Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agmarek napisał(a):

A to co? Bezgłowy pies? :nerwy:
To się nazywa znęcanie nad zwierzętami ! :evil_lol:

Gdyby tak ludzie znęcali się nad zwierzętami to świat byłby cudowny ;).

Posted

losiczka napisał(a):
Hehe :diabloti: Wiem że na tych wszystkich zdjęciach nie wygląda zbyt żwawo:eviltong:Ale zapewniam że nie tylko jest żywa ale i ma głowe!!:multi:

No to bardzo proszę znęcać się nad nią dalej w taki sposób ;)

Posted

Słonko bardzo Wam gratuluję super, super ....a niektórzy myślą że tylko "rasowe" są mondralki.....niestety tak wielokrotnie słyszałam jak szłam z moimi Aniołkami - znajdami - kundelkami
babka szła ze swoim "rasowym" i tylko było słychać jak do męża mówi : " zobacz jak ta kobieta męczy się ze swoimi bo ciągną, a nasz nie ( dlaczego)? bo jest rasowy ........"
brak słów

Posted

[quote name='darunia-puma']Słonko bardzo Wam gratuluję super, super ....a niektórzy myślą że tylko "rasowe" są mondralki.....niestety tak wielokrotnie słyszałam jak szłam z moimi Aniołkami - znajdami - kundelkami
babka szła ze swoim "rasowym" i tylko było słychać jak do męża mówi : " zobacz jak ta kobieta męczy się ze swoimi bo ciągną, a nasz nie ( dlaczego)? bo jest rasowy ........"
brak słów

Ech Darunia. Przejmujesz się takimi pierdołami? Ze zwykłej zapchlonej ciekawości weszłam na galerię Twoich Aniołków i uważam że grzechem jest nazywać je kundlami :-x a skoro już usłyszałaś taki komentarz, to trzeba było powiedzieć że Ty się nie męczysz z nimi na spacerze, tylko uprawiasz jogging i dzięki temu że Twoje psy (rasowe oczywiście tylko baba się nie zna) tak ciągną utrzymujesz tak idealną figurę :razz: (jeśli na tych zdjęciach z galeri to Ty :evil_lol:) a potem smyczą przez łeb i heja.

Jakiś czas temu byłam ze swoją sunią u weta i nie było mojego znajomego tylko jego pracownica. Obejrzała suńkę i nagle stała się dla mnie dziwnie nieprzyjemna. Potem kolega opowiadał mi że pani weterynarz dziwiła się że wyglądałam na taką zrównowarzoną osobę, a moja suka ma zęby powybijane :roll: i oczywiście wytłumaczył koleżance po fachu że Szansunia to psiak z odzysku.
Była już tutaj, ale co mi tam. Będzie jeszcze raz :cool3:

I u mnie

I ze mną

Posted

Witam wszystkich

Nie mogę się powstrzymać, aby nie pokazać mojego nowego lokatora.
Nazywa się Lato i jest ze mną od dwóch miesięcy. Wet. ocenił go na około
1 rok.
Jest moim drugim psem. Pierwszy (Mikuś)był u mnie 14 i pół roku. Niestety w styczniu br.przekroczył TM :placz:a Po 5 miesiącach zdecydowałam się na przyjęcie nowego psa (za pośrednictwem allegro i Dogomanii).

Lato ma na główce bliznę, która prawdopodobnie już nie zarośnie sierścią. Nie wiadomo dokładnie czego jest następstwem. Mimo tego pies jest bardzo wesoły i radosny. O pieszczotach już nie wspomnę.
Boi się co prawda jeszcze większych zbiorowisk ludzi, halasu no i oczywiście odkurzacza:shake:, ale pracujemy nad tym.

