Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amiśka, nie denerwuj się. ;)
Ja odebrałam wypowiedź Wola (Woli - nie wiem, czy się odmienia) jako żart.
A w ogóle to zbyt piękny wątek, aby i tu dotarły niesnaski.
Podziwiajmy i cieszmy się szczęściem zwierzaków i ich właścicieli. :multi: :loveu:

Posted

Własnym oczom nie wierzę :roll: ................................Małgosiu, Ty nie wiedziałaś, że to żarty :lol: :lol: :crazyeye: :crazyeye:
Oczy Boryska są nie do podrobienia. Każde fałszerstwo wyszłoby na jaw ;).

Posted

Mila -sunia wyrwana przez dobrych ludzi z Krzyczek i oddana do schroniska, gdzie dochodziła do siebie. Na zdjęciu - przyjazd do schroniska:

Zaraz po przyjeździe do mnie- jeszcze smutny, zagubiony wzrok - "co mnie tu czeka?"

I obecnie -miesiąc po przyjeździe:

Posted

a to suczka schroniskowa, PILNIe szuka domu!
tak zmieniły ją 3 h w towarzystwie człowieka...

przed fryzjerem

i po...

musiała wrócić do schroniska, bo nie mamy dla niej nawet tymczasu :placz:

Posted

malagos napisał(a):
kochani, to ten sam kot, kolor zależy od zdjecia z lampą czy bez :razz:
Zaraz zawołam tu Tweety, bo mam wrazenie że mi zarzucacie kłamstwo?....

a kto tu czepia się mojego Boryska?;)

Posted

Chyba czas na Aro :) (chyba go nie wstawiałam? ;))

W schronisku (bidaka siedziała na budzie bo do srodka nie bardzo mogł wejsc a buda obita papa a wiec psisko miało kupe otarc i ranek)

Na tymczasie u mojego TZta

A to nowym domku

Posted

Jejku, ale śliczny!! :loveu:

a to Kimusia, bardzo chora koteczka z Kielc

w szpitaliku, nie wstawała
u mnie po kilku dniach

a to dzis, dama na tarasie w bujanym fotelu :evil_lol:

Posted

Sznaucerowata Diana w schronisku spedzila 5 lat.Mieszkala w budzie,na tylach schroniska,gdzie nawet nikt by jej nie dojrzał.Zostala oddana jako 10cioletnia psina,przez swoja pania.

Rowno rok temu zaczela byc oglaszana na Dogo i allegro,specjalnie dla niej przyszla pani hodowczyni,zeby zrobic ja na sznaucerka.Byla nawet sesja fotograficzna,wsrod kawitow

zero zainteresowania,po kilku miesiacach suka znowu stala sie nieatrakcyjnym kosmaczem

na wiosne bylo juz tak :shake:

na wiosne kolejne postrzyzyny,artykul w Moim Psie (niestety,zero odzewu).Yona niestrudzenie wystawiała allegro.Smutna,15stoletnia juz Diana nie miala szans...

Posted

Amiśka toż to żarty są. Przecież doskonale wszyscy wiemy że nikomu tu nie chciałoby się zmyślać takich historii. Tylko tu 99% (żeby nie rzec 100) zwierzaków wygląda jakby je podmieniono. A Borysek to tak wypiękniał, tak się zmienił że aż dech zapiera- dosłownie inny kot. ale koniec z żartami bo widać są źle odbierane.

a historia Diany, rewelacja, oby więcej takich happy ednów starszych psiaków ;)

Posted

Wola napisał(a):
Amiśka toż to żarty są. Przecież doskonale wszyscy wiemy że nikomu tu nie chciałoby się zmyślać takich historii. Tylko tu 99% (żeby nie rzec 100) zwierzaków wygląda jakby je podmieniono. A Borysek to tak wypiękniał, tak się zmienił że aż dech zapiera- dosłownie inny kot. ale koniec z żartami bo widać są źle odbierane.

a historia Diany, rewelacja, oby więcej takich happy ednów starszych psiaków ;)

To udał sie Tobie żart;)

Posted

Noo Yona znana z wytrwałości jest:-) Tuhajbej też po jej ogłoszeniach dom znalazł ( bez łapy) I Trust ( z nowotworem) i Dziadek ( no to wiadomo).

Ona jest od beznadziejnych przypadków:-)

Posted

no to jeszcze jeden krakowski kocurek z AFN-u
Mruczek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107403
przypadkiem byłam w schronie po kotki, których już nie było więc wzięłam jego - kocurek z wypadku, połamana w drzazgi miednica, złamana łapka i toto leżało od dwóch tygodni w szpitaliku i czekało aż ta miednica się zrośnie, oczywiście robił pod siebie i w tym leżał, groziła mu amputacja łapki, bo bezwładna ...

obecnie zupełnie sprawny, wskakujący na szafy, w swoim domu

Posted

O znowu kota podmienili ;)
Cudowne są te metamorfozy. Widać ile pracy włozył człowiek i widać ile samozaparcia i chęci życia mają te zwierzaki.