Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

brazowa1 napisał(a):
Alez zerduszko bardzo chetnie sama odda Swissa w dobre ręce,hehhehe. Zapakować?

Nie wiem co by na to powiedział mój sznaucerek jakby siebie zobaczył niekoniecznie w lustrze :evil_lol: bo widzę że upodobania kulinarne mają podobne, tyle że mój piwa jeszcze nie próbował :eviltong:

Posted

[quote name='jola_li']Do Osób wstawiających tu zdjęcia mam pytanie i wielką prośbę - przygotowuję scenariusze lekcji o traktowaniu zwierząt --- czy mogłabym wykorzystać dokumentację fotograficzną metamorfoz? Chodzi mi o zdjęcie "przed" i "po". Chciałabym, żeby było ich dużo, stąd trudno byłoby do wszystkich pisać, tym bardziej, że nie zawsze zamieszczający zdjęcie jest autorem.
Kiedyś już padła tu taka zgoda, dla pewności ja też spytam.
Myślę, że nawet gdyby tylko jedno serce udało się poruszyć - warto.

Jest tak - od czasu do czasu - jak miałam chwilę, to zapisywałam sobie na dysku zdjęcia z tego wątku - tak do własnego użytku - żeby czasem pokrzepić się tymi cudami, które zdarzają się w oceanie nieszczęść. Teraz wymyśliłam wykorzystanie tych zdjęć - stąd moja prośba - ogólna, bo - mea culpa - nieprzewidująco nie zapisywałam Autorów...

Tak jak mówiłam - chodzi o uwrażliwianie dzieci - głównie w szkołach podstawowych, ale i gimnazja też ew. mogą w to wejść.
W TO czyli zorganizować lekcję/ lekcje, a potem konkurs plastyczny (dla młodszych dzieci) lub literacki (dla starszych).
Jako nagrody dla 3 najlepszych prac (i może również dla szkolnej biblioteki) zostaną przesłane do szkół książki "A pies siedzi i patrzy" Barbary Borzymowskiej, wyd. Fundacja "Zwierzęta Eulalii" (oczywiście gratis) - naprawdę piękne.
Jeżeli macie kontakt z potencjalnie zainteresowanymi szkołami w Waszej okolicy - może macie dzieci w takich szkołach - zapraszam :smile: -zgłaszajcie się do mnie.
Jestem w trakcie przygotowywania scenariuszy zajęć (podpowiedzi ;-)), sądzę, że na wiosnę można by ruszyć z konkursami :smile:.

Trzymajcie kciuki, żeby byli chętni, żeby się udało :smile:! Okrutni czy obojętni dorośli są w większości straceni - o dzieci trzeba walczyć.
A oto lista piesków, których zdjęcia zapisałam - jeżeli nie będzie sprzeciwów to zobaczą je dzieci :-):
Albert, Albi, Balbinka, Bąbelek, Bella, Beza, Bingo, Bojuś, Czort, Daisy, Dreń, Drops, Dyzio, Efi, Elza, Gabi, Hekciaty, Jamajka, Konar, Kroll, Loula, Lupi, Marley, Megan, Mopik, Nero, Oskar, Pączuś, Pele, Puki, Pusia, Racuszek, Roan, Romuś, Sambor, Sara, Serafin, Simens, Skarbuś, Skinny, Szarotka, Tages, Tosia, Toy-Florcio, Traktor, Wiera, Wigand, Wisienka, Wolfgang, Zusia, Żabka

Mam wrażenie, że ta grupka, którą zebrałam jest - mimo przypadkowości - w jakiś sposób reprezentatywna.
Kiedyś zbiorę sobie wszystkie pokazane tu przemiany - nic tak nie podbudowuje jak oglądanie tych wspaniałych "zmartwychwstań".
Głęboki ukłon dla wszystkich, którzy dokonali tych cudów!!!!

Posted

zerduszko napisał(a):
Obniżamy kryteria, po prostu oddam :lol: Ba, dowiozę gratis!

;)
A dziękuje bardzo. Dziękuję. Jeszcze się wstrzymam ;) jeden taki egzemplarz mi wystarczy :diabloti:

Posted

Jolu,musiałabys napisac do każdego po kolei,bo nie każdy tu teraz zajrzy.W każdym razie te fotki,które wkleiłam ja,prosze brac do woli. Racuszek,Wisienka i Oskar z Twojej listy (oczywiscie,jeżeli chodzi o białego boksera oskara,bo pewnie więcej ich tu było)

Posted

[quote name='brazowa1']Jolu,musiałabys napisac do każdego po kolei

OMATKOWIENTA (jak mówiła kiedyś moja córka ;-))!!!
Właśnie tego chciałam uniknąć :-(...
Ja te zdjęcia sobie kiedyś tam pozapisywałam i odtworzenie kto jest autorem zajęłoby sporo czasu :-(...
Wiem, że już ktoś kiedyś do celów dydaktycznych dostał ogólne błogosławieństwo ;-).
Kurczę :-(....

