Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nikt mi jeszcze nie zwrocil uwagi, mam na mysli policje :mad:
Za to pan z polskiego sklepu uprzedzil mnie, ze policja moze sie doczepic kolczatki ale jest spoko. I dac mi mandat... Nie wspomne o takim szczegole jak to, ze tutaj jak pies chodzi w kagancu to znaczy ze cos nie tak z nim... I tak samo jest w tramwaju, metrze, pociagu... Kiedy w polsce tak bedzie????:roll:

Ale tutaj wygodnie...

Posted

Dorisben,a czemu swojemu przyjacielowi to zakladasz.Sprobuj szelek,jezeli nie potrafi chodzic na smyczy.Kolczatka daje nam złudne poczucie kontroli nad psem i jego siła-pies i tak w ktoryms momencie jej nie czuje,przyzwyczaja sie do bolu.
Poza tym-CUDOWNY pregusek

Posted

hmmm brazowa... tak mu zostalo po szkoleniu w PL. Nie uwazam, ze mu sie krzywda dzieje, bo on chodzi jak szwajcarski zegarek ale poniewaz lubi napadac na psy( czasem ) lepiej jak ma kolczatke. Kocham go tak bardzo, ze moje dziecko jest zazdrosne i nie pozwolilabym robic mu krzywdy wiec prosze mi wierzeyc-kolczatka nie robi mu krzywdy. Ale potrafi go sprowadzic na ziemie bez szarpania itp. Jezeli masz jakiekolwiek watpliwosci co do mojej osoby to... Oby psiaki za kazdym razem tak trafialy... Kolczatka to nie problem... Nie zauwazylas nic po za tym????

Smacznego... Lubie jabluszka...

Posted

Przedstawię Frytkę, amstaffkę, która nadal szuka domu...

Pierwszy tydzień pobytu w schronisku:

Sunia siedziała w boksie, warczała i szczekała z przerażenia, nikt nie chciał jej wyjąc. Przejechałam 2h pociągiem, by zabrać ją na spacer i okazało się, że to pies ideał, a tu, fotki z domu tymczasowego:

Posted

Jak lubicie foty z dziećmi, to Wam coś pokażę :evil_lol:

Maja w schronisku w Mielcu, totalnie zalękniona suczka, prawie w ogóle nie wychodziła z budy, dotyk człowieka powalał ją na ziemię, bała się psów, przestrzeni, wszystkiego co nowe:

Maja po kilku miesiącach w hoteliku:

Posted

Murka... miód!!!

A Maja wygląda na cudowną sunię... z charakterem jaki uwielbiam :loveu:
Mam nadzieję, że zostanie szybko doceniona i będzie mogła już wlać szczęście w życie właścieli...

Posted

Maja jest cudowna, ale niestety bardzo przyzwyczaja się do miejsca i ludzi. Długo się klimatuje, każda zmiana miejsca (nawet przeniesienie legowiska z pomieszczenia do innego pomieszczenia) to ogromny stres, cały świat się jej wali.
Jej adopcja będzie trudna.

Posted

[quote name='Murka']Maja jest cudowna, ale niestety bardzo przyzwyczaja się do miejsca i ludzi. Długo się klimatuje, każda zmiana miejsca (nawet przeniesienie legowiska z pomieszczenia do innego pomieszczenia) to ogromny stres, cały świat się jej wali.
Jej adopcja będzie trudna.
Znam to z autopsji:roll: Murka może poczytasz taki oto wąteczek:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/pol-dziki-5-mies-mix-ona-pekniete-biodro-grzybica-ptrzebna-pomoc-131754/
...i jakiegoś pomysła wrzucisz?? Też znasz przecież takie psy- cholera nawet nie wiem od czego tą pomoc zacząć...:-(

Posted

Koperek, poczytam zaraz. Maja niestety wróciła już z adopcji, bo ludzie się przestraszyli jak przestała jeść i pić :-(

Tymczasem chciałam Wam przedstawić jeszcze jedną niezwykłą metamorfozę.

Pepe w pseudoprzytulisku Krężel (wystraszony, trochę zamknięty w sobie i żyjący w swoim świecie, gdzie doktryną jest "byle tylko przetrwać")

Po dwóch miesiącach w hoteliku

Posted

FENIX:

Tak wyglądał, jak trafił do gdyńskiego schroniska, skrajnie wyczerpany, pogryziony, zaciśnięta na szyi kolczata...

Tak wygląda teraz, nadal przebywa w schronisku i szuka nowego domu!

Posted

Płakać mi się chce z radości, jak patrzę na te przemiany :loveu:.
Ale nie rozumiem, jak po tak wspaniałych przemianach te psy nie znajdują domów :shake:.
Ciemny, nieczuły ludzki naród :angryy:

Posted

nie pies, ale metamorfoza wspaniała!

Tak przy okazji chciałam wam przedstawić Bolka, najnowszego mieszkańca Tary. Jego historia jest bardzo smutna... od źrebięcia stał w ciemnej brudnej komórce, stał i nie wychodził na zewnątrz. Jego ciało całe było w ranach, z ran sączyła się cuchnąca ropa, kopyta przerośnięte.
Zdjęcia Bolka z interwencji, kiedy był zabierany do kliniki :

i zdjęcia obecne po 2 miesiącach, z jego nowego domu - Tary .

polecam wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f486/dlaczego-warto-pomagac-popatrz-na-bolka-ostatni-post-132349/index3.html
może też ktoś wspomoże bazarek na kantarek?...