Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

faza14 napisał(a):
nie mogę zdjęć wstawiać :placz::placz: nie wiem, czemu...

Spróbuj edytować swój (cytowany) post i dołożyć zdjęcia.
Ja tak robię, bo przy pierwszym podejściu mi nie wchodzą ;-).

Posted

Aby post został zaliczony, wymagana jest minimalna ilość znaków (nie pamiętam ile).
Linki do fotek nie zaliczają się do tego. Wystarczy zaopatrzyć je w krótki komentarz.

Posted

[quote name='faza14']

Parę tygodni po przybyciu do nas:

znów z Figiem :loveu:

Po prostu musiałam ; D pies na wyrku właściciela to pies szczęśliwy :diabloti:

A to już kilka dni temu ; D (czarno-białe przypadkiem zrobiłam...)

ps. udało się :multi: wcześniej wyskakiwało okienko z napisem undefined ;d

Posted

To może ja się pokażę, choć przy tych wszystkich niesamowitych, cudownych metamorfozach, moja jest ledwie widoczna.

Iljo to mój półroczny szkrab. Wzięłam go od bezdusznego sprzedawcy, kiedy miał osiem tygodni. Był wygłodniały, miał chore oczko i jak widać, nużycę.

Zdjęcia robione kiedy miał ok 10-12 tygodni:

Widać jaki był łysy wokół oczu, na uszach, za uszami i wchodziło już na bok i łapy

A tu obecnie, po leczeniu u wspaniałej pani doktor :) :

Mój kochany, śliczny, zdrowiutki pysiaczek!

Posted

Aha. To czerwone oczko na jednym ze zdjęć to efekt wiatru i śniegu. Chore miał to drugie i nie ma po tej chorobie ani śladu :multi:

Posted

fioneczka napisał(a):
gallegro czasem fajnie jest dać komentarz do każdego zdjęcia ... regulamin zabrania?(...)

Naturalnie, że można, a czasem nawet należy. Miałem na myśli jedynie minimalne wymagania, aby wpis zawierającego fotki został uznany za poprawny.

Posted

witam
pozwolę sobie przestawić metamorfozę która jest jeszcze w trakcie.
Filemona znaleźliśmy w styczniu - całą mroźną noc przeleżał w śniegu przy drodze. rano ledwo chodził, był wystraszony i skulony. zabraliśmy go do klinki.
wyglądał tak (ogon stale pod brzuchem, głowa przy ziemi, schowałby się w mysia dziurę i cały czas przepraszał):

okazało sie ze ma uszkodzoną kufę (rtg pokazało mocno uszkodzoną kość nosa i popękane kości szczęki) i bardzo połamane zęby, do tego mocno przerośniętą prostatę, przez która ledwo się załatwia i sika krwią.

po paru tygodniach leczenia (kastracja, zabieg stomatologiczny, antybiotyki) Filemon wygląda dziś tak:

Filemon nosi głowę wysoko, ogonem mocno macha i bardzo cieszy się na widok człowieka : )
do pełnej metamorfozy brakuje mu tylko jednego - swojego domu i swojego człowieka, na którego po prostu bardzo zasługuje.

wszystkich, którzy mogli by pomóc w szukaniu domu, zapraszam na wątek Filemona
http://www.dogomania.pl/threads/179950-Porzucony-przy-drodze-jak-niepotrzebny-A-mieAE

Posted

ale piękny Filemon!!!!!!! WOW!!! :klacz:

a to nasza sznupka staruszka Gabi - ze schroniska we Wrocławiu, potem koło pół roku w hotelu w Krakowie a teraz już we własnym domku od dawna :)
w schronisku - marzec

w hotelu maj

w domku obecnie :laola:

Posted

metamorfoza by zerduszko :Rose:

Bims - chłopaczek siedział około rok w schronisku w Rybniku - zadredziały, niewidoczny, niechciany przez nikogo... oprócz zerduszka :) wzięła, odchuchała i domek raz dwa się znalazł :laola:

w schronisku

u zerduszka po kapieli i czesanku

i po odpicowaniu :)

Posted

zerduszko napisał(a):
Nasze brody kochane :loveu: Waszka, a dlaczemu na wątku Gronia nic nie wklejasz??

bo jego pani nie ma aparatu i nie mam nowych zdjęć

Ola164 napisał(a):
Weszka- czy ja moge tych brodaczy do filmiku? Jesli tak to kilka slow o nich na gg lub pw.
Bo juz ma kilku kandydatow ale jeszcze 7-10 mi sie zmiesci....

wysłałam ci na maila

Posted

Ale cudne przemiany brodaczowe, boskie, szczęśliwe psiory :loveu::loveu::loveu:

A Filemon to mnie powalił swoja ufnością, wiarą w człowieka. Ilez jego oczy nabrały blasku, jaka dostojność w niego wstapiła. CUDOWNIE ! :loveu: I to podgardle :cool3:

Anja i Twój tymczasik zupełnie sie przemienił. TO widać w oczach, radość i zaiskrzenie :loveu: