Paulina87 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Metamorfoza wychudzonej Bokserki z Ostrowa Wlkp. Tak wyglądała kilka dni po tym jak trafiła do schroniska (w momencie trafienia do schronu wyglądała jeszcze gorzej) Dzięki szybkiej akcji fundacji SOS bokserom sunia trafiła do wspaniałego domu tymczasowego gdzie pracowano nie tylko nad jej zdrowiem fizycznym, ale również psychicznym. A od kilku dni Sigma jest w nowym domu u użytkowniczki, która zarejestrowała się pod nickiem losieq :) Quote
pinkmoon Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Wspaniała boksia :loveu: a ja się zachwycam pitkiem Simensem. tak było: najpierw go krakowski schron odkarmił, a potem w hoteliku u mariamc odzyskał siły i radość życia :) Quote
mgie Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Niewidomy,samotny Kubuś w Schronisku w Boguszycach wyglądał tak Dostał swoją szansę,wyjechał do Szwajcarii. Trafił na wspaniałych właścicieli i jest najszczęśliwszym psem na świecie Więcej zdjęć: http://www.dogomania.pl/threads/131337-Psy-z-Ostatniej-Szansy-Pomoc-wci%C4%85%C5%BC-potrzebna!!!/page383?p=14654037#post14654037 Przy okazji... Ostatnia Szansa startuje w ankiecie wewnętrznej Dogomanii wybierającej kandydata na KrakVet. Jeśli nie masz swojego kandydata oddaj swój głos na Psy z Ostatniej Szansy http://www.dogomania.pl/threads/185270-KrakVet-ankieta-na-maj-wybierzmy-kandydata-razem!!/page4?p=14654097#post14654097 Quote
Nutusia Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Kurczę, Kubuś wygrał los na loterii - prawdziwy DOM jak najprawdziwsze konto w szwajcarskim banku! :) Quote
jola_li Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='Nutusia']Kurczę, Kubuś wygrał los na loterii - prawdziwy DOM jak najprawdziwsze konto w szwajcarskim banku! :) A wejdźcie tu: http://www.dogomania.pl/threads/131337-Psy-z-Ostatniej-Szansy-Pomoc-wci%C4%85%C5%BC-potrzebna!!!/page383?p=14654037#post14654037 Zobaczcie jak sprytnie Kubuś ściąga zabawkę ze stołu :-)!!! Normalnie można się rozpuknąć z zachwytu :-)!!!!! Quote
Nutusia Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 jola_li napisał(a):Zobaczcie jak sprytnie Kubuś ściąga zabawkę ze stołu :-)!!! Normalnie można się rozpuknąć z zachwytu :-)!!!!! Aj tam, od razu "kradnie"! Wziął sobie chłopak, co jego, celem odłożenia na właściwe miejsce! :) Bo kto to widział, żeby kłaść psie zabawki na stole i w dodatku fotografować z ukrycia?!?!?!:evil_lol: Quote
malawaszka Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 jola_li napisał(a): Zobaczcie jak sprytnie Kubuś ściąga zabawkę ze stołu :-)!!! Normalnie można się rozpuknąć z zachwytu :-)!!!!! kapitalne określenie na to co sieze mna stało jak obejrzałam Kubulka :lol: Quote
Monika.D Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Niesamowite metamorfozy! Dobrze, że są ludzie, którzy potrafią czynić takie cuda! Quote
Aleksandrossa Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Co do Kropki (tej z raną na szyi) Nie wiadomo dokładnie co było przyczyną tej potwornej rany. Wykluczone jest jednak pogryzienie przez inne zwierze. Quote
