Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pomóżcie w metamorfozie...

[FONT=Arial]Kiedy w 2004 r. spaliło mi się mieszkanie, pomoc kolegów z pracy i dobrych ludzi oraz przyjaciół pozwoliła mi przetrwać najgorszy czas. Pomoc ta była nie tylko wsparciem duchowym, ale realną pomocą finansową i pracą... [/FONT]
[FONT=Arial]Ta pani z Bytomia Miechowic doświadczyła nieszczęścia... Szukamy dla niej i jej podopiecznych pomocy... Ona przygarnęła psiaki w potrzebie, teraz sama potrzebuje pomocy [/FONT]

[FONT=Arial]Masakra! dom spalony! 1 kobieta i 8 psów! pomocy!! [/FONT]
[FONT=Arial]Bytom Miechowice- kobieta nieporadna zyjąca z zbierania złomu. Przygarneła znalezioną sukę Owczarka Niemieckiego,dbała o nią sama nie zjadła ale dała psu,po czasie doszedł do niej następny Owczarek Pies. Na efekty długo nie trzeba było czekać.Suka urodziła 7 szczeniąt maluchy maja 8 tygodni. Kobieta nie dawała rady wykarmić szczeniaki,i dwa dorosłe psy.Pomagali jej sąsiedzi, ale do czasu,każdy miał dosyć jej psów,i śmieci w obejściu. Kilka dni temu pod nie obecnosc kobiety ,prawdopodobnie od przepalonego pieca zapalił się jej drewniany dom. . Spaliło się piętro domku finskiego w ktorym mieszkała razem z psami.Dzieki szybkiej interwencji sąsiadow udalo sie uratowac częśc domu i psy.Strazacy szukali po kątach sczeniat ,które pochowały sie po zakamarkach zagraconego domu. W tej chwili sczeniaki i dorosłe mieszkaja na podwórku,a na noc zamykana są w szopie. Sąsiedzi dokarmiają psy ,ale tam idzie ogromna ilosc karmy,od czasu do czasu dostaja makaron z puszką.Psy są głodne!!! kobieta nie ma co im dać.Dzis obgryzały worek po chapi. To jest 9 głodnych owczarkow.Wlascicielka jest calkowicie zalamana siedzi w zglisczach w tym brudzie.nie wie co z soba zrobic ani z psami. Szukamy pomocy dla tych psow!!! ida mrozy,maluchy zamarzna na dworze. adres kobiety Pani SZULC Bytom Miechowice ul Wiązowa/domki finskie/ [/FONT]

[FONT=Arial]Wąek na dogomanii [/FONT]
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/threads/1758...8-psA-w-pomocy[/FONT]

[FONT=Arial]Szczeniaki potrzebują domów, psy karmy, kobieta pomocy... [/FONT]

[FONT=Arial]Idą Święta Bożego Narodzenia... "Cokolwiek uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, mnieście uczynili!" - powiedział Jezus... [/FONT]
[FONT=Arial]Radosnych i beztroskich Świąt! i chwili refleksji życzę wszystkim odwiedzającym...[/FONT]

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Moja pierwsza adopcja od A do Z

W sobotę pojechałysmy z Amiśką do schronu w Poznaniu po sznaucerka

Jeszcze w schronie

Jedziemy pociągiem do Szczecina

Dzisiejsze foty z nowego domku

"]

Posted

Beethoven z Dłużyny, 8 lat w schronie, deprecha i rezygnacja, w księdze nr 1 od kilku lat. Od około miesiąca wrocławianin, jeździ komunikacją miejską, przynosi buty, gdy chce wyjść na spacer. Jak dla nas to adopcja roku, bo pies ma około 13 lat, nie wiadomo było co z niego za charakterniak, a właściciele weszli na portal z ogłoszeniami i postanowili, że pierwsze ogłoszenie tylko obejrzą i akurat to był Betek

hotel, w którym posiedział miesiąc

i dom

buduje swój domek też;)

tu z koleżanką, ponieważ sie nie zgadzają jescze w jednym mieszkaniu to dorosła córka wraz z mężem wynajęli mieszkanie, aby Betek z nimi zamieszkał przed ukonczeniem budowy

Posted

"tu z koleżanką, ponieważ sie nie zgadzają jescze w jednym mieszkaniu to dorosła córka wraz z mężem wynajęli mieszkanie, aby Betek z nimi zamieszkał przed ukonczeniem budowy

Boże złoto nie zwykli ludzie. Matko bosk aa ludzie zwracają psy z adopcji, bo kapcia pies zjadł, a tu proszę. Chyba się pomodlę o więcej takich ludzi :)I to w dodatku takiego staruszka, z drugiego końca Polski, ode mnie ukłony dla nowych Państwa :) To się nazywa , "NAPRAWDĘ CHCĘ MIEĆ PSA, BĘDĘ SIĘ O NIEGO TROSZCZYĆ, KOCHAĆ CHOĆBY NIE WIEM CO" :)

Posted

yuki on nie z końca Polski, z województwa nawet, dłużyna jest pod Zgorzelcem, ok 150 km od wrocławia, ale i tak było warto chłopaka wieźć na wizytę, bo najpierw pojechał się spotkać, a później już za tydzień na stałe. Była próba z sunią, no i ogólnie z nim, bo prze miesiąc w hotelu ze szkoleniowcem i tak się w pełni nie otworzył, po tylu latach to nie dziwi.

Posted

Coś widocznie źle na jego wątku nie doczytałam, ale i tak nie było to blisko !!! i tak się będę o takich ludzi modlić, bo starszym psom ciężej znaleźć dom , w dodatku pies był bez znanej przeszłości, tyle lat w schronisku :(, zamknięty w sobie, i proszę jaka zmiana, cudnie!!! A jednak państwo się nei zniechęcili i wzięli :D doczekał się chłopina domku. Większość ludzi woli pieski sprawdzone, ładne, w miarę młode, ze znaną przeszłością (nie mówię , że to źle, bo się z każdej adopcji ze schroniska trzeba cieszyć), bo tak jest łatwiej po prostu.

Posted

Mój ukochany Ojek - najpierw nieadopcyjny, przerażony wszystkim dookoła pies bez żadnego kontaktu z nim...

po paru tygodniach iintensywnej "terapii" ze mną :loveu:

i nareszcie NA KANAPIE :)

Ojek to metamorfoza psychiczna... a teraz prawdziwy hit, jeśli jeszcze nie widzieliście
mianowicie nasza schroniskowa gwiazda Alinka :) zabrana z nielegalnego schroniska - wyglądała tak...

a nowym domku jest księżniczką:

To jest dopiero cud!

Posted

Rewelacja. Wielkie ukłony dla Was!!! Cudne przemiany.
A Ojek również ma dom? Bo ja czytałam jego watek, jak byłaś na etapie pracy z nim, a te fotki na kanapie wskazuja, że łobuziak w domku.:)

Posted

Co za przepiękne przemiany !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :crazyeye: :loveu::loveu::loveu:
No az mi się oczyska zamkgliły ze szczęścia, że sa tacy dobrzy, czuli ludzie, że Wy jesteście !!! :multi::multi::multi:

Betovenek, Ojek, Alinka - zdrowa Wam pieski po daleki kres :loveu::loveu::loveu: