Lato_09 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Ale zadowolona dziewczyna. I nawet piłeczkę dostała! Już smutek zniknał z mordki.:cool3: Quote
mikoada Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 jaka ogromna różnica, na pierwszym zdjęciu przerażenie w oczach a teraz uśmiechnięty pyszczek, cudownie :) Quote
Betbet Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 No nie no to zdjęcie ze schroniska...rozdzierające...a z piłeczką prawdziwa królowa przestrzeni:) Quote
QQk Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Rany, zakochałem się w tej Szkotce :loveu::loveu::loveu: Quote
Neigh Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Lassie w schronie..........to sie w głowie nie mieści. Jak zamkną Reksia, znaczy wszystkie ideały zdeptane.:evil_lol: A poważnie urocza psica.... Quote
Asior Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Neight.. u nas colaki są notorycznie w schronisku i co najlepsze strasznie cięzko się wyadoptowują.... Quote
QQk Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Asior']Neight.. u nas colaki są notorycznie w schronisku i co najlepsze strasznie cięzko się wyadoptowują....[/QUOTE] Nie ma dla psa gorszej rzeczy niż tzw. modny pies. Mamo kup mi Lassie :angryy: Ze ślicznej małej kulki wyrasta trochę większa i nie wystarczy zjechać windą z 10 na parter i wypuścić psa na pół minuty - tak robił mój sąsiad ze swoim spanielem - trzeba wyczesać, wybiegać to lepiej oddać do schronu a na następną gwiazdkę kupić dzieciaczkowi nowego szczeniaka i da capo al fine wrrr. Quote
Neigh Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='QQk']Nie ma dla psa gorszej rzeczy niż tzw. modny pies. Mamo kup mi Lassie :angryy: Ze ślicznej małej kulki wyrasta trochę większa i nie wystarczy zjechać windą z 10 na parter i wypuścić psa na pół minuty - tak robił mój sąsiad ze swoim spanielem - trzeba wyczesać, wybiegać to lepiej oddać do schronu a na następną gwiazdkę kupić dzieciaczkowi nowego szczeniaka i da capo al fine wrrr.[/QUOTE] Moment, moment - teraz to schroniska są wypełnione astami, bullowatymi. W każdym z 10 sztuk sie znajdzie. Albo zamarzają, albo zabierają je panowie z kolczatką na szyi....tia. Lassie to były modne za czasów mojego dzieciństwa, wraz z pudelkami i cocerami właśnie. A było to wieeeeeeeeeki temu. Szariki czy inne Cywile......nooo do dziś dnia pokłosie w tysiacach na wsiach, w budach, schronach. Onkowaty jest chyba co 4 pies w Polsce.... Collie od dawna hmm nie widuję niemal. Ale co za różnica. Psów w schronach w ogóle być nie powinno. To truizm wiem. Quote
necia25 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='iwona213']coliaczka przerazona do granic mozliwosci w schronisku... to przygarbienie, ten strach - jakbym (teraz Naszą) Lalunię widziała - jak się do nas przybłąkała prawie 7 miesięcy temu - to samo błagalne spojrzenie :-( na szczęście w kochającym domku ta trauma z czasem mija - choć i do tej pory naszej collaczce zdarza się przestraszyć np. szczotki do zamiatania podłogi :shake: oby takich widoków coraz mniej bywało (a najlepiej wcale) ... samych uśmiechniętych pycholków życzę ... Quote
Agnieszka Co. Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Ta sunia była tak wystraszone, że w schronie reagowała agresją. Super przemiana - cieszę się widząc ją w tak dobrym stanie. Brawo dla osób, które się nią zajęły. Quote
Agmarek Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Strasznie mnie cieszą te zadowolone mordeczki "po". Dla takich chwil warto żyć :p Quote
QQk Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Agmarek']Strasznie mnie cieszą te zadowolone mordeczki "po". Dla takich chwil warto żyć :p[/QUOTE] Żeby tylko zadowolone mordeczki. Nasza pierwsza, ta z avatara jak do nas trafiła to co zjadła to zaraz zwracała na dwie strony. Jak w końcu zrobiła normalne g...o na środku kuchni to się cieszyłem jak by mi kto w kieszeń napluł :p:p Quote
