Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jedno mnie tylko martwi na zdjęciu z żeglugi rowerkiem wodnym - brak kapoków! A przeciążenie jednostki pływającej (przynajmniej jeśli chodzi o liczbę pływających stworzeń) - przeogromne!!!! :)

A jeśli chodzi o zdredzonego pekina... po co ludziom kudłaty pies? Wydaje im się, że sam o siebie zadba? Ja np. czesać nie lubię i nie mam cierpliwości, więc mam psiaki gładkowłose :) No, z wyjątkiem Lesia, który nie cierpi czesania, więc jest... strzyżony :)

Posted

kapitalną to miał mine Pan co nam rowerek wydawał
hahahahahahah

ale my go sposobem wziełysmy.
Dzien przed wycieczką na rowerku poszłyśmy MY 3 i jedno futro :)
jak oddawałyśmy rowerek zapytałam Pana - czy przyjmie nas z 5 wodołazami...
a Pan na to: "to co dwa rowerki??":
a ja na to, ze to są małe wodołazy :)
powiedział - no problem

no to na drugi dzien załadowałyśmy sie wszystkie :)))
Kolo z wypozyczalni miał zajebczasta minę..a ludzie patrzyli sie na nas jak na oszołomów
cóż zrobic - jak psy lubią pływac po wodzie:)
Jesli chodzi o kapoki - nie stac nas na nie
hahahhahah
kapok dla psa 10/20 kg to ok 400 zł!!! a my miałyśmy 5 futer:)
wszystkie kiedyś były bezdomne - ale juz nie są

kazda z nich przeszła większą/mniejszą swoją metamorfoze
ta najmniejsza to TULA /ruda/ - ona przechodzi metamorfoze psychiczną
Pies nie dopoznania Przed, a Po zabraniu z ulicy i ciagle nas zaskakuje swoim temperamentem

Najbardziej obawiałam reakcji, pokazanej tutaj FROTKI, na wodę i na rowerek. A Frotka - jak by sie na wodzie urodziła.
Zero krepacji. spała sobie..wyglądała...podziwiała widoki..popiła wody z miseczki - peace&quiet :)

Metamorfozy to dział, gdzie sie CHCE z ciekawosci wejść jak widac, ze ktos cos naśrajbował :)
PONik boski...
te kudlate psiaki mozna stuningowac tak, ze nikt ich nie pozna.
Jak FROTKI :))

Posted

Rowerkowe zdjęcie i pozytywne myślenie super!!! A ja, niestety ze znanym, aczkolwiek smutniejszym tematem:

Napisał OBSERWATOR 2012
Co trzeba zrobic żeby powstrzymać biznes polsko- niemiecki !!!!!!!
Biznes na całego !!!!!!!!!!! Polsce juz wciśnięto wojenne puszki stare z mięsem !!!!!!!!!!!!!!!!! Pozniej odpady radioaktywne !!!!!!!!!!a teraz uwaga wielki biznes !!!!!!!!!!!!!!!!! Psy i koty polacy "oddawają do raju " do niemiec za marne datki w postaci karmy i innych akcesori dla psów !!!!!!!!!!!!! A raj zamienia się w piekło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie opamiętajcie się !!!!!!!!!!!!!!!! I miejcie odrobinę litości nad tymi zwierzętami !!!!!!! Tam psy idą na doświadczenia laboratoryjne i medyczne !!!!!!!!!!!!!! Testuje się na nich wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dokonuje się na nich oparzeń i licznych operacji !!!!!!!!!!! Ze schronisk są brane psy chore stare ślepe i kończą swój żywot w nieopisanych męczarniach !!!!!!!!!!!!!!! Włosi już napisali petycję i na mocy jej jest całkowity zakaz wywózki psów do niemiec ! A polska co zrobiła ?????!!!!!! Do piekła je wywożą a wy im w tym pomagacie !!!!!!!!!!!!!!!!! W niemczech mają swoje psy a nasze do laboratorii !!!!!!!!!!!!!!!!! W niemczech jest zakaz adopcji psów z innych państw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czytajcie artykuły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polakowi wszystko się wciśnie !!!!!!!!!!!

................

Posted

W zeszłym roku zimą ktoś podrzucił nam ją pod bramę. Chodziła po ulicy, zaczepiała ludzi, ale tylko ją odganiali. Aż weszła przez sztachety za moim mężem i Sońką, jak wracali ze spacerku. Przerażenie, co ja z nią zrobię, bo były juz w domu dwie tymczasowiczki, w sumie 6 psów......... Małe, chude, ale tak radosne, że aż się gęby nam śmiały na widok jej podskoków, kręcenia ósemek, wariactwa z radości. kocham boksery, a ona jakoś tak wyglądała jak miniatura boksera, ważyła niecałe 6 kg.

Przeczekalismy cieczkę, zrobiliśmy sterylizację i sunia pojechała do Imielina, na Śląsk. Ma taki dom, ze... każdemu psu życzę. Niezwykle ciepła rodzina, a pies jest jej integralną częscią:

Posted

brazowa1 napisał(a):
Piękny pekin,w głowie sie po prostu nie mieści,że ktos dopuścił do czegos takiego,ludzie to jakieś taki gatunek....dziwny.

To shih-tzu ;)