jola_li Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Ależ przystojniak z tego Homera :-)!!!! No i szczęśliwiec, oczywiście, że trafił na Kochające Serce :-)... Quote
magenka1 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 i przy okazji witamy na dogomanii nową cioteczkę i Homera (piękna metamorfoza ) Pirat też był pięknym psiakiem Quote
anabella Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Dzięki za powitanie i w imieniu psiaków za komplementy,biorę się za nadrabianie zaległości w czytaniu metamorfoz,a tym samym egoistycznie poprawię sobie humor Quote
magenka1 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 ja też czytałam od początku metamorfozy w sumie to robie to już drugi raz zawsze potrzebne mi są chusteczki po się zawsze wzruszam Quote
anabella Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Mnie wzruszenie też nie omija jak widzę te przesmutne i doświadczone ślipka za kratami.A Metamorfozy są jak narkotyk. Quote
anabella Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Wzruszenie mnie nie omija,ale przerażenie też Quote
malawaszka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Homerek aaaa CUDOWNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kibicowałam mu - bardzo piękny pies z niego wyrósł :laola: Quote
anabella Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Wyrósł to dobre słowo,rzeczywiście podwoił wagę i rósł przez ostanie miesiące na potęgę,teraz przystopował,ale piękny,kudłaty brzydal z niego się zrobił Quote
Neigh Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Witamy:-) Homer to jest czystej krwi briard mazowiecki. Urzekają mnie takie duże rozczochrane:-) Quote
sleepingbyday Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 anabella, nie czytaj od razu całych metamorfoz, one się przydają na poprawę humoru, jak na PwP jest beznadziejnie.... Quote
anabella Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Ja też jestem miłośniczką kudłaczy ze wszystkimi konsekwencjami jakie się z tym wiążą i muszę uwielbiać wyczesywać resztki spacerowych zielsk z włosów,sprzątać tony piachu,rozczesywać kołtuny,ale coś za coś-jest za co potarmosić Quote
anabella Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Mam nadzieję,że nie popełnię wielkiego przestępstwa,jak jeszcze raz pokażę się z Homerem na forum,chyba nie będziecie mieć nas dosyć? Pierwszy dzień w nowym domu,taki smutas z nietęgą miną i mocno zdystansowany i niepewny był jeszcze przez kilka tygodni,a niżej świeżutkie fotki-dzisiejsze Quote
lika1771 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 To moja Baby(Zołza) w schronisku URL=http://img85.imageshack.us/i/dscf9395.jpg/] A tutaj w domku Quote
Neigh Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 O i takie psy lubię:-) I widać to, i złapać jest za co........nooo :-) Quote
anabella Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Śliczna mordeczka, widać,że to dziewczynka,nigdy nie miałam suni,ale niektóre maja płeć w ślipkach wypisane Quote
magda z. Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Homer jest boooski:loveu::loveu::loveu: piękny psiak Quote
Monika.D Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 O jak ja lubię takie psiaki jak Homer... Ściskałabym i miętoliła godzinami he he Quote
bonsai_88 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Homer śliczny jest :). On ma niedźwiedzią łapę czy aż takie kapcie z sierści? Bo jeśli kapcie, to już dawno bym mu je obcięła - nad moją suką też się tak znęcam :D. Sunia za to prześliczna jest, ma w sobie taką delikatność :). Quote
anabella Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Homer łapy ma ooolbrzymie,nie wiem czy to niedźwiedzia łapa,czy nie,ale włosami są mocno obrośnięte.Jest pod kontrolą weta,bo miał ogromne niedobory wapnia i takich tam innych specyfików,był trochę pokrzywiony,ale wyniki powoli się normują i już chyba nie ma powodu do niepokoju.Znajomy próbował go do kogoś porównać i stwierdził,że to krzyżówka z niedźwiedziem Quote
malawaszka Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 on nawet jako szczyl miał te łapiny ogromne! były pokrzywione, ale teraz wygląda bossko :loveu: nie mogę się napatrzeć :mdleje: Quote
bonsai_88 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Anabella niedźwiedzia łapa jest wtedy, kiedy pies nie chodzi na palcach, tylko na całej stopie. Wygląda to mniej-więcej tak: http://images8.fotosik.pl/172/23a40a98b30a8e26.jpg [tutaj jest zdjęcie przedniej łapy, u Homera bardziej zastanawiają mnie tylne]. Może to być spowodowane błędami w żywieniu w młodości [bynajmniej nie twierdzę, że to twoja wina ;)]. Quote
anabella Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Aż tak,jak na tym zdjęciu to nie stawia łap,więc mam nadzieję,że to nie będzie ta przypadłość,co do tylnych łap,to też mnie niepokoiły,ale w sumie oglądało go trzech weterynarzy i nic niepokojącego nie znaleźli.Nie wiem,czy to ich niewiedza,czy jakaś przypadłość genetyczna Homera.Nie ma żadnej bolesności,obrzęków,dostaje cały czas wit. D3,wapno i magnez.A błędy żywieniowe były z pewnością,rósł szybko,a do 5msc. był w schronisku,nie wiem,czy niektóre ubytki można nadrobić.Bardziej się boję konsekwencji niedożywienia w jego przyszłym życiu,ze względu na to,że jest spory dziękuję za zainteresowanie Quote
bonsai_88 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Anabell to wszystko wynik mojego fioła na punkcie obcinania psom kapci :D... może spróbuj dowiedzieć się czegoś w dziale weterynaryjnym? Quote
anabella Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Spróbuję,ale to trochę potrwa,jako,że ja początkująca na tym forum.Jeżeli chodzi o wygląd,to mi te jego łapy kompletnie nie przeszkadzają,bardziej martwią mnie jakiś powikłania zdrowotne,które mogą odezwać się później,no niemniej,weterynarze mnie uspokoili trochę,jak go oglądali Quote
Recommended Posts