Guest malva Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 :: FiGa :: napisał(a)::loveu: :loveu: I choc czasami jest ciezko, wydaje sie ze to co robimy nie ma sensu, brak kasy, nadziei... takie przyklady pomagaja naladowac baterie, daja porzadnego kopniaka w dooope :loveu: Amen :) :) :) Quote
Guest malva Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 zapomniałam dodać coś ważnego- gdyby nie forum shar-pei world, forum na którym jak ktoś powiedział -no za dużego ruchu tu nie ma ;) nic bym nie zdziałała! ludziom ,którzy natychmiast pomogli mi finansowo i emocjonalnie! dziękujemy- ja i pies! może i nie ma za dużego ruchu-ale za to są ogromne serca:loveu: Quote
junoo Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Aki jest nie do poznania ! Malva, masz ogromne serducho :) Quote
jurosia Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Gloria teraz nasza Ninuś:loveu: w przytulisku i już u nas Quote
qeram Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Elza porzucona suka kaukaza, Jak ją znalazłem to z głodu i babeszjozy nie miała juz siły chodzić. Dwa dni lezała w rowie. Po dwóch tygodniach w lecznicy trzeba było ją ostrzyc bo futro to był jeden kołtun. Według opinii weterynarzy była używana do produkcji szczeniaków, jak już się do tego nie nadawała to ja wyrzucili. To juz u mnie w domu A to na zeszłorocznych wakacjach na mazurach Elza jest już bardzo stara ma około 15 lat ma problemy ze stawami i sercem,ale jest przeurocza suką i ma u mnie dozywotni tymczas. Quote
Nutusia Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Kaukaz 15 lat? To jakiś rekord! I nie wiedziałam, że "gładkowłose" kaukazy są takie ładne! :) Śliczna psica - wygrała los na loterii! Quote
qeram Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Dwa lata temu dawali weci jej ok 12 -13 lat. Dwa razy dziennie zjada garść leków na serce i na stawy jak na taką staruszke przystało. Ona już prawie nie ma zębów,są pościerane są do dziąseł. Elza jest idealnym strózem mieszkania. Quote
fiorsteinbock Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Aki i Ninus..niesamowici! Zauwazyliscie, jak zmienia sie postawa psów, ktorzy maja juz swojego ludzia? Jak staja sie pewne siebie, bo maja go kochac i same są kochane, czuja sie bezpieczne a serca gotowe sa podjac kazda walke!:loveu::loveu::loveu: Quote
fiorsteinbock Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 qeram napisał(a):Dwa lata temu dawali weci jej ok 12 -13 lat. Dwa razy dziennie zjada garść leków na serce i na stawy jak na taką staruszke przystało. Ona już prawie nie ma zębów,są pościerane są do dziąseł. Elza jest idealnym strózem mieszkania. Piekna jest! Wasza pomoc jest bezcenna. Podziwiam i dziekuje za ogromne serca. Quote
jurosia Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Ależ ten świat mały!:crazyeye: Dwa lata temu widzałam Elzę na stronach psiego anioła i zastanawiałam się nad jej adpocją, ale Mariola z psiego a. powiedziała nam że Elza nie jest do adopcji i wzięliśmy wtedy benkę Beki z dogo. Pozdrawiamy Elzę:loveu: Quote
eliza_sk Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [FONT=Verdana][/FONT] To i ja przedstawię naszego Dredzika vel Marleya, krótka historia nieszczęśliwego psiaka ... http://www.dogomania.pl/threads/200803-MARLEY-%C5%9Bliczny-KUDLACZ-w-%C5%9Brednim-wieku-MEGA-METAMORFOZA-teraz-tylko-dom-...?p=16167742#post16167742 [FONT=Verdana]Marley to psiak, który miał swój dom, jednak był to dom z tych, dla których szczytem opieki było puszczenie psa wolno, żeby całymi dniami biegał po mieście. Marley wiecznie był w biegu, ciągle spóźniony ... Ostatnimi miesiącami jego stan był fatalny, był cały w dredach i błocie. Tym razem Marley nie zdążył, właściwie nie wiemy co się stało - pies został znaleziony przy głównej ulicy miasta. Na ramieniu miał niewielką ranę, a łopatka wystawała w bardzo dziwny sposób. U lekarza okazało się, że psiak ma śrut w łopatce, a łopatka jest wyrwana ze stawu. Nie wiemy więc czy Marley został postrzelony i uciekając wpadł pod samochód, czy śrut to jakaś zaszłość. Jedno jest pewne, pies nie wróci już do swojego domu. W tej chwili Marley zmienił image, jest już ogolony i czeka go zabieg naprawiania łopatki.[/FONT] 15 stycznia ... [FONT=Verdana]Marley to dziarski psiak w sile wieku. Marley ma śliczne, płowe futerko, teraz jest ogolony i niestety wszystkie kostki wyszły na wierzch. Psiak jest bardzo miły i spragniony kontaktu z człowiekiem. Lubi głaski i pieszczoty, chętnie wskakuje na kolana i na widok człowieka merda ogonem.[/FONT] Tydzień później ... 22 stycznia [FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] Quote
qeram Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Jeszcze jedna wielkopsia metamorfoza Daisy - słodka przylepa Zabrana od rodziny którą nie było stać na leczenie i utrzymanie tak dużego psa. Daisy miała zapalenie skóry, nurzycę i stan zapalny uszu.Była wychudzona, ważyła 37kg. Miejscami była prawie łysa. Tu po 3 miesiącach u mnie A to zdjęcia ze wspaniałego nowego domu. Pańciostwo tak się zakochali w Daisy i w bernardynach że przygarnęli jeszcze 2 benki :lol: Quote
Charly Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Marley jaki biedak chudzinka Elza przepiękna cudowna:loveu: Quote
sylwiaskalska Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Kurka niesamowita przemiana :) tak to jest masz jednego , masz drugiego i myślisz o trzecim ;) "Zabrana od rodziny którą nie było stać na leczenie i utrzymanie tak dużego psa." - ale żeby tak doprowadził psa to trzeba troche czasu - echh ludzie biorą psy bo fajny szczeniaczek a później są fatalne skutki Quote
MaDi Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Nutusia napisał(a):Kaukaz 15 lat? To jakiś rekord! I nie wiedziałam, że "gładkowłose" kaukazy są takie ładne! :) Śliczna psica - wygrała los na loterii! Rodzice mojego TZta maja kaukaza( tzn. psa bardzo w typie) od 15 czy 16 lat, ma się dobrze jednak problemy ze stawami dokuczają mu już od około 3 lat. Quote
MaDi Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Zapraszam do oglądania m.in. dzikich metamorfoz;) http://www.dogomania.pl/threads/200432-O%C5%9Brodek-Rehabilitacji-Dzikich-Zwierz%C4%85t-LSOZ Quote
fizia Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Przepraszam, usunę później ten post, ale pilna sprawa Gdyby ktoś wiedział jeszcze o jakimś DT... Maleńka sunia, ma 6 tygodni Schronisko to z całą pewnością nie jest miejsce dla Niej! ...Prosimy o Dom lub DT!! Gdyby znalazł się DT w Warszawie, to dzisiaj wieczorem jest transport! Ona jest sama w schronisku, bez mamy... Jest w schronisku koło Częstochowy Quote
Basia i Barni Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Tak jakoś pięknie się zmieniła Tera :) Quote
coronaaj Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 [quote name='fizia']Przepraszam, usunę później ten post, ale pilna sprawa Gdyby ktoś wiedział jeszcze o jakimś DT... Maleńka sunia, ma 6 tygodni Schronisko to z całą pewnością nie jest miejsce dla Niej! ...Prosimy o Dom lub DT!! Gdyby znalazł się DT w Warszawie, to dzisiaj wieczorem jest transport! Ona jest sama w schronisku, bez mamy... Jest w schronisku koło Częstochowy Jest juz DT we Wroclawiu szukaja transportu Czestochowa Wroclaw.. Quote
Agnieszka Co. Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Basia i Barni napisał(a):Tak jakoś pięknie się zmieniła Pęknie. Wreszcie wolna. Quote
jambi Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='Ingrid44'] Kochani podpiszcie petycje , chodzi o tego pieska co zginal na torach :-( http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6370 podpisane, a może by tak opublikowac to na facebooku? Quote
jola_li Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Do Osób wstawiających tu zdjęcia mam pytanie i wielką prośbę - przygotowuję scenariusze lekcji o traktowaniu zwierząt --- czy mogłabym wykorzystać dokumentację fotograficzną metamorfoz? Chodzi mi o zdjęcie "przed" i "po". Chciałabym, żeby było ich dużo, stąd trudno byłoby do wszystkich pisać, tym bardziej, że nie zawsze zamieszczający zdjęcie jest autorem. Kiedyś już padła tu taka zgoda, dla pewności ja też spytam. Myślę, że nawet gdyby tylko jedno serce udało się poruszyć - warto. Quote
matrioszka2 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 No jasne ! - wiadomo, że każdy chce się pochwalić.Moją zgodę masz. Quote
Nutusia Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Joluś, cudna inicjatywa - jeśli chodzi o "moje" metamorfozy, zarówno Łośka, jak i Krecik są Twoje!:) Quote
Recommended Posts