anita_happy Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 kolejna noc..kolejna psia tragedia...ta z polowicznym happy endem oto LALIKa - bezdomna suczka Colie/szetland ??? całe 10/11 kg wagi... http://www.dogomania.pl/threads/185406-LaLiKa-owczarek-Szrtlandzki-Colie-10-kg-psa-Skóra-i-kości-znaleziona-na-ulicy?p=14659368#post14659368 zjadła kęs i połozyła sie zeby odpocząć!!! za pare tygodni będą zdjecia z metamorfozy Laliki... mozecie kibicować ... jak kroś może to nas wspomoze...kasa szydłowiaków świeci "puchami" oto ona...10 kg miesa...skóry i kosci :/ a tu po kąpieli stójka - nawet mimo futra widac to 10 kg Quote
Aarionne Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 No to ja też przedstawię mojego Niunia. Zaadoptowałam kupkę brudnego nieszczęścia: Co przerodziło się w szczęśliwego akrobatę: Quote
Nutusia Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Kocham wszystkie fafluniaste mordki! :) Stefan - jesteś mega gość! Quote
Aarionne Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Nutusia napisał(a):Kocham wszystkie fafluniaste mordki! :) Stefan - jesteś mega gość! Mega, i to dosłownie. Po odkarmieniu ważymy aż 18 kg! (oczywiście nie wspólnie, pańcia waży ciut więcej, ale tylko ciut ;)) Quote
mgie Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 http://images42.fotosik.pl/118/46990f8200d264ec.jpg Uwielbiam te ząbki :) Quote
choleraa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 boski Stefcio:) U mojej Saszki z 8 kg. przez pol roku zrobilo sie 15... :) ale zabkow niestety nie ma takich slicznych. Quote
elmira Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Super psiaki. Świetne sa te ząbki u Niunia. podobne miała moja bokserka. Morda jak wiadro, a ząbeczki mniejsze niz ziarenka ryżu:) Quote
Aarionne Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Stefanek ząbki ma krzywe, ale symetrycznie :) I bardzo dba o to, żeby krzywe pozostały, żując namiętnie kości z prasowanej skóry. Robi to w takich pozycjach, że nawet jogini by się zdziwili :) Quote
mgie Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Kolejne metamorfozy z Boguszyc Niebieska w schronisku Niebieska w nowym domu W ogrodzie Z Opiekunkami Quote
jambi Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 elinka napisał(a): czyli lepiej Miki nie strzyc??? nie - moim zdaniem nie strzyc! ona jest PIĘKNA! piękna taka, jaka jest i nie mogę zrozumieć dlaczego tak jak piszesz "nikt jej nie chce" :shake: z tego co zrozumiałam jest raczej mała? młoda czy starsza? szajbek czy spokojna? wadę jakąś ukrytą posiada może? Quote
elinka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='jambi_']nie - moim zdaniem nie strzyc! ona jest PIĘKNA! piękna taka, jaka jest i nie mogę zrozumieć dlaczego tak jak piszesz "nikt jej nie chce" :shake: z tego co zrozumiałam jest raczej mała? młoda czy starsza? szajbek czy spokojna? wadę jakąś ukrytą posiada może? Mika to bardzo pogodna, roczna sunia (chociaż teraz jest wyciszona bo wczoraj miała sterylkę) i żadnej ukrytej wady nie posiada. To śliczny kundelek i wystarczyło tylko piękne allegro zrobione przez DarkWater, aby rozdzwoniły się w jej sprawie telefony. W chwili obecnej chęć adopcji suni zadeklarowało już osiem domków. No i teraz to dopiero mam problem, bo wychodzi na to, że ludziom podoba się opakowanie, a nie środek. Wcale nie wiem, czy mam się cieszyć z tych telefonów czy też nie? No bo kto z tych osób tak naprawdę szuka psa, a kto dekorację do życia? Dlaczego nikt nie zadzwoni w sprawie Lilki, mojej drugiej tymczasowiczki??? Przecież też ma piękne allegro. Quote
