Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy ktoś pomoże w Metamorfozie... byłaby cudowna, tylko czy zdążymy?...

halbina napisał(a):
Nie patrz, proszę, nie patrz!
Schowałam się tu, w najciemniejszy kącik, żeby nikt nie patrzył na moje cierpienie, na mój ból i wstyd.

Nie patrz w moje oczy, nie ma już w nich nadziei.
Nie patrz na moje ciałko, nie ma już na nim sierści. Nie ma już ani kawałeczka zdrowej skóry.
Są tylko napuchnięte rany i ten straszny ból, swędzący, jątrzący ból.

Nie patrz, proszę, Człowieku, nie patrz na mnie.
Twoje spojrzenie też boli. To Ty mnie zaniedbałeś i porzuciłeś.
Nie patrz w moje oczy, nie ma w nich nadziei, jest tylko pytanie: "Dlaczego?"

Posted

halbina napisał(a):
czy ktoś pomoże w Metamorfozie... byłaby cudowna, tylko czy zdążymy?...

W pierwszej chwili przeoczyłem powyższe (w tym również cytowany post) i dalejże ochoczo przewijać fotkę za fotką, w oczekiwaniu na tą "niesamowitą metamorfozę", która i owszem, może się ziścić, ale do tego potrzeba przynajmniej tyle samo dobra, co zła, którego dotąd sunia doświadczyła...

Posted

Wstawię Biancę w typie bolończyka ze schroniska w Ostrowie Wlkp. Trafiła do schroniska skołtuniona, brudna. Przed transportem w schronisku została wykąpana i obcięta. Trafiła do DT u mshume, gdzie była pod kontrolą weta, została jeszcze raz wykąpana i doprowadzona do porządku a od niedawna jest w nowym cudownym domku.

Bianca w schronisku

Po strzyżeniu i kąpaniu

A tu już w nowym domku....

Posted

Anja - jesli sa chetni zeby taka akcje zorganizowac i zajac sie cegielkowa akkcja z filmikiem to ja jestem do dyspozycji. Tylko potrzebni chetni do pokazania swoich zwirzakow - zdjecie przed i po adopcji + kilka slow. Wole nie brac zdjec w ciemno ze strony, bo raz juz tak zrobilam i mialama nieprzyjemnosci, ze zlamalam prawa autorskie :/
Jak sa chetni to info do mnie, na pw albo gg....
Mysle ze tydzien/dwa i filmik gotowy :)

Posted

To i ja się pochwalę naszą podopieczną:

W schronisku:

No i obecnie po trzy miesięcznym pobycie w hoteliku pod cudowną opieką Beaty, która swoją miłością i opieką sprawiła, że Oliwka w tym momencie z psa wylęknionego, chcącego się schować w najdalszy kąt budy stała się piękną, przyjazną sunią-gotową do adopcji.

Jej wątek w moim podpisie.

Posted

Wszyscy się chwalą to i ja też się pochwalę
Trzy miesiące temu suka Daisy zabrana od właścicieli których nie było stać na utrzymanie i leczenie tak duzego psa.

Daisy była wychudzona, z nurzycą i zapaleniem skóry.
Zdjecia z przed 3 tygodni

Suczka jest do adopcji

• 2 weeks later...
Posted

Piękne to wszystko :loveu::loveu: jesteście wspaniałe, ciotki :multi: to teraz my się pokażemy ;PP może nie ma dużej zmiany, ale zawsze coś do pooglądania się znajdzie :evil_lol: kiedyś nawet swoją galerię miałyśmy, ale gdzieś zniknęła podczas mojej nieobecności :shake: no więc moją Lukę mam z wrocławskiego schroniska. Zabrałam ją stamtąd 22 lipca 2008 roku. Miała jakieś 2-3 miesiące, mała brudna załupieżona chudzinka ...

pierwsze dni u nas:

A tu już zeszłe lato:

ze swoim najlepszym przyjacielem, westem Figo :cool3:

zaraz coś jeszcze dokleimy :D

Posted

jak na złość teraz za małe wyszły :roll: odzwyczaiłam się już :diabloti: jutro jeszcze coś wkleimy, na razie idę spróbować wejść do łóżka, bo ten mały smrodek już na poduszce leży :mad::cool1:

Posted

faza14 napisał(a):
jak na złość teraz za małe wyszły :roll: odzwyczaiłam się już :diabloti: jutro jeszcze coś wkleimy, na razie idę spróbować wejść do łóżka, bo ten mały smrodek już na poduszce leży :mad::cool1:

:D najlepszy rozmiar to 640x480 ;)