Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam amstaffki-atomówki :loveu:

W grudniu trafiły do schroniska ze zlikwidowanej pseudohodowli :angryy: była ich szóstka, ale były w tak fatalnym stanie że w przeciągu kilku dni 3 odeszły za TM... nie było dyskusji, trzeba było ratować pozostałą trójkę! dzięki dogomanii udało się znaleźć cudowne DT które podjęły się ratowania dziewczynek, i tak oto... zresztą, popatrzcie sami :)

Tak było w grudniu:

A tak jest teraz:

Posted

Tak wyglądała Keli po przyjściu do schroniska...
( jej właściciel trzymał ją pierwszy rok jej życia w ciemnym garażu z którego nigdy nie wychodziła i była wychudzona)

A tak wygląda po pół roku w schronisku:

NADAL CZEKA NA ADOPCJE!

Posted

Charly napisał(a):
a to jużak czy coś takiego?

nam się wydaje że jużak, bo jest naprawdę wielkie
a bordery chyba są mniejsze
no i niestety jak ktoś usłyszy/zobaczy że jużak to już się boi dojść... a to taka łagodna ciapa

Posted

Charly napisał(a):
a to jużak czy coś takiego?

Tak, Iwan jest jużakiem, przepięknie odrósł, jest na wątku jużaków w potrzebie, jeśli pozwolicie wrzucę nowe zdjęcia. Z tymi własnie zdjęciami powinien być ogłaszany, jest zjawiskowy.

Inne metamorfozy jużaków:
Wiera w schronisku

i w domu

Bella w schronisku

i w domu

Posted

metamorfoza jeszcze nie zakończona, bo sunia nadal w przytulisku, ale i tak jest niesamowita!
Wisienka odebrana interwencyjnie w ostatni dzień 2009 roku, uratowania w ostatniej chwili - była przez około miesiąc zamknięta w opuszczonej altance na działkach.

Tak wygladała w dniu odebrania

a w schronisku wydobrzała i teraz jest TAK :)

:) :) :)

Posted

elinka napisał(a):
Lika, skąd to zdjęcie chcesz usunąć?

Elinka, ile razy widzę Twój awatar to odruchowo walę w monitor, bo mi jakiś robal łazi. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Patrze na metamorfozy waszych piesków i aż mi serce rośnie ^^

[SIZE="1"]Moja Taiga od wyjścia ze schronu (w którym notabene była bardzo krótko), nabawiła się kilku dodatkowych kilogramów i pozbyła się miliardów pcheł. No i jest dużo czyściejsza XD"
Poprzedniemu właścicielowi chyba przeszkadzało jej ADHD (stwierdzone przez weterynarza) i się pozbył tego psiego dziecka.

Posted

Mi osobiście najtrudniej jest uwierzyć w to, że po tym, co te wszystkie psiaki przeszły, ile złego doznały od człowieka, potrafią się tak "zresetować" i zacząć wszystko od nowa, obdarzając swym szczęściem i Właścicieli i Wielbicieli :)