Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kocurek napisał(a):
Franio pewno jakies telenowele oglada z przejeciem...haha

ona uwielbia telewizję:) pierwszy raz w zyciu mam takiego psa. a tutaj ogladała bajkę "bolt" i wściekała sie na kocura:)

Posted

Zgadzam się z poglądem, że jeśli grzywacze lądują w schronie, to świat zmierza ku zagładzie (co oczywiście nie znaczy, że uważam iż jakikolwiek inny pies powinien się tam znaleźć!!!!!!). Telemaniaczka z niej urocza :) Mieliśmy kiedyś kocura, który uwielbiał mecze piłki nożnej. A gdy piła znikała z ekranu podchodził do odbiornika i pukał łapą w pudło, żeby mu piłkę oddało. Gdy piłka wracała do gry, z powrotem zasiadał na krześle i dalej oglądał :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Mieliśmy kiedyś kocura, który uwielbiał mecze piłki nożnej. A gdy piła znikała z ekranu podchodził do odbiornika i pukał łapą w pudło, żeby mu piłkę oddało. Gdy piłka wracała do gry, z powrotem zasiadał na krześle i dalej oglądał :)

ha! świetny:)
ja tez miałam fana futbolu. mój marcelek kibicował bardzo i razem z komentatorami bardzo sie ekscytował:) tylko, że on nie oglądał na ekranie, tylko słuchał:)

Posted

paniMysza napisał(a):
grzywacze są bardzo często wyrzucane. niestety. a do wrocławskiego schroniska niedawno trafiły 3 yorki wyrzucone w worku przy drodze. jeden z nich to staruszek:)

a to mój mały kinoman:)

ale kinoman ma fajne gatki :) extra

Posted

[quote name='Osa']To taka szybka metamorfoza...
Mańka wraz ze swoimi podrośniętymi synkami trafiła do nas z rozbitej pseudo hodowli.
Suczka miała dawny, nieleczony uraz oczka który pozostawił na nim zaćmę.
Mańka to dama i prawdziwa, kochająca matka.Pomimo że brakowało jej jedzenia zawsze ustąpiła
go swoim dzieciom i u nas też tak było, pomimo że była sama głodna czekała
aż chłopaki się najedzą dlatego dostawała swoją porcję osobno aby w końcu mogła nabrać ciałka i formy.
Charakter ma cudowny - pięknie chodzi na smyczy, kocha ludzi, pragnie być przytulana i brana na rączki-
jest strasznym słodziakiem :)

Sunia ma już wybrany dom który na nią czeka.
Jak się podgoi po sterylizacji - rusza w drogę.
Mam nadzieję że za rok kiedy nowa Pani Mańki zadba o szatę będzie z niej prawdziwa piękność.

Mańka w ciemnej oborze - gdzie jedzenie bywało bardzo rzadko i byle jakie.

A mańka to jaka rasa?

Posted

Zdecydowanie ulubiony wątek, aż miło popatrzeć na niektóre przemiany :D Chociaż oczywiście wolałabym żeby to jak pieski wyglądają na zdjęciach `po` było na porządku dziennym..

Posted

Póltora roku temu odwiedziłam schronisko,w schronisku była ona-zabiedzona,lekko podlysiała, z nagryzionym uchem i wyciągniętymi sutkami buldożka francuska. Do schroniska trafila kilka dni wczesniej-w takim własnie stanie. Miala zawiłą historię-na allegro kupił ją ksiądz,który zajmuje sie dorywczo rozmnażaniem psów,taka parafialna pseudohodowla. Jako,że buldożka rozmnożać się nie chciała,dał parafiance,która również miala psy przeznaczone do rozrodu,ale u niej równiez suka nie chciała sie mnozyć,za to walczyła z innymi jej psami. Ile takich "domów" suczka w zyciu przeszła-tego nie wiemy.

Zobaczcie jaka jest róznica w samym wyrazie pyska.

Saszka w schronisku,zdezorientowany piesek o pustym wzroku:

I Saszka juz w domu,u forumowej Choleryy :)

PS. Do dzis pamietam,jak kierowniczka tego schroniska rozmawiala w sprawie buldozka i na ksiedza zarzuty,ze pies wył,jak odprawial nabożeństwa i przeszkadzał,powiedziała mu mógł zabierac psa ze sobą :) :) :)

Posted

O cholera. Ale cholera! :evil_lol:
Mój pies też wyje...jak śpiewam...:roll: co chyba oznacza że nie bardzo mu się to podoba, tak więc ksiądz powinien był zrezygnować z tejże atrakcji, bo co powiedzieć mają parafianie skoro nawet pies tego nie mógł słuchać?! :eviltong:

Posted

Ooo Sasza :D
Moja charcząca śmierdziuszka ;)
Nic nie napisze na temat ksiedza.. wiem, ze to bardzo problemowy pies i nie kazdy mialby ochote poswiecac mu czas..
To nadgryzione ucho i slady po walce- ktos na chama probowal ja "zaprzyjaźniać" z innymi psami.. U mnie przez miesiac mieszkala z kundelkiem i nic sie nie dzialo..
Jeszcze duzo pracy przed nami, ale mojego psa mozna nazwac juz prawie normalnym..
W wygladzie moze nie ma duzych zmian, ale poltora roku cierpliwosci dalo rezultaty (choc momentami juz nie wiedzialam co robic):)

Posted

paniMysza napisał(a):
ksiądz powinien dawac przykład i szanować zwierzeta. skandal!

Mój syn usłyszał na lekcji religii, że zwierząt nie można kochać, bo nie mają duszy. Odmówił dalszego uczęszczania na lekcje. Pseudo, żeby dorobić do tacy - jakież to proste!...

Posted

Nutusia napisał(a):
Mój syn usłyszał na lekcji religii, że zwierząt nie można kochać, bo nie mają duszy. Odmówił dalszego uczęszczania na lekcje. ..

moja cała trójka odmówiła i chwała i amen. Święty spokój.

Posted

[quote name='Becia66']moja cała trójka odmówiła i chwała i amen. Święty spokój.

Czytałyście artykuł w gościu niedzielnym nt zwierząt? Redaktorka z GW napisała do niego komentarz 'Po 11 dręcz' i tak na ten artykuł (oryginał) trafiłam.
http://goscniedzielny.wiara.pl/index.php?grupa=6&cr=0&kolej=0&art=1299348007&dzi=1104798052&katg=
Padają tam zdania typu: "To w głodnych, spragnionych i chorych ludziach jest Chrystus, a nie w zwierzętach." "Ale za kogo właściwie uważamy człowieka, skoro psa „adoptujemy” jak dziecko? Za kogo uważamy zwierzęta, że zaczynamy mówić o jakichś ich „prawach”, jakby były wolne i odpowiedzialne?"
Mnie to oburza...
Dlatego ja się nie dziwie czemu ludzie się odwracają od kościoła. Ja sama też nie chodzę, bo to by kłóciło się z moimi przekonaniami - mam skrajnie odmienne zdanie nt różnych spraw.

Posted

Korenia,ta baba ma zryty beret,za duzo Rydzyka.
Cytat:To dziś zoofilia staje się przestępstwem, ale nie ze względu na godność człowieka, lecz z uwagi na cierpienie zwierzęcia. Nikt nie ruszy ciężarnej suki, ale łono matki w krajach „cywilizowanych” to miejsce dla dzieci najbardziej niebezpieczne. Pacjenta można „uśpić” jak psa, a psa niebawem trzeba będzie reanimować.

żeby to-to chociaz wiedziało o czym pisze,to by można dyskutować. I jest do tyłu,bo ciężarne suki "rusza się" w pierwszej kolejności,a psich przyjaciół reanimuje w razie potrzeby.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Korenia,ta baba ma zryty beret,za duzo Rydzyka.
Cytat:To dziś zoofilia staje się przestępstwem, ale nie ze względu na godność człowieka, lecz z uwagi na cierpienie zwierzęcia. Nikt nie ruszy ciężarnej suki, ale łono matki w krajach „cywilizowanych” to miejsce dla dzieci najbardziej niebezpieczne. Pacjenta można „uśpić” jak psa, a psa niebawem trzeba będzie reanimować.

żeby to-to chociaz wiedziało o czym pisze,to by można dyskutować. I jest do tyłu,bo ciężarne suki "rusza się" w pierwszej kolejności,a psich przyjaciół reanimuje w razie potrzeby.

Redaktorka z GW pisała komentarz do tego artykułu, mocno krytykujący ten artykuł. Tu można przeczytać: http://wyborcza.pl/1,76842,9209274,Po_jedenaste__drecz.html
Artykuł oryginalny (ten co czytałaś) pisał Franciszek Kucharczak, teolog, felietonista gościa niedzielnego...