jola_li Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='a.piurek']Proszę bradzo link do wątku Brajluszka http://www.dogomania.pl/threads/97116-Bez-Oczu-WidzAE-Bez-ZAE-bA-w-Jem-DziAE-kujAE-c-Wam-Ogonem-pomagamy-dalej-z-sercem MÓJ BOŻE............... Chyba nigdy przez to nie przebrnę.... Dla Bajki i dla Wszystkich, którzy czynicie dobro przekazuję najnowszy wiersz od Barbary Borzymowskiej, która szukała pomocy dla oślepionego pieska (już jest w domu): [FONT=Times New Roman]I TAK CIĘ ZNAJDĘ[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]To, co zrobiłeś moim oczom[/FONT] [FONT=Times New Roman]bolało bardzo...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wiem, że musiałeś mieć ważny powód...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na pewno byłem niegrzeczny[/FONT] [FONT=Times New Roman]i trzeba było mnie ukarać...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ale z lasu, przez który szliśmy razem,[/FONT] [FONT=Times New Roman]odjechałeś za szybko -[/FONT] [FONT=Times New Roman]- nie miałem siły cię dogonić...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na pewno bardzo się teraz martwisz...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie martw się -[/FONT] [FONT=Times New Roman]- to nic, że nie widzę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]I tak znajdę do ciebie drogę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na nasze wspólne szczęście[/FONT] [FONT=Times New Roman]mam przecież nos...[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
darunia-puma Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 jolu popłynęły łzy ............ nie umiem nic więcej napisać przepraszam Quote
orpha Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 przepraszam ,ze sie z offem pcham ale mamy tu taka benie ktorej potrzebna pomoc ,zapraszamy na bazarek dla niej http://www.dogomania.pl/threads/174085-Bazarek-ksiAE-A-kowy-dla-chorej-zabiedzonej-bernardynki-Bazarek-potrwa-do-30-11-09r Quote
BajkaB Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 [quote name='jola_li']MÓJ BOŻE............... Chyba nigdy przez to nie przebrnę.... Dla Bajki i dla Wszystkich, którzy czynicie dobro przekazuję najnowszy wiersz od Barbary Borzymowskiej, która szukała pomocy dla oślepionego pieska (już jest w domu): [FONT=Times New Roman]I TAK CIĘ ZNAJDĘ[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]To, co zrobiłeś moim oczom[/FONT] [FONT=Times New Roman]bolało bardzo...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wiem, że musiałeś mieć ważny powód...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na pewno byłem niegrzeczny[/FONT] [FONT=Times New Roman]i trzeba było mnie ukarać...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ale z lasu, przez który szliśmy razem,[/FONT] [FONT=Times New Roman]odjechałeś za szybko -[/FONT] [FONT=Times New Roman]- nie miałem siły cię dogonić...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na pewno bardzo się teraz martwisz...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie martw się -[/FONT] [FONT=Times New Roman]- to nic, że nie widzę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]I tak znajdę do ciebie drogę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na nasze wspólne szczęście.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Mam przecież nos...[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Piękny wiersz.Dziękuję .Popłakałam się,ale jestem szczęśliwa,ze Brajl właśnie do mnie znalazł drogę.. Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 [quote name='jola_li'] [FONT=Times New Roman]I TAK CIĘ ZNAJDĘ[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]To, co zrobiłeś moim oczom[/FONT] [FONT=Times New Roman]bolało bardzo...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wiem, że musiałeś mieć ważny powód...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na pewno byłem niegrzeczny[/FONT] [FONT=Times New Roman]i trzeba było mnie ukarać...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ale z lasu, przez który szliśmy razem,[/FONT] [FONT=Times New Roman]odjechałeś za szybko -[/FONT] [FONT=Times New Roman]- nie miałem siły cię dogonić...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na pewno bardzo się teraz martwisz...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie martw się -[/FONT] [FONT=Times New Roman]- to nic, że nie widzę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]I tak znajdę do ciebie drogę.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na nasze wspólne szczęście.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Mam przecież nos...[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] :(:(:placz: Quote
kaLOlina Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 o matko...:-(:-(:-(:-(:-( moznaby ten piekny wiersz wykoszystac jeszcze, jak tekst np na aukcji cegielkowej dla jakiegos slepaczka okaleczonego przez potwora...co na to autorka?? Quote
orpha Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 a ja znow w offe ,zajrzyjcie bo to o dobrych ludziach ... http://www.dogomania.pl/threads/173765-TARNA-W-4-psiaki-koA-i-rodzina-potrzebujAE-pomocy-bieda-aA-piszczy Quote
