Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patrze że Farciarza vel Zbynia vel Sznyta nikt jeszcze nie wstawił

Zbynia znalazłam ja przy drodze niedaleko Klasztoru Wigierskiego, był zadredzony, miał rozciętą szyję...:-(wziełam go do siebie, psiak nie miał siły chodzić, ledwo podnosił łepek...nie chciał jeść ani pić.... bardzo cierpiał...przeszedł operacje, niestety wet okazał sie beznajdziejny bo po dwóch dniach szwy puściły.. dopiero gdy zabrała go do siebie malawaszka której bardzo dziękuje za pomoc dla malucha, psiak został porządnie zszyty a dzieki dobrej i troskliwej opiece psiak doszedł do siebie i znalazł nowych właścicieli.

tak wyglądał jak go znalazłam:-(:

po kilku dniach mały zaczął już sam wychodzić na ogródek i nawet dał sobie powycinać większość dredów;) :

a tak wygląda obecnie ( zdjęcia zrobione kilka dni przed wyjazdem Zbynia do nowego domku ):loveu::multi:

Czyż nie jest piękny??? :loveu::loveu:

Posted

Słuchajcie, ktoś kiedyś napisał:
"Poznałam fajną Panią, która chciałaby pomóc psiakom z Dogomanii, bo poznała moje tymczaski i ich historie. I to, co dla nich robimy, bardzo ją poruszyło. Potrzebuję fajny tekst, informacje o dogo - coś co wyjaśni ludziom na czym polega nasze pomaganie psiakom i zachęci ich do pomocy - jeśli możecie pomóc z takim tekstem, to poproszę na pw, lub mailem. Ta Pani rozpowszechni to wśród swoich znajomych i w pracy, bo pracuje w instytucji, która zajmuje się pomaganiem stworzeniom w potrzebie - sama ma 8 kociaków :smile:"

Zapisałam to sobie, ale niestety bez nicku Autorki, bo myślałam, że zaraz odpiszę ;-).
Nie wyszło i chciałam teraz do tego wrócić - czy ktoś się przyznaje :-)?

Posted

jola_li napisał(a):
Słuchajcie, ktoś kiedyś napisał:
"Poznałam fajną Panią, która chciałaby pomóc psiakom z Dogomanii, bo poznała moje tymczaski i ich historie. I to, co dla nich robimy, bardzo ją poruszyło. Potrzebuję fajny tekst, informacje o dogo - coś co wyjaśni ludziom na czym polega nasze pomaganie psiakom i zachęci ich do pomocy - jeśli możecie pomóc z takim tekstem, to poproszę na pw, lub mailem. Ta Pani rozpowszechni to wśród swoich znajomych i w pracy, bo pracuje w instytucji, która zajmuje się pomaganiem stworzeniom w potrzebie - sama ma 8 kociaków :smile:"

Zapisałam to sobie, ale niestety bez nicku Autorki, bo myślałam, że zaraz odpiszę ;-).
Nie wyszło i chciałam teraz do tego wrócić - czy ktoś się przyznaje :-)?

czytałam to również i zaraz pogrzebię w wątkach, kurcze to nie tak dawno było..:roll:

Posted

takie cuś wujek Google mi pokazał (sorry, że aż taaaaki długi tekst do szukania dałam, ale chciałam być dokładna :) )

http://www.google.pl/#sclient=psy&hl=pl&site=&source=hp&q=%22Pozna%C5%82am+fajn%C4%85+Pani%C4%85%2C+kt%C3%B3ra+chcia%C5%82aby+pom%C3%B3c+psiakom+z+Dogomanii%2C+bo+pozna%C5%82a+moje+tymczaski+i+ich+historie.+I+to%2C+co+dla+nich+robimy%2C+bardzo+j%C4%85+poruszy%C5%82o.+Potrzebuj%C4%99+fajny+tekst%2C+informacje+o+dogo+-+co%C5%9B+co+wyja%C5%9Bni+ludziom+na+czym+polega+nasze+pomaganie+psiakom+i+zach%C4%99ci+ich+do+pomocy+-+je%C5%9Bli+mo%C5%BCecie+pom%C3%B3c+z+takim+tekstem%2C+to+poprosz%C4%99+na+pw%2C+lub+mailem.+Ta+Pani+rozpowszechni+to+w%C5%9Br%C3%B3d+swoich+znajomych+i+w+pracy%2C+bo+pracuje+w+instytucji%2C+kt%C3%B3ra+zajmuje+si%C4%99+pomaganiem+stworzeniom+w+potrzebie+-+sama+ma+8+kociak%C3%B3w+&pbx=1&oq=%22Pozna%C5%82am+fajn%C4%85+Pani%C4%85%2C+kt%C3%B3ra+chcia%C5%82aby+pom%C3%B3c+psiakom+z+Dogomanii%2C+bo+pozna%C5%82a+moje+tymczaski+i+ich+historie.+I+to%2C+co+dla+nich+robimy%2C+bardzo+j%C4%85+poruszy%C5%82o.+Potrzebuj%C4%99+fajny+tekst%2C+informacje+o+dogo+-+co%C5%9B+co+wyja%C5%9Bni+ludziom+na+czym+polega+nasze+pomaganie+psiakom+i+zach%C4%99ci+ich+do+pomocy+-+je%C5%9Bli+mo%C5%BCecie+pom%C3%B3c+z+takim+tekstem%2C+to+poprosz%C4%99+na+pw%2C+lub+mailem.+Ta+Pani+rozpowszechni+to+w%C5%9Br%C3%B3d+swoich+znajomych+i+w+pracy%2C+bo+pracuje+w+instytucji%2C+kt%C3%B3ra+zajmuje+si%C4%99+pomaganiem+stworzeniom+w+potrzebie+-+sama+ma+8+kociak%C3%B3w+&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=241l241l0l481l1l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=67833976a063347d&biw=1366&bih=576

Posted

mania1979 napisał(a):
czytałam to również i zaraz pogrzebię w wątkach, kurcze to nie tak dawno było..:roll:

ewunian napisał(a):
takie cuś wujek Google mi pokazał (sorry, że aż taaaaki długi tekst do szukania dałam, ale chciałam być dokładna :) )

Pięknie dziękuję :-).
Spytam, czy to jeszcze aktualne.

Posted

aha, a ja nie mogę sie doczekać, aż moja tymczasowiczka Gapcia znajdzie się tu, na metamorfozach! Na razie karmi maluszka, nie mogę jej zabrac do fryzjera, sama ją trochę pociachałam, ale wyobraźcie sobie to cudko za 5 tygodni :) - to ta niunia w bannerku :)

Posted

To i ja wstawię metamorfozę ;)

Gucio i Filip
- znalazłam ich w czerwcu - jechałam przez las, na odludziu, jakąś drogą pożarową - burza, ulewa i na pobocze wyskoczyły mi takie oto wypłosze:

Chłopaki są u mnie w DT już trzeci miesiąc i mimo, że wyrośli na śliczne psiaki, z fajnymi charakterkami, to nikt ich nie chce :cry:

Mają teraz ok. pół roku i tak się prezentują:

Filip:

Posted

mag.da cuda z nich porosły :-)
Teraz powinny się choć trochę ruszyć adopcje, bo w wakacje jest masakra. Mało że ludzie nie adoptują zwierzaków (bo wakacje) to jeszcze je wyrzucają w lasach i gdzie się tylko da (bo wakacje) :-(