Sabina02 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 elinka napisał(a):Mika w schronisku taka piękna nie była http://img580.imageshack.us/img580/299/671m.jpg rozkwitła dopiero w DT http://img143.imageshack.us/img143/4196/mika59.jpg Oj tam! Byla, byla! :loveu: Quote
Neigh Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/190309-Ruda-d%C5%82ugow%C5%82osych-gromada-czyli-jak-mi-na-%C5%82eb-pada..../page26 A ja Was tu zapraszam:-) Zdjęć jest kilkanaście, wiec nie będę przeklejać. Jest tam fotoreportaż o pewnej 3 tyg. znajdzie dwojga imion Lala Malwina, która postanowiła zostać bullterrierem! Taaaaaaka pozycja:-) Quote
Neigh Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=1244692044 Tu ( nooo owszem prywata) zdjęcia tego co mi się udało wygrzebać z piwnicy.......jeśli komuś przyjdzie ochota dorzucić cegiełkę to się w pas pokłonię. Quote
brazowa1 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Neigh,ale żeś wygrzebała! Cudo,cudo,cudo,trzy razy cudo. Quote
Neigh Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 brazowa1 napisał(a):Neigh,ale żeś wygrzebała! Cudo,cudo,cudo,trzy razy cudo. Chcesz któreś?:-) Quote
GoniaP Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Na metamorfozę zasługuje Pele: i teraz: Quote
Nes2009 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 :O jakie cudo!! Normalnie gęba mi się śmieje. Gratuluję opiekunom!! Quote
bonsai_88 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 No nie, bez przesady... podmiany są tutaj zakazane ;). Quote
brazowa1 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Matko,jaka to bieda była,az popłakac sie mozna. Quote
stonka1125 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 No nareszcie Peluś tu trafił! Piękny jest! Quote
Sabina02 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Zawsze gdy juz mi ręce opadaja i chce rzucic te dogomanie z bezsilnosci w pierony, to wchodzę tutaj i znow wszystko ma sens! Quote
furciaczek Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Sabina02 napisał(a):Zawsze gdy juz mi rence opadaja i chce rzucic te dogomanie z bezsilnosci w pierony, to wchodze tutaj i znow wszystko ma sens! Swiete slowa...ten watek pomaga nabrac troche sil do dzialania i przywrocic wiare ze to co robimy ma sens. Quote
Neigh Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 A 3 tygodniową kocią która terroryzuje bullteriera to się nikt nie zachwycił, tak?! NIE LUBIEM WAS:angryy: Quote
Monika.D Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Neigh napisał(a):A 3 tygodniową kocią która terroryzuje bullteriera to się nikt nie zachwycił, tak?! NIE LUBIEM WAS:angryy: To ja się pozachwycam :) Zdjęcia super! Ja mam w domu to samo... Mój Puffy szaleje za małym kociakiem. Obserwuje każdego kto zbliża się do malucha. A mycie itp. to norma. Nawet na spacery na dworek go wynosi. Quote
sylwiaskalska Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Czorcik już drugi miesiąc jest ze mną Przypomnienie przed I u mnie Quote
Iv_ Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Sylwiaskalska, podmieniłaś psa :mad: :cool3: ależ metamorfoza :loveu::loveu: Quote
elinka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Czorcik - niesamowita przemiana! Trzeba mieć wyobraźnię, aby w schronie dopatrzeć się i w domu wydobyć to piękno z psa :klacz: Quote
sylwiaskalska Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Iv_ napisał(a):Sylwiaskalska, podmieniłaś psa :mad: :cool3: ależ metamorfoza :loveu::loveu: A dziękuje :) pies ten sam :) ale poprzedni właściciele jak widać niezbyt o niego dbali a oddali z powodu trudnego charakteru ehhhh elinka napisał(a):Czorcik - niesamowita przemiana! Trzeba mieć wyobraźnię, aby w schronie dopatrzeć się i w domu wydobyć to piękno z psa oj były były debaty czy to gryfonik czy to nie - ale okazało się że ma tatuaż :crazyeye: więc zagadka się sama rozwiązała. Na szczęście hodowca szybko zareagował :loveu: Teraz bawię w fryzjera psiego :oops: Quote
brazowa1 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 jaka była jego historia? Hodowca odebral psa ze schroniska,zainteresował się? Quote
sylwiaskalska Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 brazowa1 napisał(a):jaka była jego historia? Hodowca odebral psa ze schroniska,zainteresował się? Hodowca wszystko zrobił co powinień Quote
elinka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 sylwiaskalska napisał(a):Hodowca wszystko zrobił co powinień Czyli co zrobił? Czy uchylisz nam rąbka tajemnicy? :smile: Quote
sylwiaskalska Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 elinka napisał(a):Czyli co zrobił? Czy uchylisz nam rąbka tajemnicy? :smile: to żadna tajemnica - od razu zareagował to znaczy pojechał do schroniska aby zobaczyć czy to jego pies, przed moim przyjazdem został doprowadzony do tzw porządku czyli umyty trochę wytrymowany, Hodowca zakupił lekarstwa na uszy, ponieważ miał w złym stanie, karmę od razu uprzedzam pytanie - aby nie szukać jakieś sensacji, hodowca nie mógł zabrać Czorta ponieważ Czort nie akceptował żadnego psa i się rzucał, a wprowadzenie psa strachliwego w sfore, gdzie na dodatek suki są w ciąży to duże ryzyko, przed adopcją został mi przedstawiona sytuacja jego charakteru że to potrzebuje socjalizacji i to sporej. Więc żadnej tzw ściemy nie było. Czort nadal się socjalizuje ponieważ nie lubi mężczyzn, czasami ze strachu kłapie zębami do psów obcych ale praca , praca i jeszcze praca z nim daje efekty. Dla podsumowania pies w takim stanie opłakanym został przyprowadzony do schroniska, schronisko w Bydgoszczy też duzo pomogło więc akurat tu tylko zawinił dawny właściciel, który nawet nie poinformował hodowce że pozbywa się psa. U mnie został kilkakrotnie wytrymowany, wykąpany, pazurki ścięte, ścięta została broda aby doprowadzić go do porządku. Praca z Czortem się opłaca ponieważ w ostatni weekend szedł razem z innym psem na spacer, więc do duży sukces a tu dowodzik ale dużo pracy jeszcze przed nami. Ale to kochany piesek tylko trzeba było go inaczej pokierować ale dawny właściciel skopał to po całości i zamiast poszukać pomocy , olał to. Gryfonik to nie jest pies kanapowy, lubią spacery , lubią psy i ludzi to prawdziwy towarzysz i do tego będziemy dążyć. Quote
Agmarek Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 sylwiaskalska było mówione/pisane żeby NIE PODMIENIAĆ PSÓW :mad: Muszę przyznać że hodowca stanął na wysokości zadania, a Ciebie pochwalić za determinację i wytrwałość :p Ja mam w domu podobne połączenie. Sznaucer mini i owczarek niemiecki. Żaden też nie lubi męskiego rodzaju. Psy jednak mają nosa :evil_lol: Quote
Recommended Posts