Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Gość Niedzielny" to mocno promoherowska gazeta. W innej katolickiej prasie - np. "Posłańcu Serca Jezusowego" podchodzą do sprawy zupełnie inaczej....

Posted

paniMysza napisał(a):
w głowie sie to nie mieści. i tacy ludzie piszą dla innych i ktos to daje do druku... smutne to i bardzo irytujące.

To że daje do druku jeszcze można znieść, ale ilu ludzi to czyta!!!!! I święcie w to wierzy!!!!! Średniowiecze i zabobon :(

Posted

Mam zaszczyt zaprezentować zbiorową metamorfozę psów i warunków w jakich przebywają. To psiaki-staruszki ze schroniska w Białej Podlaskiej :loveu:

tak było...:-(

a tak jest teraz dzięki akcji Skarbonki :loveu::multi:

i wzruszający film gdzie widać metamorfozę miejsca i mieszkańców - to MERDAJĄCY AZYL STARUSZKÓW :loveu:

[video=youtube;cMJ1JljJn00]http://www.youtube.com/watch?v=cMJ1JljJn00&feature=player_embedded[/video]

i jeszcze jeden
[video=youtube;b9lnRr6fEJo]http://www.youtube.com/watch?v=b9lnRr6fEJo&feature=player_embedded[/video]

Każdy może przyczynić się do poprawy losu psich staruszków w schroniskach przyłączając się do akcji SKARBONKA - tutaj link do akcji http://www.dogomania.pl/threads/112210-UWAGA!-WRACAMY!-Post-1351!-**skarbonka**

Posted

Tak to jest piękna zbiorowa metamorfoza staruszków! :loveu::loveu::loveu:
Diametralnie polepszono ich los i to w dużej mierze zasługa Skarbonkowiczów :loveu:

"Skarbonka" próbuje się reaktywować. Może i Wy do niej dołączycie? :razz:
Zapraszamy :loveu:

Kliknij - wejdź - poczytaj - pooglądaj :loveu: [FONT=Verdana]Reaktywacja Skarbonki!!![/FONT]

Posted

uwielbiam wchodzić na ten watek, zawsze poprawia mi to humor, ale nie dziś...

[quote name='paniMysza']do wrocławskiego schroniska niedawno trafiły 3 yorki wyrzucone w worku przy drodze.

[quote name='zerduszko']A co powiesz na to? http://www.dogomania.pl/threads/204669-Ok.3-miesi%C4%99czna-shi-tzu-w-schroniskowym-kojcu.-Szukamy-dt...

powiem za ULKĄ... Świat sie kończy.... :( :( :(

a jeszcze ten artykuł z "Gościa niedzielnego" ... ciemnogród... ciemnogród i zacofanie....

Posted

Norka. 16 letnia jamniczka szorstkowłosa :) trafiłą do nas dwa tygodnie temu :) wszystko dzieki uprzejmosci niezastąpionej dogomaniaczki :* Norka miała wode w brzuchu...całą mase!kręgosłupek wygięty, problemy z poruszaniem się...udało sie zlokalizowac przyczyne (serducho) i po zmianie leków, odrobinie uwagi i poświeceniu jej czasu norka w dwa tygodnie zmieniłą sie niesamowicie :D teraz widać jej niedowagę, ale pracujemy nad tym :D

Posted

i druga slicznotka HesiaFiga, która przybłąkała się do naszej lecznicy (albo raczej podrzucono ją), jeszcze szczeniak,
chuda, nastroszona, zabiedzona:

w nowym domu koło Katowic, u niezwykle sympatycznej rodziny:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Zaczęło się od wątku, który mu zrobiła brązowa. Potem zrobiłąm banerki: Jestem najbrzydszy na dogo i nie mam już nikogo.
Była najbrzydszy... stary, chory, śmierdzący i nie miał szans.
Poznał głód... bardzo chudy, jadł żarłocznie w schronisku. Sierść licha, wyłysiałe miejsca, ogon kita jak u lwa...

I wtedy stał sie cud. Na drugim końcu Polski znalazł się dożywotni BEZPŁATNY!!!!!!! DT który jednak dobrowolnie wspieramy w leczeniu Stworka... ekhm... już nie Stworka tylko Janka Stworiusza!!!!!!!!!!! Kochana Telma i jej TZ przygarnęli kolejnego staruszka i jeszcze załatwili bezpłatny transport przez całą Polskę!

Stworiusz odzyskał włos, radość życia, wybaczane mu były wpadki które kilka razy dziennie załatwiał na panelach... Kiedyś musiał żyć w koszmarze, a trafił na salony. Jest brany na rączki, znoszony po schodach, przytulany i miziany. Przeszedł operację zębów i dziąseł, już nie śmierdzi. Ma leczoną gulę w nosie obecnie..

W schronisku:

U mnie na 3-dniowym DT gdzie był przygotowywany do drogi:

I teraz!!!!!!!!!!!!! Na wiosnę!!!!!!!!! Piękny, nie do poznania....:

Posted

Betbet piekny!
to i ja dorzuce dwie...
pierwsza moja arina:
kilka dni po tym jak trafila do schronu

i u mnie;)

a tu druga "metamofroza"...Maksia...

tak wygladal jak trafil do schronu w Radomsku

a tak teraz...:-(

gdyby ktos chcial pomoc w metamorfozie, albo wesprzeć radą czy dobrym słowem to serdecznie zapraszam na watek w podpisie....