jola_li Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 kaLOlina napisał(a): moznaby ten piekny wiersz wykoszystac jeszcze, jak tekst np na aukcji cegielkowej dla jakiegos slepaczka okaleczonego przez potwora...co na to autorka?? Autorka jak najbardziej się zgadza!!! Powiedziała, żebyście wykorzystywali go ile tylko się da! A ja jeszcze dodam - niech wzrusza, porusza i --- pomaga pomagać... Quote
gameta Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 jola_li napisał(a):Autorka jak najbardziej się zgadza!!! Powiedziała, żebyście wykorzystywali go ile tylko się da! A ja jeszcze dodam - niech wzrusza, porusza i --- pomaga pomagać... Powiedz autorce, że jest niesamowita - osobiście uwielbiam jej wiersze. Quote
jola_li Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 gameta napisał(a):Powiedz autorce, że jest niesamowita - osobiście uwielbiam jej wiersze. Powiem! Dziękuję! Na pewno bardzo ucieszą Ją Twoje słowa! A Wam powiem, że niedługo na wątku Kundelkowej Skarbonki będzie bazarek m.in. z rękopisami "Psiej duszy" i "Mojego psiego nieba". Quote
gameta Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 jola_li napisał(a):Powiem! Dziękuję! Na pewno bardzo ucieszą Ją Twoje słowa! A Wam powiem, że niedługo na wątku Kundelkowej Skarbonki będzie bazarek m.in. z rękopisami "Psiej duszy" i "Mojego psiego nieba". Rarytasik, ech, żeby choć na jeden mi starczyło ... Ale linka poproszę jeśli można na pw ;) Quote
elmira Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Nigdy nie przeczytam wiersza Pani Borzymowskiej bez łez. Bardzo lubię jej wiersze. I serdecznie ją pozdrawiam :) Quote
stonka1125 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 p.Borzymowska to po prostu..........brak słów..........wzruszenie z każdym wersem............zajrzyjcie proszę i pomóżcie w metamorfozie....bidoczek który musiał udowadniać, że pies musi na siebie zarobić,sądząc po sutkach , udowodniła.............. http://www.dogomania.pl/threads/173874-MiaA-a-tylko-rodziAE-i-zarabiaAE-dla-swojego-pana-wyniszczona-BOKSERKA-Paula Quote
Soema Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Wiersze piękne...... Dziewczyny, gdzieś mi tu mignęła podobna bida, zerknijcie proszę, choć nie liczę na wiele http://www.dogomania.pl/threads/174191-Znaleziony-przy-drodze-ON-kowaty-A-lepek-Jedno-oko-straciA-Na-drugie-nie-widzi?p=13552146#post13552146 Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 gameta napisał(a):Powiedz autorce, że jest niesamowita - osobiście uwielbiam jej wiersze. Też się zaliczam do grona wielbicieli talentu Autorki. Jej wiersze są wzruszające, dotykają najczulszych strun duszy.... Dziękuję za te przepiękne wiersze, pani Barbaro ! Quote
jola_li Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Serdeczne podziękowania od Barbary Borzymowskiej za wszystkie ciepłe słowa pod Jej adresem.... Quote
GoniaP Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Jolu, a czy B. Borzymowska wydała tomik swoich wierszy? Kiedyś szukałam na próżno.... Quote
jola_li Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Tak - dwa... "I jak tu nie kochać psa" i "A pies siedzi i patrzy..." (wydany przez Fundację "Zwierzęta Eulalii" www.eulalia.pl, tu jest parę stron z tego tomu: http://www.eulalia.pl/pl/galeria/--a-pies-siedzi-i-patrzy-----/) Kilka tych pierwszych tomików z autografami będzie chyba również na bazarku na Kundelkową Skarbonkę:-). Część wierszy - głównie o rasach psów - jest powtórzona w drugim, ale są tam też nowe i prozatorskie opowiadanie o krakowskim "Dżoku". Rysunki Autorki. Quote
gameta Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Jola, róbta bazara :) Zapowiadają się same smaczne kąski :) Quote
jola_li Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 gameta napisał(a):Jola, róbta bazara :) Zapowiadają się same smaczne kąski :) :-) BB przygotowuje rękopisy wierszy (a to bardzo zapracowana Osoba), a potem to wszystko musi dojechać z Wrocławia do Warszawy. Ale myślę, że już bliżej niż dalej ;-). Quote
Jasza Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Zajrzyjcie do mojego bannerka proszę... Quote
betty_labrador Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 jakie cudne zmiany :D ja niedlugo chyba bede miala kolejna... zabieram w tym tyg suke z ulicy w mojej wsi, zeby ja odkarmic, i wysterylizowac, po czym znalezc domek. Bo blaka sie od ponad 2 tyg i jest starsznie chuda, oza tym dostala cieczki. A urzad gminy sie wypial ze nie ma pieniedzy!! Suka jest rasy husky... Quote
rotek_ Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Reda trafiła do schroniska w stanie skrajnego zagłodzenia. Ważyła 12(!!!!) kg, miała częściowy zanik mięśni po 20 dniach u alek reda przytyła już 10 kg i zaczyna żyć jak prawdziwy pies, bo widać że wczesniej tego nie zaznała to dopiero początek zmina więcej na stronie http://www.dogomania.pl/threads/173002-ZagA-odzona-w-koszmarnym-stanie-rotka-Reda-dziAE-ki-wspaniaA-omyA-lnemu-alkowi-ma-DOM Quote
Recommended Posts