izzie1983 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Ale przemiana. Z Fąfla się piękny pies zrobił. Widać, że szczęśliwy :-) Quote
Charly Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 brazowa1 napisał(a):to tem sam???:crazyeye::-o mozliwe,ze psu tak zmarszczek przybedzie?i ustawienie uszu inne. matko,do tego stopnia?:crazyeye: faktycznie:-o I uszy inne i zmarszczek więcej:-o Quote
eliza_sk Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Ale cioteczki w zdumienie wprawiłam :) To ten sam Fąflasty kochane. Od sharpowych ciotek wiem, że właśnie takie noszenie uszu na bok to syndrom choroby i złej kondycji psa. Quote
Charly Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 niesamowite. Na tych zdjęciach ze schroniska wygląda jak pies w typie. A potem jak shar pei:) Szczęściaż:) Quote
bonsai_88 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 W schronisku to on ledwie na psa w typie wyglądał... teraz to cudo nie sarpejek ;) Quote
eliza_sk Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 bonsai_88 napisał(a):W schronisku to on ledwie na psa w typie wyglądał... teraz to cudo nie sarpejek ;) Fąflasty nie był w schronisku, nasze Stowarzyszenie pomaga w prowadzeniu prywatnego azylu - także warunki nieporównywalnie lepsze ;) Ale zmiana niesamowita, każdy tak reaguje, gdybym nie była świadkiem tego, jak zmienia się Fąfel pewnie sama bym też nie uwierzyła, że to ten sam pies :) Dlatakich metamorfoz warto robić to, co się robi :multi: Quote
Bakteria Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Schronisko Białystok. Nora trafiła do schroniska z siódemką maluchów. Szczeniaki jak to szczeniaki, szybko znalazły nowe domki. A Nora czekała i czekała... Aż w końcu znalazła się rodzina, którą Nora wprost w sobie rozkochoła. Od maja jest w nowym domu, nazywa się teraz Uleńka :lol: tak o niej piszą nowi właściciele po kilku dnach pobytu w nowym domu "Po prostu kochany wspaniały i wierny pies który nam daje dużo ,dużo szczęśliwych chwil..". Zdjęcia mówią same za siebie :multi:. Quote
brazowa1 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 jak sie pokazowo usmiechneła do zdjecia :) Quote
izzie1983 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Uleńka jak pięknie się uśmiecha:loveu: Znów się spłakałam :-) Quote
Charly Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 cudowna Uleńka kochana:loveu: a jakie ma ładne boczki....;) Quote
Bakteria Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Na początku dodam, że suczka jest głucha. Nikt o tym nie wiedział, dopiero w DS wyszło to na jaw. Trafiła jednak do tak wspaniałaych ludzi, że nadal z nimi jest i będzie, kalectwo psa nie jest dla nich przeszkodą. Pilnowała budowy... Nie sprawdzała się, więc sru psa do schroniska :shake: Czekała sporo, na początku przerażona, wkulona w kąt boksu. Z czasem odzyskała wiarę w ludzi, ale nadal spanikowana, nic nie słyszała :-(. Znaleźli się cudowni, odpowiedzialni ludzie. Przez tydzień odwiedzali psa, zapoznawali się z nim, brali na spacery. Wzajemnie się poznawali. W końcu sunia trafiła do nowego domu. Nazywa się teraz Negra. Tak wygląda po kilku tygodniach pobytu w nowym domu :multi: no i po wizycie u psiego fryzjera ;) Minęło już ponad dwa miesiące. Suczka jest maksymalnie zakręcona na punkcie swoich ludzi, no i piłeczki :cool3: Na spacerach nie odstępuje swoich właścicieli na krok. Szybko się uczy komend optycznych. Oby więcej takich ludzi i.. więcej takich adopcji :multi:. Quote
Bakteria Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Charly napisał(a):cudowna Uleńka kochana:loveu: a jakie ma ładne boczki....;) Też te boczki wytknęłam właścicielom jak tylko zobaczyłam fotki :cool3:. Wet jednak stwierdził, że wszystko OK, i że waży tyle, ile powinna :evil_lol:. Quote
Bakteria Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Toudie. Amstaff z patologicznej rodziny. Biegał sobie po osiedlu, trząchając ogromną kolczatą i portkami przerażonych mieszkańców...:roll: Trafił do schronu. Cały dzień wegetował sobie zwinięty w kulkę. Znalazła się wspaniała osoba, zresztą obecna tu na Dogo, jak zechce to się ujawni :diabloti:, u której pies znalazł DT. Tak wyglądał po zabraniu ze schronu. A tak wygląda po ponad dwóch miesiącach pobytu na tymczasie :multi:. Dalej szuka DS! ;) http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=14507&postdays=0&postorder=asc&start=150 Quote
ulvhedinn Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Metamorfoza Mai. Na pierwszy rzut- metamorfoza pogryzionego grzbietu: Etap 1- syf. Etap 2- gojenie. Pozszywana: I dziś: Quote
truskawa144 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Bob - Oddany przez właściciela,był za mało agresywny,nie pilnował domu i nie szczekał głośno więc był bezużyteczny:angryy: W schronisku trząsł się ze strachu,paraliżowało go na widok człowieka: Znalazł dom tymczasowy w Poznaniu, u KasiO i jego los szybko się odmienił: Bob znalazł dom stały u brata KasiO i jego rodziny,jest szczęśliwym psem,kochanym przez swoich opiekunów: Quote
ulvhedinn Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Maja w schronisku: Maja pogryziona: Maja dzisiaj: Przypominam- idealna Maja szuka DS!!! Quote
Neigh Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Jeenyyyy Ulv Słońce, jak Ty coś wynajdziesz, to klękajcie narody....... Quote
darunia-puma Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 ile razy tu wchodzę tyle razy mam więcej energii na caly dzień bo wiem że są tacy ludzie jak wy - chylę czoło Quote
Luzia Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Pamir w Jastrzębskim schronisku: Tutaj w hoteliku uratowany po dwukrotnej tułaczce przez ciotki Alicje i Clockworka: I u mnie: Jego wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108652 Quote
rufusowa Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 eliza_sk napisał(a):Fąflasty nie był w schronisku, nasze Stowarzyszenie pomaga w prowadzeniu prywatnego azylu - także warunki nieporównywalnie lepsze ;) Ale zmiana niesamowita, każdy tak reaguje, gdybym nie była świadkiem tego, jak zmienia się Fąfel pewnie sama bym też nie uwierzyła, że to ten sam pies :) Dlatakich metamorfoz warto robić to, co się robi :multi: kochany Fąfelek - mój ulubieniec, dla którego nauczyłam sie wystawiania aukcji cegiełkowych :evil_lol: :loveu: nareszcie wygląda tak jak powinien i jest szczęśliwy :multi::multi::multi: Quote
*zaba* Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 http://www.schronisko.klomnice.pl/picture.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNTYxLzU2MV8xLmpwZw http://img340.imageshack.us/img340/6812/bobdooomyb1wg7.jpg http://images31.fotosik.pl/194/a8ae07e097a9df17.jpg http://i287.photobucket.com/albums/ll136/luziek/DSC00137.jpg Od tego watku powinno sie dzien zaczynac!!!! Chyle czola. Quote
sleepingbyday Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 dawno tu nie zaglądałam - a ja goopia, a tak sobie mozna humor poprawić! Quote
Koperek Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Viki w schronisku: ...a teraz Klara w nowym domu u champion: Quote
Recommended Posts