 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Sachma,ale chociaż wakacje miał dobre! Kocham pudle :) Quote
sachma Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 wakacje miał przednie :) całe dnie w wodzie, zero czesania i suszenia - sechł na słońcu i taplał się w błocie.. i nikt nie wiązał papilotów - jak spadły to spadły, trudno :) i nikt nie robił kucyków :) tylko że jak go ścięłam to był najszczęśliwszym psem pod słońcem, bo niestety kudły ograniczały ruch i ciągnęły skórę... Do rodziców nie mam pretensji, on wymieniał sierść, więc czasem mnie przerastało to co się działo w sierści i kilka godzin rozczesywałam.. to było dla nich za wiele ;) a ja nie mogłam wracać o 20, czesać do 23 i wstawać znów o 5, bo mam jeszcze inne zwierzęta + wolałam iść z nim na godzinę, półtorej na spacer niż stać przy stole :P Quote
Nutusia Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Myślę, że on też wolał na spacer niż na stół... Jeśli o mnie chodzi - taki był śliczny, gdy był "naturalny", że bym strzygła i stół darowała sobie na stałe. A już z pewnością papiloty! ;) Quote
sachma Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 e bez przesady ;) teraz po wymianie sierści stół widzi raz na 2-3tyg ;) przeczesanie to 30min, a kąpiel + suszenie + strzyżenie to jakieś 3h - nie ma tragedii :) Quote
Ajula Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 [quote name='brazowa1']a gdzie ten kotek był znaleziony w takim stanie? w Poznaniu gdzieś na osiedlu Gosia go znalazła, był wysmarowany jakąś mazią, chudy, ledwo żywy, potem jeszcze się okazało, że zaatakował go grzyb, wychodziła sierść, częściowo wyłysiał../ dziewczyny walczyły o niego jak lwice, tu lecznicza kąpiel biedulka - dla niego dodatkowy stres, ale nie było wyjścia dał chłopak radę i jest piękny :) nadal w DT, ale po świętach prawdopodobnie już pójdzie do DS Quote
kasumi Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 co prawda to tylko (albo i aż) zmiana miejsca spania, ale zawsze :) a jeszcze bardziej jestem dumna z tego, że wyadoptowałam Bilusię, a ma 12 lat :) ma przewspaniały domek! wszystkim psiakom taki życzę :) Quote
ogonek2 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 aż, aż !!! spanko to podstawa...kocham takie widoki:loveu: Quote
karolkamadry Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 No cudna jest po prostu na tej kanapie:) Quote
karolkamadry Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 A to moje robaczki po małych metamorfozach:) Uploaded with ImageShack.us Każdy ma swoją historię, którą opisywałam wcześniej, ale dołączył do nas Łatek, który miał być odstrzelony, bo zjadał kury gospodarzom... Dzisiaj jest z nami i jest genialnie:) Quote
sleepingbyday Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 sachma, a mi się najbardziej podobał lenny w trakcie odrastania. śliczny karakułek :-) Quote
Jasza Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 sleepingbyday napisał(a):sachma, a mi się najbardziej podobał lenny w trakcie odrastania. śliczny karakułek :-) Dokładnie!! Quote
Recommended Posts