Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewunian napisał(a):
gdzie mieszkasz, że masz TYYYLE śniegu?
U mnie luty i wiosna :/

Mieszkam za Atlantykiem... :razz:

A caly snieg wlasnie u nas tez stopnial, bo wczoraj i przedwczoraj bylo 19c... :multi: (choc dzis znow zimno :sad:)

Posted

Witajcie! Potrzebuje pomocy ;) Prosiłabym o udzielenie zgody lub wysłanie metamorfozy psiaków, które mogłabym wstawić do prezentacji multimedialnej.
Muszę zrobić prace na WOK, na temat 'Czas w moim życiu'. W tej prezentacji chcę uwzględnić wolontariat i pomoc psom.
Na swoim koncie mam tylko kilka adopcji takze bedzie mi za mało. Chciałabym dodatkowo wstawić metamorfozy z opisem ich przeżyć.
Jak już zrobię to bardzo chętnie wysle prezentacje na maila.

Proszę o szybką odpowiedz i pomoc, ponieważ jeszcze w ten weekend muszę to zrobić. :)

Posted

To i ja pochwalę, bo dzisiaj obejrzałam zdjęcia i nie potrafię uwierzyć jak urosła.
Kirę wypatrzyłam w chorzowskim schronisku, miała jakieś 4-5 tyg. podobno urodziła się 10 grudnia 2010. W schronisku 3 tyg. szczeniaka karmili Pedigree Pal więc jak ją wzięliśmy nie jadła wcale i miała zapalenie jelit i podejrzenie parwo (a ja mam jeszcze 3 koty). Kroplówka i antybiotyki zdziałały cuda. Obecnie jest po pierwszym szczepieniu i przedszkolu, doszczepiamy ją jutro bo niestety w międzyczasie znowu zapalenie jelit, mam podejrzenie, że dieta w schronisku mogła jej to załatwić . Ale dość gadania... to kirunia w schronie:

A to Kirunia dzisiaj:

Tutaj w albumie są zdjęcia z międzyczasu https://picasaweb.google.com/MajaKeys/Kira#
Kira waży teraz ponad 3 kg a mysleliśmy, że w sumie będzie z 5kg. Je więcej niż ja mąż i koty hyhy.

Posted

A nie możnaby umieścić gdzieś klauzuli, że osoby wstawiające zdjęcia na ten wątek wyrażają zgodę na ich przetwarzanie innym użytkownikom forum? Mysle, ze i tak nikt nie ma nic przeciwko temu, a w razie czego byloby zaplecze bezpieczenstwa..

Posted

Pokaz przygotowany :-)
Nie przeze mnie tylko przez moją wspaniałą koleżankę, której przesłałam wszystko w proszku i która to pięknie połączyła. Ja nie mam odpowiedniego programu ani umiejętności. Wielkie dzięki, Beatko :-)!
W poniedziałek wraca pan z Zaiksu, który mi powie, co trzeba zrobić, żeby móc publicznie - w szkołach - wykorzystywać legalnie muzykę ;-). Albo i nie powie, bo zasady dotyczą odtwarzania w ramach działalności gospodarczej, a to nie jest :-|.

Plik ma 26 MB - kto ma ochotę i może niech ściąga :-):
http://www.4shared.com/file/LZiKXAMK/psy5.html]psy5.exe
(i nie zapomnijcie włączyć głośników ;-))

Posted

[quote name='jola_li']Pokaz przygotowany :-)
Nie przeze mnie tylko przez moją wspaniałą koleżankę, której przesłałam wszystko w proszku i która to pięknie połączyła. Ja nie mam odpowiedniego programu ani umiejętności. Wielkie dzięki, Beatko :-)!
W poniedziałek wraca pan z Zaiksu, który mi powie, co trzeba zrobić, żeby móc publicznie - w szkołach - wykorzystywać legalnie muzykę ;-). Albo i nie powie, bo zasady dotyczą odtwarzania w ramach działalności gospodarczej, a to nie jest :-|.

Jasne, że ściągam :) Dzięki!

Posted

[quote name='magenka1']nie wiem jak to ściągnąć strasznie tępa jestem w te programy może ktoś mi podpowie
Magenko, kliknij na ten link, a potem na "pobierz teraz" (niebieskie), a potem czekaj cierpliwie ("Poczekaj na łącze do pobierania") aż sekundy upłyną do "0" nie klikaj, że chcesz coś przyspieszyć, bo Ci zaproponują płatne konto ;-).
Potem Ci się pojawi "Pobierz plik teraz" to kliknij, a potem małe okienko - to kliknij "zapisz". Jak coś pokręciłam, to może ktoś poprawi :-).

Posted

To ja jeszcze raz wrzucę moją Dziką :) przecudowną sunię, która żyła sobie dziko na łąkach, przeganiana przez ludzi przez wiele miesięcy. Udało nam się ją oswoić dopiero po 7 miesiącach regularnego dokarmiania. Miała iść do adopcji, ale oczywiście została z nami :)

Przed oswojeniem :)

teraz:

Posted

[quote name='jola_li']Pokaz przygotowany :-)

Cudowny pokaz, cudowny!!! I moje jużaki też tam są. Super!

Posted

Witokret,dobrze,ze sunia została z Wami,takie zdzczałe oswojone psy,oddawane na nowe miejsce ,czesto zle kończą. Gdy zaginą ,to juz na amen.A tak-Wasze życie jest spokojniejsze,a suka szczęśliwa.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Witokret,dobrze,ze sunia została z Wami,takie zdzczałe oswojone psy,oddawane na nowe miejsce ,czesto zle kończą. Gdy zaginą ,to juz na amen.A tak-Wasze życie jest spokojniejsze,a suka szczęśliwa.

... i do tego jaka kochana :loveu: Nie mogę uwierzyć, że ten pies był kiedykolwiek "dziki"... toć to maskotka pełną gębą (oczywiście nie w stosunku do obcych :razz:)