Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakoś tak sobie nie wyobrażam, że ktoś mógłby się nie zgodzić na wykorzystanie zdjęć do tak szczytnych celów (ale mogę się mylić...). Ja w każdym razie i nasza tęczowa już niestety Tosina - będziemy dumne, Jolu!

Posted

jola_li napisał(a):
A oto lista piesków, których zdjęcia zapisałam - jeżeli nie będzie sprzeciwów to zobaczą je dzieci :-):
Albert, Albi, Balbinka, Bąbelek, Bella, Beza, Bingo, Bojuś, Czort, Daisy, Dreń, Drops, Dyzio, Efi, Elza, Gabi, Hekciaty, Jamajka, Konar, Kroll, Loula, Lupi, Marley, Megan, Mopik, Nero, Oskar, Pączuś, Pele, Puki, Pusia, Racuszek, Roan, Romuś, Sambor, Sara, Serafin, Simens, Skarbuś, Skinny, Szarotka, Tages, Tosia, Toy-Florcio, Traktor, Wiera, Wigand, Wisienka, Wolfgang, Zusia, Żabka

Loula i Pusia w różnym czasie i w różnych miejscach zostały wyciągnięte ze schronisk. Obie trafiły do mnie na tymczas. Loula została u mnie na stałe, a Pusię zaadoptował wspaniały domek z dwójką szkolnych dzieci. I chociaż historia każdego tu zwierzaka zasługuje na wyróżnienie to obie sunie bardzo się cieszą, że zostały przez Jola-li także wybrane i że teraz i one mogą pomóc.

Posted

Nutusia napisał(a):
Jakoś tak sobie nie wyobrażam, że ktoś mógłby się nie zgodzić na wykorzystanie zdjęć do tak szczytnych celów (ale mogę się mylić...). Ja w każdym razie i nasza tęczowa już niestety Tosina - będziemy dumne, Jolu!

:Rose::Rose::Rose: BARDZO DZIĘKUJĘ

Posted

elinka napisał(a):
Loula i Pusia w różnym czasie i w różnych miejscach zostały wyciągnięte ze schronisk. Obie trafiły do mnie na tymczas. Loula została u mnie na stałe, a Pusię zaadoptował wspaniały domek z dwójką szkolnych dzieci. I chociaż historia każdego tu zwierzaka zasługuje na wyróżnienie to obie sunie bardzo się cieszą, że zostały przez Jola-li także wybrane i że teraz i one mogą pomóc.

:Rose::Rose::Rose:

Posted

Jolu, jakbyś miała możliwość i chęć wsparcia mnie i podzielenia się pomysłami to bardzo bym prosiła. Zostałam wkopana w prowadzenie lekcji w podstawówce ;)
a u mamy też będę chciała na świetlicy zrobić pogadankę o traktowaniu psiaków itd.. Bo niektóre dzieciaki to kontakt z psami mają... na wsi u babci.. na łańcuchu :shake:

Posted

Soema napisał(a):
Jolu, jakbyś miała możliwość i chęć wsparcia mnie i podzielenia się pomysłami to bardzo bym prosiła. Zostałam wkopana w prowadzenie lekcji w podstawówce ;)
a u mamy też będę chciała na świetlicy zrobić pogadankę o traktowaniu psiaków itd.. Bo niektóre dzieciaki to kontakt z psami mają... na wsi u babci.. na łańcuchu :shake:

Ależ oczywiście!!!
Scenariusze się co prawda dopiero rodzą (jak mi się uda, to jeden skończę jutro ;-)), ale jak tylko się urodzą - to służę ostrzegając z góry, że jestem "amatorką", więc nie wiem, co z tego wyjdzie :-).
A jakbyś prowadziła te lekcje, to może i na konkurs dla dzieci by się zgodzili ;-)?
Z nagrodami oczywiście ;-)!

Posted

jola_li napisał(a):
Ależ oczywiście!!!
Scenariusze się co prawda dopiero rodzą (jak mi się uda, to jeden skończę jutro ;-)), ale jak tylko się urodzą - to służę ostrzegając z góry, że jestem "amatorką", więc nie wiem, co z tego wyjdzie :-).
A jakbyś prowadziła te lekcje, to może i na konkurs dla dzieci by się zgodzili ;-)?
Z nagrodami oczywiście ;-)!

Jolu, a może stwórzmy osobny wątek do tego, taka burza mózgu etc, żeby tego wątku nie zaśmiecac?

Posted

jola_li napisał(a):
A oto lista piesków, których zdjęcia zapisałam - jeżeli nie będzie sprzeciwów to zobaczą je dzieci :-):
Albert, Albi, Balbinka, Bąbelek, Bella, Beza, Bingo, Bojuś, Czort, Daisy, Dreń, Drops, Dyzio, Efi, Elza, Gabi, Hekciaty, Jamajka, Konar, Kroll, Loula, Lupi, Marley, Megan, Mopik, Nero, Oskar, Pączuś, Pele, Puki, Pusia, Racuszek, Roan, Romuś, Sambor, Sara, Serafin, Simens, Skarbuś, Skinny, Szarotka, Tages, Tosia, Toy-Florcio, Traktor, Wiera, Wigand, Wisienka, Wolfgang, Zusia, Żabka

Czy może chodzi o mojego Nerka czy jakiegoś innego :P?

Posted

Soema napisał(a):
Jolu, a może stwórzmy osobny wątek do tego, taka burza mózgu etc, żeby tego wątku nie zaśmiecac?

Na razie muszę się uporać sama z tym, co już mam "rozgrzebane" ;-)
Chętnie później będę udostępniać, jeśli będzie takie zapotrzebowanie, a materiał tego godny ;-).
Na razie - niestety - nie mogę podjąć się regularnego uczestnictwa w kolejnym wątku, bo -- po prostu nie mam czasu :-(...
Może kiedyś...
Co oczywiście nie znaczy, że nie ma sensu go powoływać do życia ;-).

Aleksandrossa napisał(a):
Czy może chodzi o mojego Nerka czy jakiegoś innego :P?

Przykro mi, ale nie wiem :-(...
Tak jak pisałam, zapisywałam sobie zdjęcia dla własnych potrzeb i bez świadomości, że będę chciała je udostępniać w celach dydaktycznych - z postanowieniem, że przelecę całe Metamorfozy - a nie zapisywałam imion Osób wstawiających :-(.
Mea culpa :-(!

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Mój był w typie spanielka :P

Sprawdziłam, ten jest owczarkowaty - przed metamorfozą kompletnie pozbawiony sierści :-(...

Kochane - zapraszam do Kundelkowej Skarbonki i na wszystkie inne wątki, żeby Metamorfoz było jak najwięcej :-).
A na zachętę taki Kundelkowo-Skarbonkowy wierszyk ku refleksji i regularnemu stosowaniu ;-):

Posted

Nutusia napisał(a):

Jak potrzebujecie to prosze wykorzystajcie moje zdjecia Pakusia z Jego watku w moim podpisie...

Zajrzyjcie do emeryta Pepe

Tutaj juz troche jest metamorfozy odkad jest w DT

http://www.dogomania.pl/threads/200534-*STAROŚĆ-nie-Radość*-Młodość-nie-Wieczność***emeryt-PePe***pudel-mini-w-bidulu***?p=16322399#post16322399

Posted

Kolejna cudowna, wzruszajaca metamorfoza....

Dalka dostala wyrok w schronisku ze wzgledu na rase oraz agresje lekowa...glodzona, wychudzona, z odmrozeniami...

Pierwszy dzien w DT...
http://www.youtube.com/watch?v=hacd_mM5BiY

Po ok 3tyg
http://www.youtube.com/watch?v=zc6ecueGbZY&feature=related

Po miesiacu z kawalkiem
http://www.youtube.com/watch?v=K0oB7I7emec

Po 1,5 mies w DT....dziewczynka fantastyczna, kochana, uwielbia rozdawac buziaki, obcych wita z ogromna radoscia, bez chwili wachania podbiega i domaga sie glaskania:loveu:

Dalcia czeka na DS...
http://www.dogomania.pl/threads/198941-Dramat-amstaffki!-szkielecik-z-odmrożeniami-odleżynami-i-martwicą-już-w-DT.leczymy