Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuziaM']Jaga to sunia, ktora trafila do schroniska w Dzierzoniowie.
Tam miala amputowana przednia lapke.... nie znam przyczyny, ale najprawdopodobniej przez skomplikowane zlamanie, bo coz moglo byc innego ?

Mimo kalectwa zostala pokochana i to bardzo :lol: przez cudowna rodzine z okolic Gdanska.
I przemierzywszy szmat drogi .... ponad rok temu, znalazla swoje szczesliwe miejsce na ziemi :lol:

Jaga w schronisku :

Jagusia w nowym domu :lol: :

az sie lezka w oku zakrecila:loveu:

Posted

Jaga to sunia, ktora trafila do schroniska w Dzierzoniowie.
Tam miala amputowana przednia lapke.... nie znam przyczyny, ale najprawdopodobniej przez skomplikowane zlamanie, bo coz moglo byc innego ?

Mimo kalectwa zostala pokochana i to bardzo :lol: przez cudowna rodzine z okolic Gdanska.
I przemierzywszy szmat drogi .... ponad rok temu, znalazla swoje szczesliwe miejsce na ziemi :lol:

Jaga w schronisku :

Jagusia w nowym domu :lol: :

Ze swoja nowa slodka kolezanka :lol:

Posted

Jaga miała dużo szczęścia, że trafiła do takiej kochanej rodziny.
Dali dom kalekiemu psu i zdecydowali się na jeszcze jednego psa :loveu:
Takich domów jest jak na lekarstwo a potrzeby ogromne.

Dużo szczęścia dla Jagi :lol:

Posted

No i kolejna trzylapka, ktora juz od 2 lat czeka na ten swoj wymarzony Domek Staly - Kasia.
Chudzina, ktorej organizm nie toleruje niczego zupelnie (!) .
Jedyna karma, ktora nie pustoszy Kasi ukladu trawiennego to RC Intestinal.

Kasia po zabraniu ze schroniska ( w DT u onki ) 2 lata temu w grudniu

A tu .... nadal niestety w DT - u mnie juz od prawie 2 lat
... z przyjaciolkami - Inusia i Polcia - tez trzylapcia ( nie ma tylnej lapki ) ...( listopad 2008 )

19 listopada 2008

Posted

[quote name='brazowa1']Zuziu,ale z suni zrobila sie wielka baba! wspaniala!

Jest naprawde wspaniala :loveu:... sliczna, madra, posluszna, przylepka wdzieczna bardzo za wszystko..... ale strasznie biedna, bo nie moze jesc niczego oprocz swoich chrupek :shake:.... zadnych smakolyczkow, ciasteczek i innych pysznosci .....:shake:

brazowa1 ... (taki mal off ) .... czekam na Twoj adres, zeby wyslac Ci wylicytowany ( chyba :roll: ? ) kocyk :mad:

A tu jeszcze przypomne moja kluseczke - POLUNIE :loveu: ze schroniska w Krakowie

w schronisku .....

A tak sie ma kluseczka teraz :lol:

I sobie ziewamy :evil_lol:

Wspolne z siostrzyczkami :loveu:

Posted

No to wkleję wam Jagnieszkę :cool3:

W dniu odebrania przeze mnie, 2 dni po zabraniu od poprzedniej "właścicielki" :angryy:

U mnie na DT, po mniej-więcej miesiącu, razem z moją bardzo złą pscią, co byłą tutaj już 2 razy :evil_lol:

Co prawda zdjęcia nie są wstanie oddać wszystkiego. Jaga trafiła do mnie jako śmierdzący [Okamia może potwierdzić :razz:], wystraszony pies... Obecnie Jagula schudła trochę [niby kilogram, ale wiecie jak jej się talia wyrobiła :cool3:], zaczyna cokolwiek ćwiczyć z człowiekiem [często mam wrażenie, że ona nigdy nie była uczona :mad:] i... Jaga biega :multi:. Wcześniej była trzymana w kojcu, gdzie raczej nie miała za dużo ruchu - po każdym ciut dłuższym spacerku nie miała siły się ruszyć :evil_lol:.
No i mniej więcej po tygdoniu-dwuch okazało się, że Jaga w życiu miała niesamowite szczęscie - jej poprzednia właścicielka to pseudohodowca :angryy:. Jaga została przypuszczalnie oddana ze względu na brak cieczki, którą dostała... po 2 dniach u mnie :mad:. Co się namęczyłam to moje, jeden pies do dzisiaj mi pod oknem przesiaduje :angryy:. Na szczęście w przyszłym tygdoniu sterylka i juz nie będzie takich problemów z Jagulcem :razz:

Jaga przed świętami jedzie do własnego domku, do dogomaniaczki Orphy :loveu: