Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Metamorfoza wychudzonej Bokserki z Ostrowa Wlkp.
Tak wyglądała kilka dni po tym jak trafiła do schroniska (w momencie trafienia do schronu wyglądała jeszcze gorzej)

Dzięki szybkiej akcji fundacji SOS bokserom sunia trafiła do wspaniałego domu tymczasowego gdzie pracowano nie tylko nad jej zdrowiem fizycznym, ale również psychicznym.
A od kilku dni Sigma jest w nowym domu u użytkowniczki, która zarejestrowała się pod nickiem losieq :)

Posted

Wspaniała boksia :loveu:

a ja się zachwycam pitkiem Simensem. tak było:

najpierw go krakowski schron odkarmił, a potem w hoteliku u mariamc odzyskał siły i radość życia :)

Posted

Niewidomy,samotny Kubuś w Schronisku w Boguszycach wyglądał tak

Dostał swoją szansę,wyjechał do Szwajcarii. Trafił na wspaniałych właścicieli i jest najszczęśliwszym psem na świecie

Więcej zdjęć: http://www.dogomania.pl/threads/131337-Psy-z-Ostatniej-Szansy-Pomoc-wci%C4%85%C5%BC-potrzebna!!!/page383?p=14654037#post14654037

Przy okazji...
Ostatnia Szansa startuje w ankiecie wewnętrznej Dogomanii wybierającej kandydata na KrakVet.
Jeśli nie masz swojego kandydata oddaj swój głos na Psy z Ostatniej Szansy

http://www.dogomania.pl/threads/185270-KrakVet-ankieta-na-maj-wybierzmy-kandydata-razem!!/page4?p=14654097#post14654097

Posted

jola_li napisał(a):
Zobaczcie jak sprytnie Kubuś ściąga zabawkę ze stołu :-)!!!
Normalnie można się rozpuknąć z zachwytu :-)!!!!!

Aj tam, od razu "kradnie"! Wziął sobie chłopak, co jego, celem odłożenia na właściwe miejsce! :)
Bo kto to widział, żeby kłaść psie zabawki na stole i w dodatku fotografować z ukrycia?!?!?!:evil_lol:

Posted

jola_li napisał(a):

Zobaczcie jak sprytnie Kubuś ściąga zabawkę ze stołu :-)!!!
Normalnie można się rozpuknąć z zachwytu :-)!!!!!

kapitalne określenie na to co sieze mna stało jak obejrzałam Kubulka :lol:

Posted

kolejna noc..kolejna psia tragedia...ta z polowicznym happy endem

oto LALIKa - bezdomna suczka Colie/szetland ??? całe 10/11 kg wagi...
http://www.dogomania.pl/threads/185406-LaLiKa-owczarek-Szrtlandzki-Colie-10-kg-psa-Skóra-i-kości-znaleziona-na-ulicy?p=14659368#post14659368
zjadła kęs i połozyła sie zeby odpocząć!!!

za pare tygodni będą zdjecia z metamorfozy Laliki...
mozecie kibicować ... jak kroś może to nas wspomoze...kasa szydłowiaków świeci "puchami"

oto ona...10 kg miesa...skóry i kosci :/

a tu po kąpieli

stójka - nawet mimo futra widac to 10 kg

Posted

Nutusia napisał(a):
Kocham wszystkie fafluniaste mordki! :) Stefan - jesteś mega gość!

Mega, i to dosłownie. Po odkarmieniu ważymy aż 18 kg! (oczywiście nie wspólnie, pańcia waży ciut więcej, ale tylko ciut ;))

Posted

Stefanek ząbki ma krzywe, ale symetrycznie :) I bardzo dba o to, żeby krzywe pozostały, żując namiętnie kości z prasowanej skóry. Robi to w takich pozycjach, że nawet jogini by się zdziwili :)

Posted

elinka napisał(a):

czyli lepiej Miki nie strzyc???

nie - moim zdaniem nie strzyc! ona jest PIĘKNA! piękna taka, jaka jest i nie mogę zrozumieć dlaczego tak jak piszesz "nikt jej nie chce" :shake:

z tego co zrozumiałam jest raczej mała? młoda czy starsza? szajbek czy spokojna? wadę jakąś ukrytą posiada może?

Posted

[quote name='jambi_']nie - moim zdaniem nie strzyc! ona jest PIĘKNA! piękna taka, jaka jest i nie mogę zrozumieć dlaczego tak jak piszesz "nikt jej nie chce" :shake:

z tego co zrozumiałam jest raczej mała? młoda czy starsza? szajbek czy spokojna? wadę jakąś ukrytą posiada może?

Mika to bardzo pogodna, roczna sunia (chociaż teraz jest wyciszona bo wczoraj miała sterylkę) i żadnej ukrytej wady nie posiada. To śliczny kundelek i wystarczyło tylko piękne allegro zrobione przez DarkWater, aby rozdzwoniły się w jej sprawie telefony. W chwili obecnej chęć adopcji suni zadeklarowało już osiem domków. No i teraz to dopiero mam problem, bo wychodzi na to, że ludziom podoba się opakowanie, a nie środek. Wcale nie wiem, czy mam się cieszyć z tych telefonów czy też nie? No bo kto z tych osób tak naprawdę szuka psa, a kto dekorację do życia? Dlaczego nikt nie zadzwoni w sprawie Lilki, mojej drugiej tymczasowiczki??? Przecież też ma piękne allegro.

Posted

[quote name='Monika.D']Elinko no niestety tak jest, że ludzie najpierw zwracają uwagę na wygląd...

MIKI wisi tez u mojej mamci w gabinecie...wzbudza zachwyt...a mamcia juz wprawiona w bojach - mowi ze to rasowiec...ludzie sie nei znaja...jak widzi, ze pieją z zachwytu, a i tak nie wezmą...to wygaduje o rasowcach w schroniskach ..edukuje o pseudohodowlach...
ostatnio nawwt swoja znajomą po fachu przy pacjetach oper...bo ta kupila sobie sznaucera...
a miala przyjsc do nas na wizytacje do Kudłącza Borysa - tez sznaucera/podobnego:)

a tak kupila sobie "sznaucera"...jak sie moja mama dowiedziała, ze bez rodowodu,,,,za 400zł!!!to myślaąłm, ze kolezanke zakrzyczy!!!
a miala racje ..bo kolezaneczka jest od wilelu lat radną w Szydłwocu!!!zamiast dla przykładu wziaść z ulicy to pipa kupila z pseudo...
a jak dogadała mojej mamci, ze ludzie na chleb nie mają, a my tak o psy walczymy...
oj to juz chyba kolezanką nie jest...

zreszta..mnie prosiła o konsultacje w sprawie wnetrza swojego gabinetu...
doopa - za darmo to tylko psy w szydlowcu mozna zgarniać...niech sie wypcha...

drugiek znajomej mamci - gabinecik zrobie..bo jej maz wet zawsze jakas bonifikate nam da :)

wracając do tematu METAMORFOZ....
poznajecie :)

JUNIOREk juz wyłapany - jedzie do hoteliku - pobyt za karme....moze ktoś wspomoze juniorka workiem/woreczkiem/kilogramem KARMY :)
jeszcze na ulicy - jako bezdomny

juz po serwisie czystosciowym i wet...brzuszek juz pełny

wi fotecek CHUDZIAKA JUNIORKA
http://www.dogomania.pl/threads/185349-mamy-chudziaka-SZKIELET-PSIEGO-DZIECKA-ma-DT-bezpł.-za-karme!kazdy-kg-karmy-pożądany!/page10

LATIKA - owczarek Colie, kt pare dni temu przymierał na schodach Urzedu Pracy, a teraz budzi zachwyt internautów i mieszkańców Szydłowca
gdy nas mijaja na ulicy...
słysze oznaki zachwytu..."co za piękny pies - pewnie rasowy!!!"
a ja na to...
TAK....rasowy...pare dni temu był do wziecia za darmo...lezał na schodach i umierał!!!
wtedy słysze...CISZE!

a teraz Latika lezy ze mna na łózeczku i ma wszystko w nosie:) no nie calkiem..jedzonka nie ma w nosie bo apetyt jej dopisuje:)

pierwszy dzien Latiki u nas w domu - zagubiony wzrok i niepewnosć

Latika o tuningu z miłością w oczach...

wiecej o niej...wiecej zdjeć...
za pare tygodni uzupełnimy o zdjecia z dobrą masą ciała :)
o Latike pyta juz pare domków - zero ogłoszeń..domki dogomaniackie!
http://www.dogomania.pl/threads/185406-LatiKa-owczarek-Colie-10-kg-psa-Skóra-i-kości-znaleziona-na-ulicy-nowe-foty

Zwracam sie do was z proźbą...potrzebujemy karmy...w ostatnich dniach wioska podrzuciała duzo psów..psy sa zagubione...2 x w tygodniu sa swieze dostawy psów!!!!
wiekszosc psów wyglada jak Latika i Juniorek...
schodzi wiecej karmy!!!miasto ma porblem w nosie..a psy głodują..czekaja w rowach..w polach na "pana"...czekaja na smierć...koczują