Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boziu jaki on sliczny grubasek:D ale IM wiesz ja tez mam malego bydlaczka i za nic nie zamienilabym go na zadnego innego:) zreszta pewnie tak samo jak Ty...wycaluj ode mnie Frodzia:)

Posted

IN, gratulację, piękny Frodo:)

Nasza Besia też jest od cioci doddy ( pozdrawiamy serdecznie)
Dzisiaj z TZ jechaliśmy z nią samochodem ( Besia jest zapalonym automobilistą, wyraźnie daje nam do zrozumienia, że czas już zapisać ją na kurs prawa jazdy :lol: ). Pytam TZ: wyobrażasz sobie, że mogło by jej z nami nie być?, na co on z oburzeniem: no coś ty, w życiu!!!
I tak jest, chociaż Benia była psem tzw. nieplanowanym;) :lol:

Posted

[quote name='IN_']Oh jaki mily temacik. Akurat mialam bardzo kiepski nastroj i sobie przypadkiem tu zajzalam... I od razu mi sie polepszyl!
To ja tez cos od siebie dodam...

Pamietacie Frodosława - Oświęcimka?

Tak wygladal kiedy jeszcze mieszkal z Ciocia Doddy, ktora wraz z Laivinia zycie mu ocalily :-) To bylo na przelomie pazdziernika i listopada 2005 roku.

A tu Frodo juz u mnie - w drugiej polowie grudnia 2005, troche zagruby ;-)

Poczatek stycznia:

No i teraz:

Frod ma juz prawie 7miesiecy i lepszego psa nie moglam sobie wymarzyc.... Jest jedno "ale" - z tego zabiedzonego psa wyrosl ogromny bydlak ;-)

O kurcze to już tyle czasu mineło :crazyeye: :crazyeye: Ja wątek o nim pamiętam jakby to było z miesiąc temu a tu Frodo już taki wielgachny :multi: :multi:

Posted

[quote name='Paulinka18']O kurcze to już tyle czasu mineło :crazyeye: :crazyeye: Ja wątek o nim pamiętam jakby to było z miesiąc temu a tu Frodo już taki wielgachny :multi: :multi:
Ja twierdze, ze ona ma domieszke doga n. ;-) Mierzylam go ostatnio to w klebie bydle ma 55 cm. Takze spory z niego szczeniak ;-) Wzorcowy AST by mogl mu pod brzuchem prawie przejsc, bez schylania sie :-)

Frogdo koniecznie musi miec galeriie na dogo

Zaloze mu jak bede miala troche czasu - troche fotek Frodka mozna znalezc w dziale Juz w nowym domu. Ale nie ma tam aktualnych.

Posted

Jagienka mi napisała, żebym tu pokazała jej wieluńską ex-imienniczkę.
Ale szczerze mówiąc po obejrzeniu całego wątku (jakim cudem ja go wcześniej nie widziałam??!!! :crazyeye: ) muszę powiedzieć, że zmiana jaka nastąpiła w naszej suni nie jest tak drastyczna jeżeli chodzi o wygląd jak u psów, które tu widziałam i gdzie szczęka mi opadała co chwila na klawiaturę.... Bo nasze czarne szczęście odebrane było ze schroniska tłuściutkie, bez ani jednej pchły - a to wszystko dzięki pani Ewie, MałGośce i jeszcze kilku innym osobom, którym nie mam nawet szansy podziękować. Jedynie sierść Tuli była matowa i nie tak mięciutka w dotyku jak teraz. Ale zmiany w psychice tej dziewczynki, mam nadzieję będzie widać po tym pierwszym miesiącu u nas. MałGośka napisała o niej tak:
"... dla mnie ona była zwiniętą w kuleczkę, przestraszoną sunią, która za chiny nie chciała spojrzeć w obiektyw ..."
Tu jeszcze w schronisku jako Jagienka:

A teraz jest już o wiele lepiej. Brzuszek po sterylce pięknie zagojony, sierść błyszcząca i aksamitna.
Tu już jako Tula w domu niedługo po sterylce z nowym kolegą:

A tu już po zdjęciu szwów, w swojej ukochanej pozycji:

A tu na zabawie z naszym psim sąsiadem. Tu już po godzinie szaleństw, więc Tula nawet nie wstaje...

Posted

Mam jeszcze jedna z metamorfoz!!!!!!!!!Moj Quando odratowany ze schroniska chinski grzywacz mial dzis swoj debiut na wystawie psow rasowych w Katowicach!!!!!!!!!!A prezentowal sie tak:

My jestesmy po lewej!!!!!Dodam ,ze Quandus dostal srebrny medal i pokonal rywali ,ktorzy cale zycie mieli szczesliwe!!!!!

Posted

Jak ja kocham ten topic!!! :Cool!:
Wszystkie psiaki przepiękne, ale medalisty to tu chyba jeszcze nie było :loveu: :ylsuper:
Gratulacje dla Quando i jego Pańci, która musi mieć teraz ogromną satysfakcję :multi: :Rose: :Rose: :Rose: :fadein:

Posted

jejku jak ja lubie ten watek!!po przeczytaniu postow o psach w potrzebie ,niejednokrotnie lezka kreci sie w oku....wtedy by nie za bardzos ie rozczulac szybko wskakuje tutja i juz......robi mis ie lepij!!chociaz czasmi tez sie lezka zakrececi....ale to juz ze szczescia:multi:

Posted

[quote name='resuruss']Mam jeszcze jedna z metamorfoz!!!!!!!!!Moj Quando odratowany ze schroniska chinski grzywacz mial dzis swoj debiut na wystawie psow rasowych w Katowicach!!!!!!!!!!A prezentowal sie tak:

My jestesmy po lewej!!!!!Dodam ,ze Quandus dostal srebrny medal i pokonal rywali ,ktorzy cale zycie mieli szczesliwe!!!!!

My także gratulujemy i jesteśmy z Was dumni:p:p:p