Agmarek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='QQk']Żeby tylko zadowolone mordeczki. Nasza pierwsza, ta z avatara jak do nas trafiła to co zjadła to zaraz zwracała na dwie strony. Jak w końcu zrobiła normalne g...o na środku kuchni to się cieszyłem jak by mi kto w kieszeń napluł :p:p[/QUOTE] :evil_lol: [B]QQK [/B]jak to przeczytałam mało sama nie narobiłam na środku kuchni :evil_lol: Moja Szansa pierwszej nocy zas...a nam cały garaż że nie było gdzie nogi postawić i jeszcze próbowała sprzątać :shake: To ile Ty ich tam masz??? :-o Quote
darunia-puma Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Agmarku nie narzekaj proszę aniołek chciał ukryć swoje kupeczki a ty jeszcze niezadowolona!!!! no sprzątała sprzątała a że nie wyszło ....co cóż samo życie Quote
psiama Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='QQk']Żeby tylko zadowolone mordeczki. Nasza pierwsza, ta z avatara jak do nas trafiła to co zjadła to zaraz zwracała na dwie strony. Jak w końcu zrobiła normalne g...o na środku kuchni to się cieszyłem jak by mi kto w kieszeń napluł :p:p[/QUOTE] O tak, dobra kupa to jest to :diabloti: Za same DOBRE KUPY :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
QQk Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Agmarek napisał(a): /ciach/ To ile Ty ich tam masz??? :-o Jedną. Ta z avatara już niestety rok temu odeszła Quote
stonka1125 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Luna zamojska już tu była,ale przy okazji akcji siwomordkowej przejrzałam zdjęcia i musi trafić tu jeszcze raz,po prostu musi! lulunia w schronie w zamościu i w dt(ta małpa z lewej:loveu:) Quote
GoniaP Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Ale piękne, roześmiane dziewczyny :loveu: Quote
elmira Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Śliczne :) A jak ładnie dobrane kolorystycznie-dwie dropiatki. A zdjęcie tej collie tez wpadło mi w oczy na forum. Ten strach...brak słów. Jej zdjęcie powinno być wysyłane każdemu właścicielowi, który mysli o oddaniu swojego psa do schroniska. Quote
QQk Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Na takim ch.. co chce oddać żadne zdjęcie nie zrobi wrażenia niestety Quote
zerduszko Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 QQk napisał(a):Na takim ch.. co chce oddać żadne zdjęcie nie zrobi wrażenia niestety Niektórym to się ciagle wydaje, że schronisko to psie wczasy... a do każdego psa kolejka chętnych - to może by zrobiło. Quote
Agmarek Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 QQk napisał(a):Jedną. Ta z avatara już niestety rok temu odeszła Przykro mi :-( darunia-puma Agmarku nie narzekaj proszę aniołek chciał ukryć swoje kupeczki a ty jeszcze niezadowolona!!!! no sprzątała sprzątała a że nie wyszło ....co cóż samo życie No pewnie wolałabym żeby już nie sprzątała :roll: Stonka dobrze że mi przypomniałaś. Ja też miałam wysłać Szansę na akcję siwa mordka i zaraz chyba dostanę opier... bo jeszcze tego nie zrobiłam :oops: Quote
brazowa1 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Dawno oczekiwana metamorfoza Izy,która miala zginąć śmiercią głodową.Inspektorów OTOZ Animals,poinformowali mieszkańcy wsi o tym,ze na łańcuchu trzymany jest zagłodzony szkielet.13stoletnia suka w typie owczarka. Relacje: [FONT=Arial]"Łańcuch jest krótki. Kiedyś był dłuższy, ale sąsiedzi podkarmiali psa przez dziurę w płocie, więc łańcuch skrócono.[/FONT] [FONT=Arial]„Wiadro z resztkami stawiane jest tak, że pies nie może go dosięgnąć. Szokujący był widok gdy pies jęcząc z bólu wyciągał się na łańcuchu, aby przewrócić to wiadro, licząc że część wyleje się w jego stronę.”[/FONT] [FONT=Arial]Wszystko to,nie działo sie u rodziny patologicznej,tzw przyzwoici ludzie,ładna posesja,zadbany dom.A z tyłu domu-buda i niedekoracyjny szkielet.[/FONT] [FONT=Arial]W swoim "domu"[/FONT] Na ostatniej fotce Iza juz jest miesiąc w schronisku ,widac różnice. metemorfoza jest piękna,pozwólcie,ze zajme dwa posty tylko dla Izy;) wątek Izy http://www.dogomania.pl/forum/f28/czy-ludzkie-okrucienstwo-ma-granice-iza-uratowana-przed-glodowa-smiercia-136371/ Quote
brazowa1 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Akurat fotka robiona po wizycie u weta,więc Iza zbyt szczęśliwa nie jest,a i fotograf się nie wczuwał ;-) (mam nadzieję,ze tego nie przeczyta;-),no,ale sami zobaczcie.Iza po latach głodzenia ma pod dostatkiem jedzenia!!!!!!!! a jaką ma sliczną adresatkę! Quote
Recommended Posts