Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Case-witaj!W Dogomani jest wielka siła-to są wspaniali ludzie o wspaniałych brylantowych sercach,którzy niejednokrotnie poświęcają rodzinę,swój czas,swoje pieniądze aby ratować umęczone zwierzęta.Kocham ich wszystkich za to co robią.

Posted

Witamy na Dogo, case. Dobrze ze ciagle przybywaja nowe osoby na Dogo bo pracy jak widzisz nie brakuje. Wszedzie gdzie popatrzec Schroniska sa przepelnione i ciagle bezmyslni ludzie wyrzucaja psiaki na ulice. Kazdy moze pomoc na miare swoich mozliwosci i czasu. Nie jestem bardzo dlugo na Dogo ale widzialam juz wiele pieknych adopcji i metamorfoz i to popycha mnie dalej do dzialania.
Oczywiscie jak w kazdym srodowisku sa rozne osoby z roznymi osobowosciami wiec sa rozne opienie i starcia ale wiadomo ze chodzi glownie o dobro pieskow i po to tutaj jestesmy:lol::lol::lol:

Kilka razy juz pisalam ze uwielbiam ten watek . Zdjecia sa niesamowite .

Posted

dokładnie, wtakim tłumie ludzi, którzy często nie maja okazji porozmawiac na zywo, więc nie słychac tonu, nie da sie dokłądnie opisac kontekstu róznych spraw - to konflikty sa nieuniknione. a dogomaniackie czarne kwiatki sa bardzo rzadkie mimo wszystko.

Posted

Od długiego czasu przeglądam wątek, aby całkowicie nie stracić wiary w ludzi. Szczególnie po odwiedzinach na forum 'do adopcji' a ostatnio też 'media'...:shake:
Wyrazy szacunku dla wszystkich, którzy dbają o te małe (i te nie-małe też!) futra. Wiem jak wielkiej pracy to wymaga, ale wiem również, że psiak potrafi wszystko wynagrodzić. Sama mam dwa kundle ze schroniska, na własne oczy widziałam zachodzące zmiany i powiem jedno - warto.
Wątek daje ogrom nadziei kiedy braknie sił, za co dziękuję.

Posted

Jasza i Oxa dziekuje :) to wspaniałe uczucie moc pomóc zwierzęciu i widziec jak sie zmienia, nie tylko z wygladu ale i pod względem psychicznym szkoda ze wiekszosc osób nie potrafi sobie wyobrazic ze z nawet ,,nabrzydszego" schroniskowego zaniedbanego biedaka moze być piekny pies wystarczy go pokochac i o niego zadbac, to jak w bajce o brzydkim kaczatku :) dlatego własnie lubie dostawac zdjecia piesków i kotków z nowych domków :)a ten watek to świetna sprawa miło sie oglada:)

Posted

wiem ze to dogo a nie kociomania hihi ale pozwole sobie wstawic metamorfoze jednej z moich kici oraz kocurka filipka ktorego uratowaliśmy kilka miesiecy temu obecnie mieszka wraz z drugim adoptowanym kotem Maćkiem u moich przyszłych teściów

najpierw moja kicia znajda z ulicy miała trafic do schroniska ale ją przechwyciłam :D

i filipek:

ważył jedynie 300gram!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Sznaucer Swiss trafił jesienia do schroniska-opiekun zmarł i pies został sam. Dojrzały, 14stolatek. Totalna dezorientacja w schronisku,był zszokowany.Szanse na adopcje-sami wiecie :(,mozna było tylko czekac na postepujaca w błyskawicznym tempie degeneracje psa.

Zapewne wiecie,że na Dogo jest bardzo silne lobby miłosników sznaucerów. Swiss nie trafił więc do chłodni,tylko do DT u zerduszko (BEZPŁATNEGO,z potrzeby serca); "staruszek" Swiss okazał się być niezłą łachudrą,o żywotnosci kilkulatka,uzależnionym od słodyczy i piwa. Poczytac o tym możecie tutaj:

http://www.dogomania.pl/threads/195933-Swiss-14-lat-rasa-sznaucer-średni.

W DT profesjonalnie zadbano o kondycje i wygląd sznuaucera,obecnie wyglada tak:

Matamorfoza Swissa ciagle postępuje,a nawet idzie w dość nieoczekiwanym kierunku:

Swiss poszukuje Domu Stałego,prosimy,ponierz banerek swissa