Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moon_light napisał(a):
Kto śmiał powiedziec że ONA NIE JEST PIĘKNA ?!:mad:
ONA JEST CUDOWNA !! Zobaczcie jakie ma śliczne uszka, i malenkie łapeczki:loveu::loveu::loveu:...i na dodatek kochana z jeżykami mieszkała:loveu:
Super Sunia! Nowa Paniu musi miec z niej duzo duzo radosci:lol:

Zapomniałąm.
Zgadzam się z tym jak najbardziej :)

Posted

No to ja pokaże Wam narazie krótką bo dwutygodniową metamorfozę goldenki Mai. Najwspanialszą częścią metamorfozy jest fakt, że Maja z psa powłóczącego tylnimi nogami (złamanie kręgosłupa po wypadku) zmieniła się w psa, który sam chodzi.

Tak było w schronie:

a tak po dwóch tygodniach w domu:

Posted

:loveu:

moon_light napisał(a):
Kto śmiał powiedziec że ONA NIE JEST PIĘKNA ?!:mad:
ONA JEST CUDOWNA !! Zobaczcie jakie ma śliczne uszka, i malenkie łapeczki:loveu::loveu::loveu:...i na dodatek kochana z jeżykami mieszkała:loveu:
Super Sunia! Nowa Paniu musi miec z niej duzo duzo radosci:lol:

No ja mowie, ze nie jest piekna! :diabloti:
Nazywamy ja w domu czesto Koszmarek, bo jak przydrepcze na tych cieniutkich nozkach, lypnie wylupiastym okiem i zamacha netoperkowatymi uszami, to nie bardzo wiadomo, czy smiac sie, czy zalamywac rece! :evil_lol:
Ale w tym wszystkim jest taka slodka, ze od razu robi sie piekna! :loveu:

Posted

[quote name='Agata_Emi']No to ja pokaże Wam narazie krótką bo dwutygodniową metamorfozę goldenki Mai. Najwspanialszą częścią metamorfozy jest fakt, że Maja z psa powłóczącego tylnimi nogami (złamanie kręgosłupa po wypadku) zmieniła się w psa, który sam chodzi.

Tak było w schronie:

a tak po dwóch tygodniach w domu:

ojej.... śliczna sunia. teraz dopiero widać jej prawdziwe piękno zewnętrzne jak i pewnie wewnętrzne. Tak słodko i beztrosko śpi... :) :) :)

Posted

nani ni napisał(a):
:loveu:

No ja mowie, ze nie jest piekna! :diabloti:
Nazywamy ja w domu czesto Koszmarek, bo jak przydrepcze na tych cieniutkich nozkach, lypnie wylupiastym okiem i zamacha netoperkowatymi uszami, to nie bardzo wiadomo, czy smiac sie, czy zalamywac rece! :evil_lol:
Ale w tym wszystkim jest taka slodka, ze od razu robi sie piekna! :loveu:

Nie znasz się !:eviltong: Te cieniutkie nozki, wylupiaste oczka, i nietoperkowe uszka sa przesliczne:loveu: (moja psina ma wszystkie 3 z wyzej wymienionych-i tez jest cudo:lol:)
Proszę wiecej nie mówic ze nie jest piękna, bo jeszcze uwierzy sunia w to KŁAMSTWO i sie zalamie ;)

Posted

moon_light napisał(a):
a jakby tak każdy....kto ma rasowego psa...przygarnął choc jednego schroniskowca...bylo by po problemie:roll:

Ja właśnie będę mieć taki komplet :loveu: i chciałabym żeby już było tak zawsze.

Posted

Najwspanialszą częścią metamorfozy jest fakt, że Maja z psa powłóczącego tylnimi nogami (złamanie kręgosłupa po wypadku) zmieniła się w psa, który sam chodzi.

widac że sunia jest szcześliwa :loveu:
wiara i milość czynią cuda! :Cool!:
I podziwiam osobę która zdeydowała sie adoptowac psa z niezbyt dobrymi rokowaniami. :)

Posted

simbik napisał(a):
Ja właśnie będę mieć taki komplet :loveu: i chciałabym żeby już było tak zawsze.

No i wlasnie to bylo super ! (czytalam Waszą historie na DGM)
O ile wiem, to chcialas od razu kupic doga, ale jak trafila sie dogowata suczka-ktora wyrosla na bokserke;), wzielas ją ! Piekne to bylo:loveu:
A teraz bozia wynagrodzi najpiekniejszym dożkiem pod słońcem:lol::razz:

Posted

Ania-k napisał(a):
po problemie by było gdyby człowiek na kase nie leciał kosztem zwierząt :roll:

tez...ale prawda taka, że z natury czlowiek od zawsze byl pazerny, i nie sadze zeby to sie kiedykolwiek zmienilo..:roll:

Posted

A to Quando adoptowany ze schroniska w Lublinie na finalach BoG w Bytomiu 2006 :

Tym razem medal zloty ,tytul Najlepszy Pies w rasie i Zwyciezca Rasy!!!!!!!a takze wniosek na championa!!!!!!

Posted

Wspaniały sukces !!!
Cieszymy sie razem z Wami , całusy dla golaska i usciski dla Was :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

No to i ja pokażę metamorfozę, może nie aż tak widoczną, ale jednak :cool3:
Lara jest sunią zabraną ze schroniska w Ostrowie Wlkp. jej nowa pani przyjechała po nią aż z Bielsko-Białej :crazyeye: czyli kawał drogi.

Tutaj Lara jeszcze w schronisku.

A tutaj juz w nowym domu :multi:

Tutaj duet o jakim pisaliście wcześniej czyli rasowy pies i psiak ze schroniska :cool3: Lara ma anielską cierpliwość pozwala malcowi wchodzić sobie na głowę, ciągnać za uczy i język :loveu:

Posted

Te zdjęcie jeśli powzolisz i jego pozostałe zapiszę sobie w moim katalogu-(ecchh-z resztą tu już są psiaczki-w moim albumie z tych Metamorfoz;) )ten pies jest piękny:crazyeye: po prostu - nie powiem bo cenzura-ale on wygląda jak Leonberger:loveu: =musiał być łagodny-pod nim leży sobie Bokser-to nieprawdopodobne-ile pracy włożyłaś by jego sierść była ponownie piękna-nie będę się powielać bo zaczęłbym piać nad jego imagem-ale jest cudny-nawet tu na tym zdjęciu jest jak dla mnie bajeczny-bo oczami wyobraźni widać jakie cudno z niego można wyczarować-jesteś wspaniała, że go adoptowałaś nie zniechęcając się "pracą" przy jego futrze-na pewno wiele osób musi Ci jego "zazdrościć" i zaczepiać na ulicy, że to taki piękny i dostojny olbrzym-serio i tak się zkopiowałam w tych pochlebstwach-ale są naprawdę szczere-z chęcią wejdę na jego wątek, który podałaś Camaro-Hienek-bardziej pasuje Leon-od Leonbergera:loveu:

Posted

oktawia6 - Hienek jest u Anetki, (co napisałam przy zdjęciu!!!) świetnej dziewczyny z Siedlc. I to wszystko jej zasługa :p i oczywiście wolontariuszek z Łodzi, że go wypatrzyły i dały szansę na nowe życie!
I zachęcam do przeczytania wątku, Aneta takie ciepłe listy pisze o Hienku :p