Tak było w pierwszych dniach pobytu u mnie:

.
l

A tak jest obecnie:

Zmiana w wyglądzie nie jest zbytnio powalająca, ale w jego zachowaniu widzę coraz większe postępy: robi się coraz bardziej śmiały , nauczył się nawet paru prostych komend.
To taki mój grzeczniutki (i czasem jeszcze przestraszony) Latunio.:lol:

Posted

Te zmiany są cudowne...Ja na przykład rozpływam się gdy ta moja kupka nieszczęścia sprzed 3 miesiecy np.ciągnie za sobą wielkiego miśka i próbuje go włożyć do legowiska albo:evil_lol: jak szczeka na puszke farby i chce się z nią bawić:turn-l:albo jak zbiera skarpetki i chowa po mieszkaniu....albo jak sie cieszy rano z każdego spaceru i poprostu skacze z radości:multi:

To takie wspaniałe momenty, które potrafi docenić każdy kto wyciągnął psa ze schroniska bądź zgarnął z ulicy...a przywiązanie i bezgraniczna miłość psa jest najwspanialsza nagrodą o jakiej można pomyśleć

Posted

brazowa1 napisał(a):
Lato-jaki spokoj maluje sie na pyszczku Twojego pieska :)

A ja widzę też takiego diabełka małego ukrytego :diabloti:

Posted

yuki napisał(a):
A ja widzę też takiego diabełka małego ukrytego :diabloti:

A bo Latuniu to taki cwaniaczek;)
Codziennie rano jak wracamy ze spaceru, siada przy miseczce i sie oblizuje w oczekiwaniu na śniadanie.
No i błyskawicznie nauczył sięn słów "idziemy na spacerek" :razz:

Umie też "siad, "daj łapę". Nawet chodzenie przy nodze zaczeło mu wychodzić i "stój".

A jeszcze 2 miesiące temu jak go wzięłam, to mogłam gadać i gadać do niego a on nic. A teraz chłopak robi się coraz bardziej rozumny.:evil_lol:

Posted

Przedstawię Wam Elzę. :loveu:
Sprawa jeszcze nie jest zakończona, bo sunia czeka na swój domek, ale tempem przemiany zaskoczyła nas wszystkich.

Taki był początek. Elza ( ta czarna postać) została umieszczona w schronisku jako dziki pies. Czas mijał a ona pozostawała cały czas dzika. W boksie widziałam ją zawsze w tym samym miejscu, w tej samej pozycji. Bardzo przyjaźniła się z Igorem, (tym bardziej wyraźnym na zdjęciu).

Nie miała żadnych szans na dom :shake:

Tak reagowała na wyjście z boksu. Całkowity paraliż bez odrobiny agresji:-(

Elza pojechała do hotelu u Wiosny :loveu: Pierwsze dni były straszna (Elza nie jadła, nie sikała :shake: ) ale po kilku dniach kryzys minął . Sunia otworzyła się zaskakując wszystkich tempem zmiany :crazyeye:

A teraz jest tak :loveu:. Elza nadal jest nieśmiała ale w taki ujmujący sposób. :loveu:
Może ktoś reflektuje na czarną, milusińską Elzę. :lol:

Posted

Cudowne foto, giga-szczęście, giga-rozmiar :diabloti:

Łzy szczęścia mi stają w oczach jak woidze te geby ropzesmiane. Elza jest pięna, ma cos w oczach, przyciąga. To wspaniały pies. Najlepszego domu jej zyczę !

Życ się chce jak się tu wchodzi :loveu:.

Posted

Przejżałam cały wątek od początku do końca i przyznam, że zajęło mi to sporo czasu... tak kilka dni.;p
Ale nadal nie mogę powstrzymać zdziwienia i po prostu płakać się chce jak jednen człowiek potrafi być okrutny a drugi posiadać ogromne serce...
Dzięki temu wątkowi zrozumiałam, że w zamian za odrobinę miłości ciepły kąt i jedzenie zwierze odpłaca nam się całe życie... ile to razy ja się tu popłakałam uhuhuuu. Lecz teraz wiem jedno i jestem tego pewna, że następnym psem nad którym podejmę opieke będzie pies ze schroniska, wtedy i ja pokażę się tu z następną metamorfozą uszczęśliwionej psiej duszy.;D Ludzie, powiem jedno JESTEŚCIE WIELCY!!!