W każdym razie te fotki,które wkleiłam ja,prosze brac do woli. Racuszek,Wisienka i Oskar z Twojej listy (oczywiscie,jeżeli chodzi o białego boksera oskara,bo pewnie więcej ich tu było)

Dzięki, Brazowa :-)!
Przynajmniej częściowe rozgrzeszenie uzyskałam :-)!

Posted

13.02. Gdańsk marsz (NIE) milczenia. stop przemocy wobec zwierząt

Pokażmy wspólnie, że los zwierząt nie jest nam obcy, że zwierzęta nie mogą być traktowane jak rzeczy! Wyraźmy, że ważne jest dla nas, aby osoby znęcające się nad zwierzętami poniosły odpowiednią karę! Liczymy na to, że zdecydowana odpowiedź ze strony społeczeństwa, jest w stanie zmienić sposób postrzegania tego problemu przez władzę ustawodawczą i sądowniczą.
Do udziału w marszu zapraszamy formalne organizacje, instytucje oraz wszystkich ludzi, którym los zwierząt nie jest obojętny.
Do zobaczenia w niedzielę 13 lutego 2011 roku o godzinie 13:00 przy Cinema City Krewetka (ul. Karmelicka) w Gdańsku.

Posted

jola_li napisał(a):
A oto lista piesków, których zdjęcia zapisałam - jeżeli nie będzie sprzeciwów to zobaczą je dzieci :-):
Albert, Albi, Balbinka, Bąbelek, Bella, Beza, Bingo, Bojuś, Czort, Daisy, Dreń, Drops, Dyzio, Efi, Elza, Gabi, Hekciaty, Jamajka, Konar, Kroll, Loula, Lupi, Marley, Megan, Mopik, Nero, Oskar, Pączuś, Pele, Puki, Pusia, Racuszek, Roan, Romuś, Sambor, Sara, Serafin, Simens, Skarbuś, Skinny, Szarotka, Tages, Tosia, Toy-Florcio, Traktor, Wiera, Wigand, Wisienka, Wolfgang, Zusia, Żabka

Mam wrażenie, że ta grupka, którą zebrałam jest - mimo przypadkowości - w jakiś sposób reprezentatywna.
Kiedyś zbiorę sobie wszystkie pokazane tu przemiany - nic tak nie podbudowuje jak oglądanie tych wspaniałych "zmartwychwstań".
Głęboki ukłon dla wszystkich, którzy dokonali tych cudów!!!!

Czy to może chodzi o moją ZUZIĘ? :cool3:
Jeżeli tak to jak najbardziej pozwalam :)
Chciałabym zobaczyć efekty pracy. Mogę na to liczyć? :)

Posted

malagos napisał(a):
Żaden z moich tymczasowiczów nie został wybrany.... pozwalam kopiować ile się do i co sie da........

Malagos, bardzo przepraszam, ale wydaje mi się, że chyba nie miałam konkretnych namiarów na Twoje pieski, choć może przeoczyłam? Bez tego trudno mi je znaleźć :-(. Jak mi pomożesz, to chętnie wykorzystam :-).
Tak jak mówiłam, ten zestaw jest dość przypadkowy, bo w zasadzie należałoby pokazać wszystkie przemiany...
Acha - zapomniałam dopisać ostatnio dodane - Ruda, Sambo, Ninka, Aki, Bruno.

Posted

Agucha napisał(a):
Czy to może chodzi o moją ZUZIĘ? :cool3:
Jeżeli tak to jak najbardziej pozwalam :)
Chciałabym zobaczyć efekty pracy. Mogę na to liczyć? :)

Tak, jest to Zuzia, a nie Zusia, ale przyznaję, że nie wiem przez kogo zaprezentowana :oops:...
Cały pokaz nie jest zbytnio imponujący pod względem montażu - imię psa, a potem 2 zdjęcia.
Ale myślę, że te psy mówią więcej niż wszystkie słowa świata.

A jeśli chcesz, to oczywiście mogę Ci przesłać - tylko, że to ma chyba 8 MB :-).