Agmarek Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Nutusia napisał(a):Beeee tam, czekoladą karmiła, kakao poiła, to i kolor zmienił! :) O to to ! Chyba właśnie tak robiła, to oprócz moda trzeba by może zawiadomić jakiś TOZ że się nad psem znęca :evil_lol: Ja nie pamiętam na której to stronie było, ale zdjęcie to zrobiło na mnie wielkie wrażenie. Najpierw owczarek ni diabła nie podobny do owczarka, a potem piękny, dostojny Don przed domem, na ciemnej kostce sobie stał i...aż się wzruszyłam :oops: tak jak teraz...:roll: Quote
MaDi Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Agmarek napisał(a):Madi ja Cię rozgryzłam :mad: i już piszę do moda :mad: Nie do uwierzenia jest to że pies potrafi się tak zmienić :crazyeye: a jedyne co pozostaje po "tamtym" życiu jest kolor oczu, bo nawet nie ich wyraz :lol: Pierwsze co mi przyszło do głowy jak zobaczyłam Twojego psiaka "przed" to był taki wierszyk z dzieciństwa "chodzi lisek koło drogi..." :shake: Cieszę się że są jeszcze ludzie którzy "zauważają" te największe bidy. Mi i jego obecnej opiekunce kojarzył się z....surykatką. Bądźcie cierpliwe to wrzucę dzisiaj zdjęcia innych psów z tego miejsca, niektóre jeszcze nie przeszły całkowitej metamorfozy. Quote
MaDi Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Punia nadal szuka domu(w dniu interwencji ważyła troszkę ponad 14 kg teraz prawie 20): Quote
MaDi Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Sara, jej były właściciel powiedział,że jest bardzo stara...ciekawe, ma około dwóch lat i wspaniały dom. Quote
MaDi Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Sara w typie ON całe 17,5 kg. Nadal szuka domu. Quote
Agmarek Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Jesssa Madi to jakiś koszmar :shake: Jak ja widzę huskiego z położonymi uszami, to jest szczyt mojej rozpaczy :-( A ta Sara onka? To jakby moją na pół podzielić :crazyeye: Zresztą co tu mówić... Oto ona... I w te wakacje :loveu: Ja wiem że już tu byłyśmy, ale nie mogłam się powstrzymać :roll: Quote
MaDi Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Ładna przemiana z chorego psa w parówkę:evil_lol: Czy tylko sierść daje takie wrażenie? Quote
Agmarek Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 MaDi napisał(a):Ładna przemiana z zagłodzonego psa w parówkę:evil_lol: Czy tylko sierść daje takie wrażenie? To tylko sierść :mad: tylko sierść...sierść...sierść... :evil_lol: Na jej wątku też mi piszą że ją utuczyłam :mad: A tak na poważnie to już troszkę odchudzona, bo kłopoty ze stawami się zaczęły :oops: Quote
MaDi Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Mam w dom u trójłapka i udało mi się go odchudzić o jakieś 1,5-2 kg, nie był jakoś specjalnie gruby ale boje się o jego stawy. Quote
Agmarek Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 MaDi napisał(a):Mam w dom u trójłapka i udało mi się go odchudzić o jakieś 1,5-2 kg, nie był jakoś specjalnie gruby ale boje się o jego stawy. Wiem co to znaczy, bo ja jak się dowiedziałam że moja suczyzna ma chore stawy, to wpadłam w panikę (jak zwykle zresztą :evil_lol:) i na gwałt zaczęło się odchudzanie. Cały problem polegał na tym że ona straszny żarłok jest. Wszystko by jadła (na początku nawet odchodami na spacerach nie gardziła :-() dopiero potem zaczęła wybrzydzać :roll: Nieważne...i tak do końca życia będzie brała tabletki na stawy. Jasne. Wiem że to moja wina, ale ona była taka biedniutka i tak mi jej było szkoda kiedy wodziła wzrokiem za pokarmem że ją przekarmiłam :evil_lol: Teraz już obie dbamy o linię :diabloti: Nie miałam nigdy do czynienia z trójłapkiem, ale domyślam się że też jest w tej grupie wysokiego ryzyka bo co inny pies dźwiga na czterech łapach, on musi na trzech. Quote
brazowa1 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Metamorfozy to także jeden z najsmutniejszych działów. Sam fakt,ze człowiek potrafi niewinne zwierze doprowadzic do tego stanu,świadomość,ze są dziesiątki tysięcy tych,których metamorfozy nie będą nigdy dotyczyły,bo zdechną z wycieńczenia po oborach,schroniskach,lasach,na wiejskich drogach... Quote
anita_happy Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/194652-Jak-d%C5%82ugo-jeszcze-b%C4%99dzie-mia%C5%82a-si%C5%82%C4%99-walczy%C4%87-ONka-odpad-z-pseudohodowli-nieadopcyjna OTO TULA....jeszcze w schroniskowym kojcu, ale już daśka czeka na nią w GDAŃSKU!!!! i za pół roku wrzucimy ją JESTEM PIĘKNA!!!!byłam taka...a jestem teraz taka..... Quote
Nutusia Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Tak będzie - na pewno! Z całego serca życzę tego Suni. Tosca (z mojego podpisu, też gościła na tym wątku) od 2 lat jest u nas i choć wciąż się boryka z demonami przeszłości, niewątpliwie jest psem szczęśliwym! Quote
Agmarek Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 brazowa1 napisał(a):Metamorfozy to także jeden z najsmutniejszych działów. Sam fakt,ze człowiek potrafi niewinne zwierze doprowadzic do tego stanu,świadomość,ze są dziesiątki tysięcy tych,których metamorfozy nie będą nigdy dotyczyły,bo zdechną z wycieńczenia po oborach,schroniskach,lasach,na wiejskich drogach... Masz rację :-( a ja już prawie o tym zapomniałam... Quote
Ajula Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Nutusia napisał(a):Beeee tam, czekoladą karmiła, kakao poiła, to i kolor zmienił! :) odkryłaś tajemnicę :D Tofik jest zachwycający, nie mogę się na niego napatrzeć a taka surykatka z niego była :evil_lol: Quote
paulinken Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Tu moja TikTak jeszcze w schronisku: (http://www.dogomania.pl/threads/86331-TIK-TAK-%28mix-spaniela%29-wygra%C5%82a-ze-%C5%9Bmierteln%C4%85-chorob%C4%85-W-NOWYM-DOMU!!! ) Nie widać, ale była chudsza ;) No i teraz jest dużo weselsza ze swoją rodzinką: Quote
paulinken Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Bjuta napisał(a):Ależ cudne stadko!!! Taaa, tylko że wszystkie wyglądają jak nienormalne na tym zdjęciu :D Quote
brazowa1 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 paulinken napisał(a):Taaa, tylko że wszystkie wyglądają jak nienormalne na tym zdjęciu :D hehhe,tak troszkę :). No,oprócz jamnika :) Quote
Sabina02 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 paulinken napisał(a):Taaa, tylko że wszystkie wyglądają jak nienormalne na tym zdjęciu :D No, ja to bym sobie zyczyla zeby wszystkie psy swiata wygladaly tak nienormalnie! Uchachane od ucha do ucha! :cool3: Quote
bonsai_88 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 A ja tutaj wkleję "szybką" metamorfozę Brzydalka - psiaczka, którego 2 tygodnie temu znalazłam na ulicy. Oto Brzydek w dniu znalezienia A tak wygląda od wczoraj [trafił w ręce osoby, która umiała zająć się jego sierścią :)] Teraz nic tylko trzymać kciuki, żeby chłopaczek znalazł dom ze złotymi klamkami... naprawdę na to zasługuje ;). Quote
matrioszka2 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Już nie Brzydalek.Teraz to Basza.:lol: Quote
Neigh Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 A jesteście pewne, że on sie po prostu nie zgubił?! Quote
Recommended Posts