Monika.D Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Elinko no niestety tak jest, że ludzie najpierw zwracają uwagę na wygląd... Quote
anita_happy Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 [quote name='Monika.D']Elinko no niestety tak jest, że ludzie najpierw zwracają uwagę na wygląd... MIKI wisi tez u mojej mamci w gabinecie...wzbudza zachwyt...a mamcia juz wprawiona w bojach - mowi ze to rasowiec...ludzie sie nei znaja...jak widzi, ze pieją z zachwytu, a i tak nie wezmą...to wygaduje o rasowcach w schroniskach ..edukuje o pseudohodowlach... ostatnio nawwt swoja znajomą po fachu przy pacjetach oper...bo ta kupila sobie sznaucera... a miala przyjsc do nas na wizytacje do Kudłącza Borysa - tez sznaucera/podobnego:) a tak kupila sobie "sznaucera"...jak sie moja mama dowiedziała, ze bez rodowodu,,,,za 400zł!!!to myślaąłm, ze kolezanke zakrzyczy!!! a miala racje ..bo kolezaneczka jest od wilelu lat radną w Szydłwocu!!!zamiast dla przykładu wziaść z ulicy to pipa kupila z pseudo... a jak dogadała mojej mamci, ze ludzie na chleb nie mają, a my tak o psy walczymy... oj to juz chyba kolezanką nie jest... zreszta..mnie prosiła o konsultacje w sprawie wnetrza swojego gabinetu... doopa - za darmo to tylko psy w szydlowcu mozna zgarniać...niech sie wypcha... drugiek znajomej mamci - gabinecik zrobie..bo jej maz wet zawsze jakas bonifikate nam da :) wracając do tematu METAMORFOZ.... poznajecie :) JUNIOREk juz wyłapany - jedzie do hoteliku - pobyt za karme....moze ktoś wspomoze juniorka workiem/woreczkiem/kilogramem KARMY :) jeszcze na ulicy - jako bezdomny juz po serwisie czystosciowym i wet...brzuszek juz pełny wi fotecek CHUDZIAKA JUNIORKA http://www.dogomania.pl/threads/185349-mamy-chudziaka-SZKIELET-PSIEGO-DZIECKA-ma-DT-bezpł.-za-karme!kazdy-kg-karmy-pożądany!/page10 LATIKA - owczarek Colie, kt pare dni temu przymierał na schodach Urzedu Pracy, a teraz budzi zachwyt internautów i mieszkańców Szydłowca gdy nas mijaja na ulicy... słysze oznaki zachwytu..."co za piękny pies - pewnie rasowy!!!" a ja na to... TAK....rasowy...pare dni temu był do wziecia za darmo...lezał na schodach i umierał!!! wtedy słysze...CISZE! a teraz Latika lezy ze mna na łózeczku i ma wszystko w nosie:) no nie calkiem..jedzonka nie ma w nosie bo apetyt jej dopisuje:) pierwszy dzien Latiki u nas w domu - zagubiony wzrok i niepewnosć Latika o tuningu z miłością w oczach... wiecej o niej...wiecej zdjeć... za pare tygodni uzupełnimy o zdjecia z dobrą masą ciała :) o Latike pyta juz pare domków - zero ogłoszeń..domki dogomaniackie! http://www.dogomania.pl/threads/185406-LatiKa-owczarek-Colie-10-kg-psa-Skóra-i-kości-znaleziona-na-ulicy-nowe-foty Zwracam sie do was z proźbą...potrzebujemy karmy...w ostatnich dniach wioska podrzuciała duzo psów..psy sa zagubione...2 x w tygodniu sa swieze dostawy psów!!!! wiekszosc psów wyglada jak Latika i Juniorek... schodzi wiecej karmy!!!miasto ma porblem w nosie..a psy głodują..czekaja w rowach..w polach na "pana"...czekaja na smierć...koczują Quote
Bjuta Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 A tu Mongołek z Zabrza. Prawie 11 lat odsiadki za kratkami i w hoteliku (pojechał dwa tygodnie temu, do Kikou): Quote
Recommended Posts