Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ja nie moge sie powstrzymac... wiem, ze juz swojego Frodka tu prezentowalam ale musze jeszcze raz, zeby pokazac, ze z chudego powykrecanego pieska moze wyrosnac calkiem przystojny mlodzieniec.

Maly Frod:

Frodo w wieku 8 miesiecy

Posted

[quote name='Ania-Sonia']Kawał psa :crazyeye: :loveu: Szyję to ma jak mastiff, a nie amstaff :evil_lol:
Bo z niego taki amstaff jak ze mnie baletnica ;-) Moim skromnym zdaniem to cos w stylu mixa pitbulla z amstaffem... A moze z czyms innym. Bo duzy z niego chlop ;-) AST'a to juz dawno przerosl ;-) Takie wzorcowe to przy nim jak karzelki wygladaja ;-) A co do szyji... on ma jeszcze szczeniecy nadmiar skorotluszczu (pomijajac fakt ze obwod karku ma tylko o 2-3 cm mniejszy niz glowy). Zarcie to juz od miesiaca ma ograniczone i powoli zaczyna byc widoczna talia. Teraz jeszcze rowerek dodamy i moze chlopakowi sie jakies miesnie pokaza...

ps. Frodek niedlugo bedzie wykastrowany, jego zainteresowanie plcia przeciwna jest szokujace... znajomi "faceci" sa bardzo "zdruzgotani", ze chce mu zrobic taka krzywde!!! Taki pies i jak to mowia "jak gej bedzie lazil... bez jaj". Znajomy, konczacy wlasnie weterynarie, jakos przelknal kastracje, stwierdzajac, ze to w sumie dobre dla psa. ALe bardzo mnie namawial na wstawienie IMPLANTOW!!! Myslalam, ze sie zsikam - obciac jajka a potem wstawic sztuczne! Ot, zeby pies sie dobrze prezentowal?Ciekawe czy rozmiar mozna jeszcze wybrac, bo Frod ma sporawe....

Posted

Też słyszałam o tych implantach :evil_lol: Że - ponoć poprawiają samopoczucie psa po kastracji i jego pozycję w kontaktach z innymi psami :cool3: . Nie znam się na tym, ale doświadczeni psiarze twierdzą, że to tylko następny sposób na wyciągnięcie kasy ;) No a jeśli, jak mówisz, rozmiar spory, to koszty mogą być duże...:p

Posted

psom wstawiaja najmnejszy rozmiar ludzki, widzialam takie, kasztuja ok1000zl i podejrzewam ze wstawiaja je tylko ludzie ktorzy chca na wystawie oszukac, a psom to pewnie do niczego nie potrzebne, zapach i tak maja nijaki dla innych psow:roll:

Posted

Cudowne przemiany i Wielcy ludzie:klacz: - aż wierzyć się nie chce, że prezentacja "przed" i "po" dotyczy tych samych piechów.
Pozdrawiam wszystkich cudotwórców:multi:

Posted

Wzruszające te metamorfozy :loveu: Zawsze najbardziej w fotkach "po" urzeka mnie ich uśmiech i ten błysk w oku

Przedstawiam moje szczęścia :)

Hektorek w schronisku.

Wikulec (moja 5-letnia córa widząc to zdjęcie stwierdziła - oo, Wiki jak była stara ;))

Pan na włościach :lol:

Wikunia - lalunia ;)

Szczotuchy razem :)

Posted

dopiero dzisiaj tu zajrzałam i aż się popłakałam...szczególnie jak sobie przypomnę Junka z Korabiewic (tego co miał otwarte złamanie) i Kubusia - dla obu zbierałam pieniążki na allegro i dlatego tak mi są bliscy.

ale do rzeczy - zacznę od ostatnich "moich posrednio" adopcji

w schronie:
(trochę się upasła, ale jej oczy...)

i w domciu:
A to uśmiechnięta Uszatka - Samba:

Posted

Ja jeszcze raz nie mogę sie powstrzymac i wkleję zdjęcia Aszota (sama nie wierzę że on jest ten sam...)

W dniu zabrania ze schroniska:

I teraz:

Tak było jeszcze w schronisku:

A tak wygląda już Aszot w postawie stojącej teraz: